به گزارش ایران پرس، لیبی از اوت 2014 تا کنون شاهد حاکمیت دوگانه شامل فعالیت همزمان دو دولت و دو مجلس است. یکی از نتایج چنین وضعیتی، شکل گیری بی سامانی سیاسی و ایجاد و گسترش درگیری و خشونت در لیبی بود.
در حالی که قرار است انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی در دسامبر آینده برگزار شود، اما طی یک ماه اخیر بار دیگر درگیری ها و خشونت در لیبی روند صعودی یافته است.
در همین راستا، پنج شنبه گذشته در حمله به ایست بازرسی «کعام» در 150 کیلومتری شرق طرابلس، پایتخت لیبی، هفت نظامی این کشور کشته و پنج نفر نیز زخمی شدند.
در حالی که وزارت کشور دولت وفاق ملی لیبی شنبه گذشته از بازداشت سه عامل حمله تروریستی به ایست بازرسی امنیتی «کعام» خبر داد، گروه تررویستی داعش نیز اعلام کرد مسئولیت حمله به این ایست بازرسی را بر عهده می گیرد.
در همین حال، دخالت بازیگران خارجی در امور داخلی به خصوص امور امنیتی لیبی نیز همچنان ادامه دارد. در تازه ترین گزارش، برخی مقامات لیبیایی اعلام کردند امارات همچنان به تروریست ها در مناطق مرزی لیبی نزدیک تونس و در «صبراته» کمک مالی و تسلیحاتی می کند.
در همین حال، تارنمای تخصصی نظامی Jane IHS نیز چندی پیش از اقدام امارات به تاسیس یک پایگاه هوایی در نزدیک شهر «المرج» در شرق لیبی خبر داد که هواپیماهای تهاجمی سبک و پهپاد در آن به پرواز در می آید.
دخالت های امارات در امور امنیتی لیبی در حالی است که «غسان سلامه» نماینده سازمان ملل در امور لیبی پیش از این بارها در خصوص دخالت خارجی در لیبی هشدار داده و تاکید کرده است این دخالت ها مانع رسیدن گروه های لیبیایی به توافق و در نهایت ایجاد ثبات در این کشور می شود.
در چنین فضایی، نگرانی های مربوط به احتمال شیوع وبا از الجزایر نیز به نگرانی لیبیایی ها افزوده شده است. وزارت بهداشت لیبی، در پی شیوع وبا در کشور الجزایر، برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری وضع فوق العاده اعلام کرد.
لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله امریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
138/117
بیشتربخوانید:
شیوع وبا در الجزایر؛ اعلام وضع فوقالعاده در لیبی
حمایت تسلیحاتی امارات از تروریستهای لیبی
آمادهباش امنیتی و بسیج عمومی در لیبی بهدنبال حمله داعش