۳۶ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه میگذرد. در این مدت، بیش از یازده هزار فلسطینی به شهادت رسیده اند که ۷۰ درصد آن کودکان و زنان هستند و بیش از ۲۷ هزار نفر هم مجروح شده اند.
با این حال، رژیم صهیونیستی هدف مرکزی بمبارانهای خود را بر بیمارستانها و مراکز درمانی غزه متمرکز و حمله به مراکز درمانی و کودکان را به یک امر روزمره و عادی تبدیل کرده است.
«تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: "از زمان آغاز جنگ تاکنون بیش از ۲۵۰ حمله به بخش درمانی شامل بیمارستانها، آمبولانسها و بیماران در باریکه غزه و کرانه باختری رود اردن روی داده است."
«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه نیز در این باره اعلام کرد: "تعداد شهدای کادر پزشکی و درمان در این شهر به ۱۹۵ نفر رسیده است، ۵۱ آمبولانس منهدم و ۱۲۰ موسسه بهداشتی نیز تخریب شده است، ۱۸ بیمارستان از کار افتاده و ۴۰ موسسه بهداشتی - درمانی اولیه نیز از دسترس خارج شدهاند."
تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت میگوید نظام درمانی در نوار غزه «به زانو» در آمده است. مدیرکل سازمان جهانی بهداشت شرایط بیمارستانها در نوار غزه را «غیرقابل توصیف» خواند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز وضعیت بهداشت و درمان غزه را بحرانی ارزیابی کرد و اعلام کرده است: "سیستم مراقبتهای سلامتی در غزه به نقطه بیبازگشت رسیده است."
«ینس لائرک» سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هم اعلام کرد: "غزه به جهنمی در زمین تبدیل شده است."
ادعای رژیم صهیونیستی این است که تونلهای حماس در زیر بیمارستانها و مراکز درمانی است و رزمندگان حماس هم در زیر مراکز درمانی حضور دارند. این ادعا از سوی رهبران حماس رد شده است.
بنابراین، رژیم صهیونیستی عامدانه مراکز درمانی و بیمارستانهای غزه را بمباران میکند. هدف واقعی رژیم صهیونیستی از بمباران بیمارستان ها و مراکز درمانی، ایجاد رعب و وحشت و مجبور کردن مردم به خروج از شمال غزه و سپس تخریب کامل غزه است.
بمباران بیمارستان ها و مراکز درمانی جنایتی چندگانه محسوب میشود. بیمارستانها و مراکز درمانی محل درمان بیماران است و بیماران زیادی در این مراکز تحت درمان قرار دارند.
هدف قرار دادن بیماران در جنگ از مصادیق جنایت جنگی است. علاوه بر این، مجروحین جنگ باید در بیمارستانها درمان شوند، اما عملا مراکز درمانی تخریب کامل شده و یا در اثر نبود سوخت و برق تعطیل شده اند.
نکته دیگر اینکه، کادر پزشکی و درمان غزه تاکنون ۱۹۵ شهید داشته است. به عبارت دیگر، کادر پزشکی و درمان که باید مورد محافظت قرار گرفته و امنیت داشته باشند اکنون از قربانیان مهم جنایت صهیونیستها علیه غزه هستند. به این دلیل است که صلیب سرخ اعلام کرد سیستم مراقبتهای سلامتی در غزه به نقطه بیبازگشت رسیده است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117