ایران پرس: در تداوم حمایت از آشوب ها و اغتشاشات در ایران، احزاب حاکم در آلمان خواستار بسته‌شدن یک مرکز فرهنگی و فکری دیرینه ایران در این کشور شدند.

در این راستا احزاب تشکیل‌دهنده دولت ائتلافی آلمان با ارائه طرحی به پارلمان، خواستار بسته‌شدن «مرکز اسلامی هامبورگ» شده اند و پارلمان این کشور نیز قرار است این طرح را به رأی بگذارد که آیا این مرکز باید بسته شود یا خیر و اینکه چگونه باید بسته شود.

ایفای نقش مهم مرکز اسلامی هامبورگ در گسترش اسلام در آلمان

مرکز اسلامی هامبورگ، از مراکز مهم اسلامی و قدیمی آلمان است که سال ۱۳۳۲ با حمایت آیت الله العظمی بروجردی مرجع تقلید بزرگ شیعیان در شهر هامبورگ تأسیس شد. انتشار مجلاتی به زبان آلمانی و فارسی و ارائه خدمات مشاوره‌ای، بخشی از اقدامات این مرکز است. این مجموعه اسلامی، کتابخانه‌ای با بیش از ۶ هزار عنوان کتاب در موضوعات مختلف اسلامی و شیعی دارد.این مرکز نقش مهمی در گسترش اسلام در آلمان داشته و نیز محلی برای گردهمایی مسلمانان در این کشور محسوب می شود.

با توجه به حضور لابی‌های رژیم صهیونیستی و نیز فعالیت های گروهک تروریستی منافقین درآلمان، پیش از این نیز هر از گاهی اتهامات و جوسازی‌هایی علیه این نهاد و سازمان مذهبی وفرهنگی در فضای رسانه‌ای آلمان ایجاد می‌شد، اما در دو ماه اخیر و پس از بروز ناآرامی‌ها و اغتشاشات در برخی شهرهای ایران، حملات رسانه‌ای و سیاسی علیه مرکز اسلامی هامبورگ بیشتر شده؛ به‌ ویژه اینکه دولت آلمان همراه با اتحادیه اروپا و آمریکا به طور آشکار به حمایت از اغتشاشات درایران پرداخته است.

تشدید تحریم‌ها علیه ایران و حمایت از نیروهای اپوزیسیون ایران در آلمان

به ادعای دولت آلمان این مرکز اسلامی در راستای سیاست های ایران فعالیت می کند ولذا بر این گمان است که با بستن آن به زعم خود یکی از مسیرهای نفوذ و تاثیر گذاری ایران دراین کشور مسدود می شود. درخواست بستن مرکز اسلامی هامبورگ یکی از بندهای طرح ۲۲ ماده‌ای احزاب دولت ائتلافی آلمان علیه ایران است؛ این طرح که با عنوان «دفاع از حقوق بشر»، در راستای حمایت از آشوبگران و نیز تداوم آشوب و اغتشاش در ایران تدوین شده، از جمله خواهان «تشدید تحریم‌ها علیه ایران و حمایت از نیروهای اپوزیسیون ایران در آلمان» است. از زمان آغاز اغتشاشات در ایران، کشورهای غربی از جمله آلمان ضمن اعمال تحریم علیه مقامات حقوقی و حقیقی ایران، به تحریک و تشویق اغتشاشگران پرداخته اند.

مساله مهم این است که کشورهای اروپایی از جمله آلمان همواره داعیه حمایت از آزادی و حقوق بشر ونیز آزادی بیان را دارند. در حالی که اقدام دولت ائتلافی آلمان برای بستن مرکز اسلامی هامبورگ که دارای کارنامه ای درخشان در زمینه فعالیت های دینی و فرهنگی است مصداق آشکار مقابله با آزادی بیان و اقدامی تبعیض آمیز محسوب می شود.هم چنین احزاب دولت ائتلافی آلمان در حالی خواستار بستن مرکز اسلامی هامبورگ شده‌اند که در تناقضی آشکار با شعار «دفاع از آزادی بیان»، آشکارا با دخالت در امور داخلی ایران، از اغتشاشات و اقدامات تروریستی در ایران حمایت کرده و خواهان تداوم آن شده اند.

تلاش دولت ائتلافی آلمان برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران

البته دولت ائتلافی آلمان در راستای سیاست ایران ستیزی به این امر بسنده نکرده و درصدد همراهی دراعمال تحریم های بیشتری علیه ایران است. در این راستا«آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان باردیگر به صورت مداخله جویانه ای به طرح اتهامات علیه دولت ایران پرداخت و همزمان ادعای حمایت از اغتشاشگران را اعلام کرد.

وی روز چهارشنبه در توئیتی خبر داد که اتحادیه اروپا در اعتراض به آنچه که سرکوب معترضان در ایران خوانده است، تحریم‌های جدیدی را در نظر می‌گیرد. بائربوک در توئیتر نوشت که کار بر روی مجموعه تحریم‌های تازه ادامه دارد و «می‌خواهیم هفته آینده آنها را بکار بگیریم.» بائربوک مدعی شد: « ما در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که یک جلسه ویژه درباره ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل برگزار می‌شود.»

واکنش جدی تهران به اقدامات آلمان در راستای ایران ستیزی

اقدامات آلمان در راستای ایران ستیزی واکنش جدی تهران را به دنبال داشته است. ایران بارها به طرف های اروپایی هشدار داده که با هرگونه مداخله در امور داخلی خود بشدت مقابله و برخورد می کند. حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در توئیتی نوشت:«خانم وزیر خارجه آلمان:مواضع تحریک آمیز، مداخله جویانه و غیردیپلماتیک نشان دهنده پختگی و تدبیر نیست. تخریب پیوندهای قدیمی پی‌آمدهای بلندمدت دارد.آلمان می‌تواند تعامل را برای مقابله با چالش‌های مشترک انتخاب کند و یا راه تقابل در پیش بگیرد. پاسخ ما متناسب و قاطع خواهد بود.»

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

113