معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه گفت‌: پیش‌بینی‌های لازم در صورت عدم تمکین ترامپ به رای دیوان بین‌المللی دادگستری «لاهه» اتخاذ شده است.

به گزارش ایران پرس، غلامحسین دهقانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره رای دادگاه لاهه به نفع ایران و تهدید ترامپ به خروج از این معاهده و قرارداد مودت، اظهار کرد: آمریکایی‌ها از بسیاری از معاهدات از جمله معاهده پاریس  و ... خارج شده‌اند و فکر می‌کنم با روندی که رییس جمهور آمریکا پیش رو گرفته است طی یکی، دو سال آینده از تمام معاهده‌های بین‌المللی و منطقه‌ای نیز خارج شود که البته این مشکلی است که آن‌ها دارند؛ چراکه بر اساس رای دیوان لاهه آن‌ها موظف به اجرای حکم هستند.

وی در ادامه‌ درباره این که در صورت عدم تمکین ترامپ به رای دادگاه لاهه  تدابیر لازم از سوی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه پیش‌بینی شده است؟ گفت‌: قطعا در این زمینه  ما پیش‌بینی هایی را انجام داده‌ایم و در صورت عدم تمکین اقدامات گسترده ای از سوی ما صورت خواهد گرفت.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه، خاطر نشان کرد: در ‌عین ‌حال ما در مجامع مختلف بین‌المللی این مساله را مطرح خواهیم کرد و دولت آمریکا نیز باید در این خصوص پاسخگو باشد. همچنین می‌توان در مقاطع مختلف فشارهایی در این خصوص برای تمکین آمریکا به رای لاهه ایجاد کرد.

وی در پایان صحبت‌های خود درباره این که آیا امکان طرح رای لاهه در شورای امنیت وجود دارد نیز گفت‌: از نظر مقررات بین‌المللی امکان رفتن رای لاهه به این شورا وجود دارد. البته ما باید این مساله را بررسی کنیم و ببینیم که آیا می‌توان از طریق این شورا پیگیری کرد یا خیر. اما آمریکا بر اساس قانون باید به این رای تمکین کند.

با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای این کشور ضد ایران، تهران ازواشنگتن نزد دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرد. 

دیوان بین‌المللی دادگستری چهارشنبه هفته گذشته در نخستین گام ضمن تایید صلاحیت خود برای رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا، واشنگتن را به رفع محدودیت‌های بشردوستانه و هوانوردی ایران تا زمان صدور رای نهایی ملزم کرد.

بیشتر رسانه‌های غربی با بازتاب رای دیوان بین‌المللی دادگستری، تاکید کردند که این مساله غیرقانونی بودن تحریم‌های آمریکا را نشان داد.

همچنین درپی رای دیوان بین‌المللی دادگستری به نفع جمهوری اسلامی ایران؛ «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت: آمریکا معاهده مودت با ایران را که مربوط به سال 1955 است، پایان یافته می‌داند.  113/112

بیشتر بخوانید:

دهقانی: ایران در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر از کشورهای پیشتاز در دنیاست/ ویدئو

دهقانی: خروج آمریکا از پیمان مودت تاثیری بر رای دادگاه لاهه ندارد