ایران پرس- «محمد ناصر البخیتی» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن اعلام کرد: «موعد جنگ بزرگ، نزدیک است.»

پنجاه و یکمین ماه جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن رو به پایان است. ترسیم وضعیت کلی این جنگ طی 50 ماه گذشته این گونه است که عربستان و متحدینش آغازگر جنگ و نیروی مهاجم بودند، و در مقابل انصارالله و ارتش یمن نیز صرفاً نیروهای مدافع و مقاوم در مقابل ائتلاف سعودی بودند و گاهی اوقات نیز ضربه هایی به عربستان و امارات وارد می کردند.

در این شرایط، جنگنده‌های ائتلاف سعودی روزانه مناطق مختلف یمن را بمباران کرده، به نحوی که بزرگترین فاجعه انسانی دهه های اخیر جنگ و همچنین از بین رفتن 80 درصد زیرساخت های یمن را رقم زدند. تمرکز اصلی نیروهای انصارالله و ارتش یمن نیز بر حفظ صنعا، پایتخت و برخی دیگر از مناطق تحت کنترل بود.

از آغاز پنجمین سال این جنگ، آرایش جنگی به طور آشکاری دچار تغییر و دگردیسی شده است. مقاومت انصارالله و ارتش یمن در مقابل تهاجم عربستان سعودی نتیجه بخش بوده و اکنون انصارالله و ارتش یمن وارد فاز تهاجمی شده اند.

توانمندی موشکی و پهپادی و همچنین توانمندی اطلاعاتی انصارالله و ارتش یمن به حدی افزایش پیدا کرد که 300 نقطه حساس و راهبردی عربستان و امارات به عنوان دو عضو اصلی ائتلاف علیه یمن شناسایی شده و بتدریج هدف حمله‌های موشکی و پهپادی قرار می گیرند.

«عبدالله جفری» سخنگوی نیروی هوایی یمن در این خصوص گفت: "موشکها و پهپادهای یمنی توانسته اند معادله جنگ یمن را تغییر دهند و ائتلاف سعودی- اماراتی به زودی مجبور به توقف جنگ خواهد شد."

مهمترین پیامد این وضعیت این است که جنگ به جغرافیای یمن محدود نمی شود بلکه به جغرافیای عربستان و امارات نیز کشیده می شود. این وضعیت می تواند استیصال آل سعود و آل نهیان در جنگ علیه یمن را بیش از هر زمان دیگری نشان دهد.

سوال مهم این است که چه عللی سبب تغییر آرایش جنگی در صحنه جنگ یمن شده است؟

به نظر می رسد در این خصوص می توان به سه عامل اشاره کرد:

نخستین عامل، قدرت معنوی و ایمان انصارالله یمن است که باور قلبی به مقاومت در مقابل ائتلاف سعودی داشته و حاضر به مذاکره و گفتگو در شرایط نابرابر و ناعادلانه و تسلیم در مقابل دشمن تجهیز شده به تسلیحات مدرن غربی نشدند. این باور قلبی توسط انصارالله به ارتش یمن نیز تزریق شد و همبستگی ارتش با کمیته های مردمی یمن ناکامی ائتلاف سعودی در دستیابی به اهداف خود از جنگ ضد یمن را در پی داشته است.

دومین عامل، فرسایشی شدن جنگ است. فرسایشی شدن جنگ ضمن اینکه عصبانیت و خشم آل سعود و متحدینش را در پی داشته و فشار افکار عمومی را به علل مختلف علیه آنها افزایش داده است، برای انصارالله و ارتش یمن به منزله فرصتی جهت دستیابی به توانمندی دفاعی و افزایش این توانمندی بود.

در همین راستا، یک منبع نظامی یمنی به روزنامه القدس العربی گفت: «حوثیها از طولانی شدن زمان جنگ و محاصره استفاده کرده و قدرت نظامی خود را توسعه داده اند، در حالی که عربستان سعودی تمام آنچه را که در اختیار داشته است، امتحان کرده اما موفق نبوده و بر عکس «درب های جهنم» را به روی خود باز کرده است.»

سومین عامل، شدت گرفتن اختلافها میان عربستان سعودی و امارات است. امارات که پس از عربستان مهمترین عضو ائتلاف علیه یمن است به خصوص طی یک سال گذشته تلاش کرد دستاوردهای ملموسی از جنگ یمن داشته باشد.

امارات که به خصوص در زمینه بازگرداندن «منصور هادی» به قدرت با عربستان سعودی اختلاف پیدا کرد، به ویژه طی یک سال گذشته درصدد کنترل بر مناطق راهبردی جنوب یمن و توسعه نفوذ خود برآمد.

با توجه به این وضعیت است که «محمد ناصر البخیتی» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن اعلام کرد: "«موعد جنگ بزرگ، نزدیک است» و این جنگ بزرگ نیز «در داخل خاک عربستان» خواهد بود."

نویسنده: سید رضی عمادی

141/116

حمله موشکی یمنی ها به محل تجمع مزدوران سعودی در استان "البیضا"

گزارش: اعتراف سعودی‌ها به موفقیت عملیات پهپادی ارتش یمن