اسماعیل هنیه سه شنبه گذشته وارد بیروت شد. هنیه در این سفر با مقامات لبنانی از جمله «میشل عون» رئیس جمهوری، «نبیه بری» رئیس پارلمان و «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پنج شنبه گذشته نیز در نشست دبیران کل و مقامات 14 گروه فلسطینی حضور پیدا کرد.
سوال مهم این است که دستاوردهای سفر اسماعیل هنیه به لبنان چه بود؟
به نظر می رسد، اولین دستاورد سفر یک هفته ای هنیه، تاکید بر وحدت میان فلسطینی ها در مقابله با توطئه ها علیه فلسطین است. رژیم صهیونیستی همواره از اختلاف ها میان فلسطینی ها بهره گرفته و دوگانه صلح و جنگ را ایجاد کرده است.
از این رو، رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن و همچنین برخی کشورهای سازشکار عربی ضمن حمایت از جنبش فتح، تشکیلات خودگردان فلسطین را به عنوان قدرت رسمی شناخته اند و در مقابل، جهاد اسلامی فلسطین و جنبش حماس را به عنوان گروههای جنگ طلب معرفی کرده و مدعی شدند این شاخصه گروههای حاضر در باریکه غزه عامل اصلی وضعیت بغرنج انسانی در این باریکه است.
ایجاد دوگانه صلح و جنگ سبب شد رژیم صهیونیستی به اهداف خود ضد فلسطینی ها تا حدود زیادی دست یابد و آمریکا نیز در طرح معامله قرن بر این دوگانه حساب ویژه ای باز کرده بود.
سفر هنیه به بیروت، برگزاری نشست گروههای فلسطینی با ریاست «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و تاکید این گروهها بر لزوم تشکیل دولت وحدت ملی نشان داد گروههای فلسطینی حاضر در رام الله و باریکه غزه شرایط حساس کنونی را درک کرده و عزمی مشترک و جدی برای مقابله با توطئه ها دارند.
در همین راستا نیز اسماعیل هنیه اعلام کرد: "دولت وحدت ملی در کرانه باختری و باریکه غزه چند مأموریت بر عهده خواهد داشت که می تواند دریچه ای برای پایان یافتن اختلاف فلسطینی شود. مأموریت این دولت، یکپارچه کردن نهادهای تشکیلات خودگردان در کرانه باختری، آماده سازی شرایط برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری و شورای ملی، پایان بخشیدن به محاصره تحمیلی علیه باریکه غزه و مقابله با اسرائیل و طرحهای آن در کرانه باختری است."
دومین دستاورد مهم سفر هنیه به لبنان، برجسته سازی رویکرد مقاومت در مقابله با توطئه ها علیه رژیم صهیونیستی و همچنین پایان وابستگی ها به کشورهای سازشکار عربی است. بر این اساس در بیانیه پایانی نشست گروههای فلسطینی در بیروت، بر اتخاذ یک برنامه ملی جامع بر اساس رهایی از توافق اسلو و در پیش گرفتن گزینه مقاومت در تمام انواع آن و همچنین پایان دادن به شناسایی رژیم صهیونیستی توسط سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) تاکید شده است.
سومین دستاورد مهم و راهبردی سفر هنیه به لبنان، اجماع فلسطینی - لبنانی در مواجهه با توطئه ها علیه محور مقاومت است. هنیه در این سفر علاوه بر مقامات رسمی لبنانی با برخی از شخصیت های حزبی و مذهبی این کشور نیز دیدار و گفتگو کرده است.
دیدار هنیه با سیدحسن نصرالله اهمیت برجسته ای داشت. این دیدارها نشان داد هنیه موفق شد در سفر به بیروت زمینه تقویت هماهنگی و اجماع میان مقاومت در فلسطین و لبنان را ایجاد کند و این یک دستاورد راهبردی محسوب می شود که تبعات سنگینی برای رژیم صهیونیستی و سازشکاران عربی خواهد داشت.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
بازدید هنیه از اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان
دیدار اسماعیل هنیه با سید حسن نصرالله در بیروت
هنیه: مقاومت به دنبال ایجاد ائتلاف منطقهای در برابر تهدیدها علیه فلسطین است
رایزنی اسماعیل هنیه و زیاد النخاله در بیروت
اهداف سفر هنیه به لبنان پس از 27 سال