ایران پرس - کارشناسان بر این باورند نشست همکاری چین - آفریقا در پکن فصل جدیدی در همکاری میان دو طرف گشوده است و کشورهای آفریقایی باید از این فرصت برای توسعه اقتصادی استفاده کنند.

«چارلز اونونایجو» Charles Onunaiju مدیر مرکزمطالعات چین در «ابوجا» پایتخت نیجریه می گوید: "نشست همکاری چین - آفریقا» در پکن با کمک به اجرای طرح های زیرساختی در آفریقا و حرکت این قاره به سمت مدرنیته، موجب آغاز فصل جدیدی از همکاری بین دو طرف شده است."

این کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرگزاری «شینهوا» گفت: همکاری چین و آفریقا، یک بازی  برد - برد است، نه فقط برای چین بلکه برای جهان.

وی افزود: چشم انداز نشست امسال با روند اجرای طرح «راه ابریشم جدید» موسوم به «یک کمربند، یک جاده» ارزش بیشتری پیدا کرده است؛ راه ابریشم جدید برای آفریقا از اهمیت بالایی برخوردار است.

طرح راه ابریشم جدید یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی در بیش از ۶۰ کشور جهان است. این طرح در واقع توسعهٔ دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شد. چین اعلام کرده، پشتوانه این طرح، قدرت اقتصادی و توان سرمایه‌گذاری این کشو راست.

مدیرمرکز مطالعات چین در ابوجا افزود: اجرای طرح «یک کمربند، یک جاده» همان چیزی است که آفریقا به دنبالش است. آفریقا می خواهد امور زیربنایی از جمله بنادر، راه آهن ها، بزرگراه ها و مجموعه های صنعتی در این قاره گسترش یابند تا به فعالیت های اقتصادی رونق بخشیده شود.

«اونونایجو» تصریح کرد، چشم انداز آفریقا به دلیل تقویت همکاری با چین در سه سال گذشته به میزان قابل توجهی تغییر کرده است. این چشم انداز با 60 میلیارد دلار کمک مالی که چین اخیرا متعهد به پرداخت آن به آفریقا شده است، باز هم بهبود خواهد یافت.

«شی جین پینگ»، رییس جمهور چین روز دوشنبه در سخنرانی خود در نشست همکاری چین و آفریقا در پکن وعده داد کمکی 60 میلیارد دلاری برای توسعه آفریقا به این قاره ارائه دهد.

سخنرانی شی جین پینگ در نشست همکاری چین و افریقا

وی اعلام کرد، چین از کشورهای آفریقایی در اجرای طرح یک کمربند - یک جاده حمایت می کند تا هر دو طرف از نتایج برد - برد آن بهره مند شوند.

این مبلغ در قالب کمک های دولتی و همچنین سرمایه گذاری و کمک به موسسات مالی و شرکت های فعال در آفریقا ارائه خواهد شد.

به گفته مدیر مرکز مطالعات چین در ابوجا، این طرح، امید و فرصتی را برای کشورهای آفریقایی فراهم می کند تا نقایص زیربنایی خود را برطرف کنند.

60 میلیارد دلار، پول کمی نیست و به کشوری مانند نیجریه که برنامه اقتصادی دارد و تلاش می کند نظام اقتصادی خود را بهبود بخشد، کمک زیادی می کند.

چین همچنین اعلام کرد، برای سه سال آینده و بعد از آن، هشت برنامه کلان در زمینه های صنعتی، زیرساختی، ارتباطات، تسهیل تجارت و توسعه در کشورهای آفریقایی به اجرا در می آورد. این هشت برنامه جدید به طور قابل توجهی به توسعه فراگیر در این کشورها کمک خواهد کرد.

«اونونایجو» به کشورهای آفریقایی توصیه کرد، تا بسترهای لازم را برای ارتقاء اقتصادی فراهم کنند تا این طرح ها و برنامه ها اجرا و نتایج ملموس آنها هر چه زودتر مشهود شود.

این کارشناس اقتصادی همچنین گفت، سخنرانی رییس جمهور چین بسیار موثر و پرانگیزه بود و از تمایل دو طرف برای همکاری در زمینه های مشترک حکایت داشت.

وی افزود، آفریقا و چین شرکای مهمی هستند که می خواهند جهانی سازی فراگیر از طریق مشارکت همه کشورهای جهان تحقق یابد.

«یوسف دودیه» Yusuf Dodia رییس انجمن توسعه بخش خصوصی در زامبیا نیز بر این باور است: "پارادایم (الگوواره) اقتصاد جهانی تغییر کرده است."

بر اساس این پارادایم جدید، چین برای توسعه آفریقا می تواند بهترین عامل امیدواری باشد.

رییس انجمن توسعه بخش خصوصی در زامبیا در گفت و گو با شینهوا عنوان کرد: «بر این باورم که چین بهترین گزینه ها را پیش روی آفریقا قرار داده است. بدیهی است که چین بهترین شریک تجاری برای این قاره است که نباید آن را از دست داد.»

این کارشناس اقتصادی گفت، آفریقا باید از نشست پکن حداکثر بهره را ببرد و موانع در مسیر ارتقاء روابط خود با چین را هر چه سریعتر برطرف کند.

به گفته وی، برای توسعه اقتصادی در آفریقا لازم است کشورهای آفریقایی به سوی صنعتی سازی پیش بروند؛ مهارت ها و فن آوری را توسعه دهند و همکاری با چین را تقویت کنند.

مترجم: علی مولوی

139/116

بیشتر بخوانید:

سرمایه‌گذاری چین در افریقا توسعه می‌یابد+ ویدئو 

آغاز مجمع همکاری چین و آفریقا در پکن+ ویدئو

تاکید رییس جمهوری چین بر گسترش روابط با قاره آفریقا