مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی و مصطفی پورمحمدی ۶ کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در بخش پایانی مناظره چهارم به جمع بندی سخنان‌شان پرداختند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، چهارمین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی و با عنوان «ایران در جهان امروز» شامگاه دوشنبه برکزار شد.

محمد باقر قالیباف در بخش آخر و جمع بندی مناظره چهارم، اظهار داشت: برای همه مشخص شد که به هر حال ستادی که امروز جناب آقای پزشکیان با آنها کار می‌کند همان ستاد آقای روحانی است.

وی افزود: این یعنی برگردیم به یک دهه قبل. دو مرتبه برگردیم به رشد زیر 1 درصد؛ نقدینگی 26 برابر؛ تنشهای بین قوا؛ اختلافات بین مردم؛ تنشهای بین رهبری و بعضی موضوعات دیگر. یعنی شکاف بیشتر بین مردم و دولت. یعنی دومرتبه اخلال صورت بگیرد در حکمرانی کشور. آیا واقعا سزاوار است در این مسیر حرکت کنیم؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اتفاقات دو سه روز اخیر گواهی بر حرفهای ماست، گفت: مطمئنم مردم عزیز ما اینطور تصمیم می‌گیرند که رو به جلو برویم و رویای ایران بزرگ را بسازیم. همانطور که حسرت حوزه دفاعی ما را همه می‌خورند در حوزه اقتصادی هم همینطور باشد.

وی افزود: امروز ما دغدغه‌ای جز مردم نباید داشته باشیم. ما نمی‌توانیم مسیری طی کنیم که کشور دچار تنش و مشکلات شود. امروز همه باید کنار هم باشیم، دست به دست هم بدهیم.

قالیباف با بیان اینکه بنده در گذشته نشان دادم که اینگونه عمل و رفتار کردم، تصریح کرد: 12 سال توفیق خدمت در شهرداری داشتم؛ هر سه دولت با من مخالف بودند و به من کمک نکردند، در یک جلسه دولت من را دعوت نکردند، حتی مصوبات مجلس را در حمایت بودجه شهرداری عمل نکردند؛ ولی ما با تلاش، با کار، با تکیه به شما مردم و با کارآفرینان جامعه و جوانان خلاق و پای کار، با این که چپ و راست نکردیم و این گروه آن گروه نکردیم، شیعه سنی نکردیم، قومیت نکردیم، هر که قوی و امین بود بر اساس شایسته گزینی احترام کردیم.

پزشکیان: سیاست خارجی را برای بلند آوازه کردن نام ایران می‌دانم

مسعود پزشکیان در بخش جمع‌بندی اظهاراتش در مناظره چهارم طی سخنانی اظهار داشت: مبنای سیاست خارجی من سه اصل عزت حکمت و مصلحت است اما درک من از این اصول سه گانه با سایر نامزدهای حاضر در اینجا متفاوت است. من حکمت و مصلحت را وسیله‌ای برای رسیدن به عزت می‌دانم و عزت را نیز در بهبود زندگی شما جستجو می‌کنم.

وی افزود: در یک کلام سیاست خارجی یعنی هم ارتقای جایگاه امنیت و اقتدار ایران در جهان و هم تامین رفاه و آرامش برای تک تک ایرانیان می‌دانیم. من سیاست خارجی را وسیله‌ای برای ایجاد فرصت در کشور و متوقف کردن موج مهاجرت و ایجاد شوق ماندن در دل جوانان ایرانی می‌دانم. من می‌خواهم پدران و مادران ایرانی هر نوروز در کنار فرزندان  و نوه‌هایشان خود بنشینند به دور سفره‌های هفت سین و خاطرات شیرین بسازند. نه اینکه از پشت پنجره سرد تبلت‌ها دستی از آن سوی آبها تکان دهند و سپس در سکوت و تنهایی و دلتنگی باقی عمر خود را سپری کنند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: یکی از اهداف سیاست خارجی دولت من فرونشاندن موج مهاجرت و فراهم کردن زمینه بازگشت ایرانیان خارج از کشور به وطن خواهد بود. من سیاست خارجی را برای ایجاد ثبات و آرامش روانی برای تک تک مردم ایران می‌خواهم و تلاش می‌کنم ایرانیان به دور از اضطراب از فردایشان بتوانند برای زندگی خود برنامه‌ریزی کنند و سیاست خارجی را برای بلندآوازه کردن نام ایران و پاسداری از منزلت ایران در جهان می‌دانم.

پزشکیان گفت: تمدن قدیمی و کهن ایران حرف برای گفتن زیاد دارد. ما از دل تاریخ و آیین و فرهنگ‌مان تجربه‌ها و حکمت‌های بی‌شماری برای کمک به درمان دردهای انسان داریم. من سیاست خارجی را ابزاری برای شناساندن فرهنگ غنی ایرانی، ارزشهای بشر دوستانه ایرانی و اسلامی و جلوگیری از اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی می‌دانم. من می‌خواهم ایرانی بودن چه برای ایرانیان داخل و چه برای ایرانیان خارج از کشور یک امتیاز باشد و سیاست خارجی را مهمترین وسیله برای بهبود روابط با کشور و عادی سازی روابط اقتصادی با جهان از طریق رفع تحریم‌ها و بهبود فضای سرمایه‌گذاری می‌دانم.

وی افزود:‌ دستگاه سیاست خارجی دولت من برای ارتقای سطح فناوری با جهان و بهره‌برداری از آخرین دستاوردهای بشر تمام ظرفیت‌های خود را فعال خواهد کرد. من سیاست خارجی را برای تحکیم برادری برای کشورهای همسایه می‌دانم. من به کشورهای همسایه به چشم فرصت نگاه خواهم کرد. سیاست خارجی دولت من در ارتباط با مردم مظلوم منطقه بر اساس آموزه‌های امیرالمومنین خواهد بود که انسانها یا در دین برادرند یا در خلقت برابرند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: من مصمم هستم که با یک سیاست خارجی تعاملگرا و عزت‌مند هزینه مردم را کاهش دهم و اجازه نمی‌دهم با شعارهای دهان پرکن جیب مردم را خالی کنند. من پزشک قلب هستم و آرامش‌بخش قلب شما خواهم بود. ای مردم  من  من تانک و نقطه زن نیستم من غلط‌انداز و لاف‌زن نیستم من خاک پای شما عزیزان مسعود پزشکیان هستم.

قاضی‌زاده: سیاست خارجی عرصه تحقق راهبردهای یک ملت است

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در جمع بندی صحبت‌های خود گفت: درباره تصرف سفارت انگلیس باید بگویم این حادثه در سال 90 اتفاق افتاده این که من گفتم در سال 94 اتفاق افتاده و اصلاح می‌کنم.

وی ادامه داد: سیاست خارجی جای شاعر مسکلی و ایده آل پردازی هپروتی نیست بلکه سیاست خارجی عرصه عمل و عرصه تحقق راهبردهای یک ملت هفت هزار ساله است. تحریم با همه زحمت‌ها یک واقعیت است و البته نه بی تاثیر است و آخر دنیا نیست.

قاضی‌زاده ادامه داد: هم باید مذاکره کرد و هم باید در داخل تلاش کنیم تا انگیزه دشمن برای تحریم از بین برود. قول می‌دهم کسانیکه می‌خواهند وعده لغو تحریم‌ها را بر گرده شما سوار کنند هرگز نمی‌توانند تحریم‌ها را لغو کنند. تحریم بخشی از راهبرد امنیتی آمریکا است و دیدید با تعطیلی کل برنامه هسته‌ای ایران هم لغو نشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: عمل کردن به وعده با تجربه کسانیکه صحنه گردانان ستاد آقای پزشکیان یا بهتر بگویم دولت آقای روحانی امکان پذیر نیست. تحریم‌های آمریکا روی دو نقطه فروش نفت و ارز متمرکز شده بود؛ شهید رئیسی و شهید امیر عبداللهیان به دور از هیاهو در طول سه سال فروش نفت ایران را به 2 میلیون بشکه رسانده و  80 میلیارد دلار نصیب اقتصاد ایران کردند.

وی اظهار داشت:‌ اگر ایران پیشتوانه ارزی نداشت چطور امروز ماشین‌های گران قیمت در ایران پلاک می‌شوند و تاکسی‌های برقی را در تهران می‌بینید. آیا دولت سوم آقای روحانی می‌خواهد روندی که در دولت شهید رئیسی آغاز شده است را در نطفه خفه کند؟ رئیسی عزیز زبان دنیا را می شناخت و جهان درهایش را به روی امثال شهید رئیسی خواهد گشود. اگر می‌خواهید پیچ تحریم‌ها شل بماند نیازمند ادامه راه شهید رئیسی هستیم.

قاضی‌زاده ادامه داد: خطر آمریکا با ترامپ یا بایدن غیر قابل کتمان است اما این خطر یک دهم  خطر کسانیکه راه درآمد نفتی را بروی این مردم مظلوم بستند نیست.توافق یا تقابل مقابل هم نیستند. اتفاقا برای توافق خوب باید اول قدرت را نشان بدهی تا سر میز توافق امتیاز بیشتری بگیری؛ اما برخی معتاد توافق هستند طوریکه انگار در عمرشان معامله نکرده‌اند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید بروری اشتراکات با سایر کشورها دنیا برنامه ریزی کنیم. کشورهای همسایه با ما ایران 700 میلیونی فرهنگی را می سازند و آنها نیازمند انرژی ما هستند و می‌توانیم با دیپلماسی انرژی بازارهای منطقه را فتح کنیم.

پورمحمدی: هدف اصلی سیاست خارجی، دولت قرار توسعه اقتصاد ملی است

مصطفی پورمحمدی در بخش پایانی مناظره امشب بیان کرد: هدف اصلی سیاست خارجی، دولت قرار توسعه اقتصاد ملی است. دستاورد نهایی ما خلق ثروت برای مردم ایران است. اولویت ما رفع تحریم‌ها در خارج و خنثی کردن آن در داخل است. خط قرمز ما منافع و مصالح ملی است. روش ما اقتضایی به اقتضای مکان، زمان و توان است. رویکرد ما ایجاد فرصت جدید و شکار فرصت‌های پیش آمده است.

پورمحمدی با بیان اینکه بیش از 15 سال است که در تله تحریم‌ها گرفتار شده‌ایم و برجام و تلاش‌های مشابه راه حل‌هایی جادویی نیستند بلکه تلاش‌های ملی برای رهایی از دام تحریم‌ها بودند، گفت: ادامه این روش‌ها لازم اما ناکافی است. بعضی از کسانی که از شما رای می‌خواهند خواسته یا ناخواسته با توهم یا جهل مرکب جاده صاف کن دشمن برای گرفتار شدن بیشتر شما در این دام بودند.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خاطرنشان کرد: بعضی از آقایان تحریم را فرصت و نعمت می‌دانستند و همچنان می دانند. اکنون باید با انتخاب درست راه، را بر فرصت سوزان ببندیم و پل برای عبور از کینه‌ها و شکاف‌ها بسازیم و در مقابل مهاجرت سد بسازیم.

وی  تصریح کرد: به بازی موش و گربه فیلتر و فیلترشکن ها پایان بدهیم و به اقتصاد مردمی و بخش خصوصی و کارآفرینان امید بدهیم.

پورمحمدی اظهار کرد: ایرانیان عزیز می‌دانیم که خسته و دل آزرده هستید و از وعده دل بریده‌اید به شما حق میدهم که وعده بهشت دادند و از تامین زندگی معمولی عاجزند.گفتند که نفت را بر سر سفره شما می‌آوریم اما از حداقل‌ها از سفرهای مردم فاصله گرفته است.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری در پایان این مناظره گفت: ملت ایران؛ شاید رویتان نمی‌شود به دوستانتان بگویید من نه برای افراد مشهور و پرادعا بلکه به پورمحمدی رای می‌دهم! اما اگر فکر می‌کنید پورمحمدی می‌داند و می‌تواند، سد سکوت را بشکنید؛ نگویید رای ندارد، اگر شما بخواهید رای دارد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: به نخبگان احترام کردیم و بدون تصمیم سازی آنها تصمیم نگرفتیم. نتیجه چه شد؟ این شد که دیدید در 12 سال تهران جدید ساخته شد. بهانه نگرفتیم که پول نداریم؛  مدیر قوی یعنی قدرت اجماع؛ مدیر قوی درخواست اختیار نباید بکند.

قالیباف در پایان بیان داشت: به طور روشن اعلام می‌کنم اگر شما من را انتخاب کنید، بدون هیچ بهانه ای آرزوهای این کشور را چه در رویای رشد اقتصادی و چه در مشکلات جاری شما، آینده را مناسب و پریشانی را از شما دور و افق روشن را با رشد اقتصادی و پایتخت اقتصادی ایران درست می‌کنم. جوری که به گذشته خود افتخار کنیم. راه شهدا و امام شهدا را بر اساس دغدغه مردم و سیاستهای مقام معظم رهبری پیش می‌بریم.

جلیلی: باید با سیاست خارجی ایجاد اشغال و ارزآوری داشت

سعید جلیلی: در بخش پایانی مناظره اظهار داشت: با توجه به مباحث این جلسه باید گفت می‌توانیم چهار سال آینده طوری رقم بخورد که فرصت‌ها به‌صورت حداکثری استقاده شود یا دچار مباحث مشکل‌داری شویم که نفعی برای مردم ندارد. کار سیاست خارجی دفاع از حقوق ملت است؛ ما از حقوق هسته‌ای ملت دفاع کردیم و با سازوکارهای جدی موضوع تحریم را خنثی و رفع کنیم و تحریم‌کننده هم پشیمان شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید با سیاست خارجی ایجاد اشغال و ارزآوری داشت. کشور ما موقعیت خوبی دارد تا در برخی کالاها هاب منطقه شود و به‌عنوان مثال می‌توان برخی کالاها مانند گندم را به کشور آورد و تبدیل به آرد و دوباره صادرات کرد.

جلیلی بیان کرد: ما 11 میلیارد دلار بازار صیفی‌جات در منطقه را داریم که رقیبی هم ندارد و می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

وی ادامه داد: باید برای دانشمندان بازار درست کنیم و به مدد اینان می‌توانیم بازارهای دنیا را بگیریم و هم‌چنین کشور را ارتقا داده و قدرت کشور را با استفاده از فناوری‌ها افزایش دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: باید در کشور اجماع ایجاد؛ در دوران دبیری شورای امنیت ملی بنده، بیشترین پناه‌ها به دبیرخانه را شاهد بودیم که بین قوای سه‌گانه اجماع ایجاد می‌کرد.

زاکانی: اتحاد موجب پیشرفت خواهد شد

علیرضا زاکانی گفت: عزیز و همکارم در تلویزیون دعوت به عدم دعوا می‌کند اما مشاورین ایشان اختلاف اندازی می‌کنند و میکروفن پرت می‌کنند و عزیزم در اینجا نهج البلاغه می‌خواند. امیرالمومنین خطاب به اصحاب خود نوشت که تو هرگز نمیتوانی مدیریت کنی و پل افرادی می‌شوی که بر مردم ستم می‌کنی.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری ادامه داد: مردم، همه شما خواستار عدالت و رفع تبعیض و طرفدار مبارزه با فساد هستید. اجازه ندهید به نام مذهب شما را از هم جدا کنند. کسی حق ندارد مردم را در مقابل هم قرار دهد یا ایرانی را در مقابل ایرانی قرار دهد. اتحاد موجب پیشرفت خواهد شد.

زاکانی در پایان این برنامه گفت: مردم عزیز ناامید نشوید آمده‌ایم مشکلات کشور را با کمک شما حل کنیم. جمعه 8 تیرماه همه پای صندوق بیاید حتی اگر به بنده رای نمی‌دهید باز هم بیایید. هر رای شما رای به خط امام اصل انقلاب و شهدای پرواز اردیبهشت است.125