برخی از رسانه های امریکایی خبر داده اند که سوزان رایس در زمان تصدی سمت مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رییس جمهوری وقت امریکا، به دستگاه های اطلاعاتی این کشور دستور داده بود که هرگونه فعالیت و تماس های اعضای تیم انتخاباتی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات سال 2016 را رصد کنند.
پیش از آن نیز دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا در توئیتی جنجالی مدعی شد که شنود از برج ترامپ، محل ستاد انتخاباتی وی به دستور اوباما انجام شده بود.
انتشار جزئیات دیدارهای برخی از اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ با دیپلمات ها و ماموران اطلاعاتی روسیه در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته امریکا، شائبه دخالت مقامات دولت دموکرات برای پرونده سازی علیه نامزد جمهوریخواهان را افزایش داده است.
حتی برخی از مشاوران ترامپ عنوان کرده اند که اصرار اوباما برای ماندن در شهر واشنگتن با توجیه ادامه تحصیل دختر وی در این شهر، پوششی برای اداره دولت موازی علیه دولت مستقر در کاخ سفید است.
اتفاقاتی که این روزها در واشنگتن در جریان است، از جنگی تمام عیار میان دولت کنونی و دولت قبلی امریکا حکایت دارد. ترامپ در دوران رقابت های انتخابات ریاست جمهوری، خود را به عنوان فردی ضد تشکیلات معرفی کرد که قصد دارد واشنگتن را از منجلاب فساد پاک نمایند. برخی اقدامات اولیه ترامپ در سمت ریاست جمهوری امریکا نیز از اصرار وی برای عمل به این وعده خبر می داد.
با این حال، دولت ترامپ به مراتب زودتر از هر یک از دولت های قبلی امریکا مورد انتقاد و حمله از سوی منتقدان متنفذی همچون حزب رقیب، جامعه اطلاعاتی، رسانه های جریان اصلی و حتی برخی از هم حزبی ها در کنگره قرار گرفت.
ترامپ و مشاورانش ابتدا رسانه های جریان اصلی را که فاسد می خواندند، مسبب بحران آفرینی های کم سابقه در امریکا معرفی کردند. سپس انگشت اتهام را به سمت اعضای جامعه اطلاعاتی و دستگاه های امنیتی نشانه رفتند و آنان را مسوول درز اطلاعات محرمانه دولتی و مذاکرات پشت پرده کاخ سفید به رسانه ها معرفی کردند. اکنون با طرح اتهام علیه سوزان رایس، سطح این مناقشه سیاسی - اطلاعاتی ارتقا یافته است.
این در حالی است که به طور سنتی ، انتقال قدرت از دولتی به دولت دیگر در امریکا مسالمت آمیز و بدور از تنش و جنجالی های خبری و رسانه ای انجام می گرفته است.
به همین دلیل روسای جمهوری امریکا کمتر از اسلافشان انتقاد می کردند و روسای جمهوری کنار رفته از قدرت نیز در طرح دیدگاه های خود در قبال تصمیات دولت مستقر ابا داشتند. اما با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، این توافق نانوشته میان دولتمردان امریکایی مانند بسیاری از امور دیگر، تغییر کرده است.
به هر حال، دو طرف این جنگ تمام عیار تشکیلاتی در امریکا ادله های خود را برای اثبات اتهامات علیه یکدیگر ارائه کرده اند. ترامپی ها مدعی هستند که توطئه ای بزرگ علیه دولت مستقر شکل گرفته است و اوبامایی ها هم دولت مستقر را به فرافکنی برای به فراموشی سپردن رسوایی متهم می کنند.
در حالی که شواهد نشان می دهد بخشی از اتهامات وارده از سوی دو طرف می تواند تا حد زیادی با واقعیت های موجود سیاسی در امریکا مطابقت داشته باشد. 113/111
بیشتربخوانید:
سخنگوی باراک اوباما :شنود مکالمات ترامپ از سوی اوباما کذب محض استآخرین تلاش اوباما برای حفظ طرح اوباما کر