وزیر بهداشت حکومت سرپرست طالبان، از کمک های جمهوری اسلامی ایران به بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی مردم افغانستان قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از روابط عمومی شبکه سحر؛ «قلندر عباد» وزیر بهداشت حکومت سرپرست طالبان در گفتگو با برنامه چراغ سرخ سحر افغانستان، ضمن قدردانی از کمک های ایران گفت: با وزارت بهداشت ایران برای افزایش ظرفیت تحصیل دانشجویان به تفاهم دست یافته است و از این پس دانشجويان پزشکی افغانستانی می توانند دوره تخصص خود را در ایران بگذرانند.

قلندر عباد افزود: در گفتگو با وزیر بهداشت ایران مقرر شد که دانشجويان فارغ التحصیل افغانستانی از تجارب و برنامه های آموزشی ایران استفاده کنند و در بخش های پرستاری، مهندسی پزشکی و داروسازی نیز از استادان ایرانی بهرمند شوند.

وی که به دعوت وزارت بهداشت و درمان ایران در تهران بسر می برد با ابراز امیدواری نسبت به حصول تفاهم های همکاری بیشتر میان تهران و کابل در بخش بهداشت و درمان تاکید کرد ایران دستاوردهای فراوانی در بخش بهداشت دارد که خیلی از کشورهای جهان از آن محروم اند. ما می خواهیم افغانستان نیز بتواند در حوزه بهداشت و پیشرفت های پزشکی مشابه ایران داشته باشد.

قلندر عباد با اشاره به کمک ایران برای ساخت بیمارستان تخصصی مبارزه با سرطان در ولایت باميان گفت: ایران همواره با کشور افغانستان در این خصوص همکاری کرده است. متاسفانه بیمارستان بامیان قرار بود 10 سال پیش فعال شود، اما به دلایل مختلف از جمله عدم همکاری دولت قبل تکمیل نشد. با آمدن امارت اسلامی طی هفت ماه توانستیم کارهای این بیمارستان را تکمیل کرده و از آن بهره برداری کنیم و امیدواریم هیات ایرانی نیز برای افتتاح این بیمارستان حضور داشته باشند.

وزیر بهداشت‌ طالبان با انتقاد از اشغالگری ۲۰ سال گذشته کشوهای غربی و آمريکا و عقب نگهداشتن افغانستان در حوزه بهداشت تاکید کرد در 20 سال گذشته میلیاردها دلار در افغانستان هزینه شد اما در بخش های درست مورد استفاده قرار نگرفت و این پول ها از راه های مختلف دوباره از افغانستان خارج شد. در بخش بهداشت نیز در این بیست سال پیشرفتی در افغانستان حاصل نشد و بیماران ما مجبور بودند برای درمان راهی کشورهای همسایه شوند.

قلندر عباد در ادامه با بیان خدمات یک و نیم سال گذشته طالبان به مردم افغانستان تصریح کرد، در سال گذشته نزدیک به دویست درمانگاه جدید ساخته شده و قصد داریم که ششصد درمانگاه دیگر نیز ایجاد کنیم. ما قصد داریم بیمارستان های تخصصی در بخش های قلب، زنان و کودکان و سایر بخش ها  ایجاد کنیم./ 114