به نوشته «هاآرتص»، رژیم اسرائیل در تلاش برای حفظ تعداد نیروهای خود و محافظت از نظامیانش در عملیاتهای خطرناک، پناهجویان آفریقایی را برای عملیاتهای خطرناک در غزه به کار میگیرد.
مقامات نظامی رژیم صهیونیستی به هاآرتص گفتهاند که این پروژه تحت راهنمایی مشاوران حقوقی تشکیلات دفاعی انجام شده است.
در حال حاضر حدود 30 هزار پناهجوی آفریقایی در اسرائیل وجود دارند. آن ها با فشارهای فزایندهای از سوی سیاستمداران ضد مهاجر، از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل مواجه هستند که به طور منظم آن ها را «نفوذی» مینامد.
آپارتاید و نژادپرستی رژیم صهیونیستی نه تنها علیه مردم فلسطین در حال جریان است بلکه حتی یهودیانی که از کشورهای آفریقایی مانند اتیوپی به سرزمین های اشغالی مهاجرت کردهاند نیز تحت شدیدترین نوع تبعیض قرار دارند.
به یهودیان اتیوپیایی تبار در اسرائیل «فالاشا» گفته میشود. قرار نگرفتن این گروه از یهودیان تحت هیچکدام از تقسیمات سنتی در یهودیت از جمله اشکنازی و سفاردی موجب شده است قاطبه یهودیان آنها را به عنوان یهودی قبول نداشته باشند و به همین دلیل تحت تبعیض گسترده قرار دارند.
تبعیضهای نژادی آشکار عیله جمعیت آفریقایی و اتیوپی تبار ساکن در اراضی اشغالی
جمعیت آفریقایی و اتیوپی تبار ساکن در اراضی اشغالی همواره از تبعیضهای نژادی آشکار و پنهان رنج میبرند و به عنوان شهروندان درجه سه از لحاظ اجتماعی در شرایط نامناسبی به سر میبرند؛ شغل اغلب این افراد پیش خدمت، نظافتچی و نگهبانی است و حدود 41 درصد خانوادههای این گروه نیز در فقر زندگی می کنند.
تبعیض علیه این گروه از یهودیان آفریقایی تبار به حدی زیاد است که علی رغم تلاشهای بسیار صهیونیستها برای افزایش جمعیت و فرزند آوری گزارشهایی منتشر شده که نشان می دهد اقدامات عمدی توسط رژیم صهیونیستی جهت جلوگیری از بارداری میان زنان اتیوپیایی تبار صورت گرفته است.
همچنین یهودیان آفریقایی تبار ساکن در اراضی اشغالی همواره به دلیل رنگ پوست و نژادشان بارها مورد خشونت و جنایت پلیسهای اسرائیلی و دیگر شهروندان نژاد پرست ساکن در اراضی اشغالی قرار گرفته اند که در این بین بارها شهروندان اتیوپی تبار یا به دست پلیس به قتل رسیدهاند و یا به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند که این موارد حتی باعث شد تا تظاهرات و اعتراضات گستردهای توسط این قشر ساکن در اراضی اشغالی برای اعتراض به نژاد پرستی در اسرائیل صورت پذیرد.
حتی کنست اسرائیل در دسامبر 2017 قانون اخراج اجباری پناهجویان را تصویب کرد و اسرائیل دو گزینه را در برابر پناهجویان قرار داد: "یا ترک یا زندان"
با این حال افزایش کمبود نیروی ارتش اسرائیل بعد ازجنگ غزه موجب شده است که این رژیم به طور مقطعی و موقت تغییر رویکرد داده تا بلکه بتواند کمبودهای خود را از این محل تامین کند.
پیش از این موسسه رادیو و تلویزیون رسمی رژیم صهیونیستی «کان» در گزارشی به نقل از «یوآف گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی فاش کرده بود که ارتش اسرائیل در حال حاضر و به شکلی کاملا فوری نیازمند ۱۰ هزار نیروی نظامی اضافی است.
همچنین آژانس رسانهای رژیم صهیونیستی گزارش داد که ارتش تلاش دارد برای جبران کمبود نیرو در بخش زمینی، عناصر نیروی دریایی را برای مبارزات زمینی آموزش دهد.
علاوه بر این ارتش اسرائیل با انتشار بیانیهای اعلام کرد: "یوآف گالانت، به دلیل بحران کمبود نیروی نظامی، سربازان ذخیره و افرادی که از سربازی معاف شده بودند را به خدمت فراخوانده است."
علاوه برافزایش تلفات نظامی ارتش در جنگ غزه و جبهه شمالی، فرار ازارتش در کنار افزایش مهاجرت معکوس از دیگر عوامل کمبود نیرو در ارتش صهیونیستی است.
گزارشهای رسمی صهیونیستی حاکی از افزایش تعداد صهیونیستهایی است که پس از حوادث هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و آغاز جنگ علیه نوار غزه ، اراضی اشغالی را برای همیشه ترک کردهاند.
به نوشته «هاآرتص» طی ماههای اخیر از همه طرف زمزمه افرادی به گوش میرسد که به دنبال ترک سرزمینهای اشغالی هستند. آن ها این احساس را دارند که خانه و کاشانه آنها در حال سوختن است و قبل از اینکه سقف بر سرشان فرو بریزد، باید آن را ترک کنند. آن ها معتقدند باید فرزندان خود را نجات دهند و قبل از اینکه دیر شود، از سرزمینهای اشغالی فرار کنند.
بر اساس آمارهای رسمی که از سوی روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحرونوت» منتشر شده است، شمار شهرکنشینانی که به دلیل افزایش تهدیدها، ادامه جنگ غزه، تنزل سطح معیشت و تشدید تنش های داخلی، فلسطین اشغالی را ترک میکنند، افزایش یافته است.
یدیعوت آحارونوت به نقل از مرکز آمار مرکزی رژیم اشغالگر نوشته تعداد مهاجرت معکوس در مقایسه با سال قبل، به بیش از 20 درصد رسیده است. مضاف براینکه پدیده ایجاد کلونی برای «اسرائیلیها» در خارج فلسطین اشغالی در دو سال گذشته، افزایش یافته است.
بر این اساس می توان گفت رژیم صهیونیستی از روی ناچاری وتنها برای جبران کمبود نیروی نظامی خود به افریقایی تبارها روی آورده و بعد از رفع نیازهای خود دوباره برخوردهای سرکوب گرانه را علیه آن ها از سرخواهد گرفت.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117