در این انتخابات، «شاهد خاقان عباسی» وزیر نفت و منابع طبیعی دولت پاکستان، توانست با کسب 221 رای، اکثریت دو سوم (از 342 رای) را بدست آورد و نخست وزیر موقت پاکستان شد.
در رای گیری مجلس ملی پاکستان، شاهد خاقان عباسی، «نوید قمر» از حزب مردم، «شیخ رشید احمد» کاندید مشترک حزب تحریک انصاف و حزب مسلم لیگ قائد اظم و «صاحبزاده طارق الله» از حزب جماعت اسلامی چهار نامزد تصدی مقام نخست وزیری موقت حضور داشتند.
به این ترتیب شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت و منابع طبیعی تا انتخاب نخستوزیر آینده پاکستان، کنترل اوضاع کشور را در اختیار خواهد داشت.
پس از آنکه دیوان عالی پاکستان جمعه گذشته «محمد نواز شریف» نخست وزیراین کشور را به اتهام فساد مالی سلب صلاحیت کرد و رای به برکناری او از نخستوزیری داد، شریف از سمت خود استعفا کرد.
در پی آن حزب حاکم مسلم لیگ نواز در ۲۹ ژوئیه «شهباز شریف»، برادر نخستوزیر برکنار شده را بعنوان نامزد جایگزین برای تصدی این پست معرفی کرد.
طبق قوانین پاکستان شهباز شریف، سر وزیر ایالت پنجاب برای کسب تصدی سمت نخست وزیری باید در ابتدا به عضویت مجلس ملی این کشور درآید که سازوکار آن از طریق برگزاری انتخابات میان دوره ای برای کرسی خالی شده از شهر لاهور امکان پذیر می شود.
در شرایطی شهباز شریف برادر محمد نواز شریف نامزد تصدی سمت نخست وزیر پاکستان شده است که چنین رویکردی از سوی احزاب رقیب در مجلس ملی از جمله حزب مورد انتقادهای جدی قرار گرفته است.
با انتخاب شاهد خاقان عباسی که از نزدیکان حزبی و دوستان صمیمی محمد نواز شریف بشمار می رود، حزب حاکم مسلم لیگ نواز پس از چند روز بحرانی پس از برکناری نواز شریف توسط دیوان عالی، بتدریج به سمت شرایط عادی حرکت خواهد کرد.
اگر چه شاهد خاقان عباسی حداکثر به مدت 45 روز مسئولیت نخست وزیری موقت در دولت پاکستان را تا زمان تکمیل روند برگزاری انتخابات میاندوره ای عهده دار خواهد بود اما درج این مسئولیت در کارنامه وی، از سوی محافل رسانه ای این کشور نوعی افتخارسیاسی تلقی شده است.
مخالفت احزاب مخالف با معرفی شهباز شریف برای تصدی پست نخست وزیری
با توجه به مخالفت های احزاب رقیب حزب حاکم مسلم لیگ نواز در مجلس ملی پاکستان با معرفی شهباز شریف برای تصدی سمت نخست وزیری این کشور توسط حزب حاکم، پیش بینی می شود که در هفته های آتی حمله مخالفان به وی به خصوص در رسانه ها و سخنرانی های عمومی افزایش چشمگیری خواهد داشت.
ازنظرمخالفان، شهباز شریف به دلیل تخلفات گسترده صلاحیت لازم برای کسب سمت نخست وزیری را ندارد و با انتخاب وی، برنامه های محمد نواز شریف در پاکستان ادامه پیدا می کند.
«عمران خان» رئیس حزب تحریک انصاف پاکستان اصرار دارد که هرکس که براساس ماده 62 قانون اساسی امین و صادق نباشد و دارای صلاحیت نباشد، حق احراز مقام نخست وزیری و عضویت در مجلس ملی را ندارد.
در چنین شرایطی مخالفان از جمله عمران خان تلاش دارند با اتکا به برخی مواد قانون اساسی از جمله ماده 62 و تشدید فشار رسانه ای زمینه برای نخست وزیری شهباز شریف فراهم نشود. 116/110
محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
انتخاب نخست وزیر جدید پاکستان
انتقاد از معرفی «شهباز شریف» به عنوان نخست وزیر جدید پاکستان/ تحلیل