اقدام شورای امنیت که پس از ۶ سال از آخرین قطعنامه این شورا صورت گرفت و آمریکا نیز به آن رای ممتنع داد.در این بیانیه که با اجماع مورد توافق قرار گرفت، تاکید شده که : «شورای امنیت تکرار می کند که ادامه فعالیت های شهرک سازی اسرائیل به طور خطرناکی راهکار دو کشوری را بر اساس قطعنامه های سال ۱۹۶۷ تهدید می کند».
آخرین بار، در دسامبر ۲۰۱۶ دولت باراک اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا، به قطعنامه 2334 شورای امنیت که از رژیم صهیونیستی خواسته بود شهرکسازی را متوقف کند، رای ممتنع داد.این اقدام درکنار رای کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت به این قطعنامه در آن هنگام موجب خشم و موضع گیری انفعالی رژیم صهیونیستی شد.
موضع گیری این کشورها که متحد سنتی اسرائیل محسوب می شوند نشان می دهد که ادامه سیاست غیر انسانی و غیر قانونی شهرک سازی در اراضی فلسطینی ها آن چنان غیر قابل توجیه و غیر منطقی است که حتی متحدان غربی رژیم صهیونیستی نیز چاره ای به جز همراهی با جامعه بین المللی در موضع گیری علیه این اقدام نداشتند.
نکته قابل ذکر اینکه حمایت واشنگتن از بیانیه اخیر شورای امنیت ، اقدامی که ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل با اجماع با آن موافقت کردند، پس از آن صورت گرفت که امارات اعلام کرد که پیش نویس قطعنامه قوی تری را در مورد این موضوع به رای گیری نمی گذارد؛ اقدامی که می توانست موجب وتوی آمریکا شود. در پیشنویس بیانیه ارائه شده توسط امارات،بر لزوم «توقف کامل و فوری تمام فعالیتهای شهرکسازی اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینیها» تاکید شده بود که بهدلیل نگرانی از وتوی آمریکا حذف شد.
تصویب بیانیه رسمی علیه رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل که حتی آمریکا به عنوان متحد استراتژیک رژیم صهیونیستی نیز نتوانست با توجه به اجماع جهانی با آن مخالفت ورزد نشان دهنده مخالفت روزافزون با اقدامات غیر قانونی و ضد انسانی تل آویو علیه مردم مظلوم فلسطین و نیز انزوای فزاینده اسرائیل در سطح بین المللی است به نحوی که حتی دولت بایدن نیز به رغم مخالفت با درخواست برای توقف شهرک سازی در اراضی اشغالی 1967 ، اما ناچار شد تا حداقل این مساله را به رسمیت بشناسد که تداوم روند شهرک سازی موجب به خطر افتادن راهکار دو کشوری که سازمان ملل از آن حمایت می کند خواهد شد.
«ریاد منصور Riyad Mansour» نماینده فلسطین از شورای امنیت سازمان ملل خواست که نسبت به فلسطین «بی تفاوت نشود». وی گفت با وجود یک دوره طولانی خشونت، رنج فلسطینیان هر بار متفاوت است. وی همچنین از روی آوردن رژیم صهیونیستی به "اقدامات جدید قدیمی" در سال نو انتقاد کرد.
نکته مهم اینکه حتی در میان یهودیان نیز مخالفت های روزافزونی با اقدامات رژیم صهیونیستی شکل گرفته است. در این راستا شماری از اعضای سازمان بین المللی یهودیان «ناتوری کارتا» که گروهی از یهودیان ضد صهیونیسم در نیویورک هستند با حضور در مقابل سازمان ملل در مخالفت با رژیم صهیونیستی، خواستار آزادی سرزمین های اشغالی به ویژه قدس اشغالی از چنگال صهیونیست ها شدند.
برغم سیاست آمریکا برای ایفای نقش حامی همیشگی اسرائیل ، اکنون عملا رژیم صهیونیستی با انزوا و فشار هر چه بیشتری در جامعه بین المللی به دلیل سیاست ها و اقدامات خود روبرو است . در واقع اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها در مناطق اشغالی 1948 و نیز مناطق اشغالی 1967 آن چنان شدید و غیر قابل توجیه است که باعث شکل گیری موجی جهانی علیه این رژیم جنایتکار شده که در گزارش های شورای حقوق بشر سازمان ملل که به انتقاد و محکومیت این اقدامات پرداخته و نیز تصویب بیانیه اخیر در شورای امنیت تبلور یافته است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112
بیشتر بخوانید:
بیانیه شورای امنیت ضد رژیم صهیونیستی