ایران پرس- شیوع بیماری کرونا در آفریقا، نگرانی ها را در مورد وضع بهداشت و درمان همچنین شرایط اقتصادی کشورهای مختلف این قاره افزایش داده است. در این راستا کمیسیون اقتصادی آفریقا وابسته به سازمان ملل متحد درباره احتمال مرگ بیش از 300هزار نفر بر اثر شیوع کورونا در این قاره هشدار داده است.

اگرچه کشورهای مختلف آفریقا دیرتر از دیگر مناطق جهان، درگیر شیوع بیماری کرونا شده اند اما در حال حاضر بیش از 17 هزار نفر در این قاره به کرونا مبتلا شده اند و پیش بینی می شود آفریقا با گسترش روزافزون این بیماری به کانون آینده "کووید-19" تبدیل شود. الجزایر، آفریقای جنوبی، مصر، مغرب و کامرون کشورهایی از قاره آفریقا هستند که در حال حاضر بیشترین موارد مبتلا به کووید-19 را در قاره آفریقا دارند.

قاره آفریقا در حالی با شیوع گسترده کرونا مواجه شده که نبود سیستم درمانی منسجم، کمبود دارو و تجهیزات کافی پزشکی، نداشتن دسترسی به بخش عمده ای از جمعیت آفریقا به مراکز درمانی و بهداشتی، نگرانی ها را در مورد شیوع کرونا افزایش داده است.

بر اساس آمارها بیش از نیمی از جمعیت شهرنشین آفریقا در مناطق فقیر و مناطق غیر رسمی سکونت دارند و 34درصد از خانواده‌های آفریقایی نیز تنها امکان دسترسی به مراکز بهداشتی برای شستن دست‌هایشان را دارند.

پروفسور "دنیس موکوگ" برنده جایزه صلح نوبل سال 2017 نسبت به شیوع بیماری کرونا در آفریقا هشدار داد و تاکید کرد: آفریقا به خاطر نداشتن زیرساخت های قوی بهداشتی و پزشکی به شدت در معرض خطر است.

بحرانی شدن شرایط اقتصادی در اکثر کشورهای آفریقایی دغدغه دیگری است. پیش‌بینی می‌شود در بهترین حالت ممکن، رشد اقتصادی کشوهای این قاره از 3.2 درصد به 1.8 درصد کاهش یابد و این بدان معنی است که حدود 27 میلیون نفر دچار فقر مطلق شوند.

براساس نتایج پژوهش اتحادیه آفریقا، گسترش بیماری کووید-19 می‌تواند موجب از بین رفتن 20 میلیون شغل در این قاره شود. همچنین صنعت گردشگری آفریقا بیش از 50 میلیارد دلار زیان خواهد دید.

"آنوا ازیاکونوا" مدیر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در امور آفریقا، هشدار داد: گسترش ویروس کرونا اقتصاد قاره آفریقا را با فروپاشی مواجه خواهد کرد.

آمارها نشان می دهد 54 کشور قاره سیاه به شدت در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر شده اند. درآمد اکثر مردم کشورهای آفریقایی از مشاغل خدماتی و غیرصنعتی است و با شیوع ویروس کرونا تمامی و یا اکثر این مشاغل تعطیل شده اند.

شرایط زندگی از جمله جمعیت زیاد و فقر در بسیاری از کشورهای این قاره مانع اجرای قوانین قرنطینه کامل شده است و این موضوع آینده اقتصادی و اجتماعی این قاره را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

بر این اساس به نظر می‌رسد کشورهای آفریقایی به شدت نیازمند کمک‌های مادی و حمایت کشورهای غنی تر و نهادها و سازمان های بین المللی هستند.

انجام اقدامات اقتصادی از جمله پرداخت وام های بلند مدت، بخشودگی بدهی های پیشین، کمک به ساخت یا تقویت زیرساخت های اقتصادی کشورهای آفریقا و ارسال تجهیزات بهداشتی و دارویی از جمله راهکارها برای کمک به کشورهای آفریقایی در مبارزه با شیوع کرونا در این قاره است.

"کریستینا گئورگیوا" مدیر کل صندوق بین المللی پول خطاب به اعضای دولت ها، سازمان ملل متحد و دیگر نمایندگان گفت: آفریقا با کمبود منابع و زیرساخت های پزشکی برای مبارزه با این بحران بهداشت و سلامت  مواجه است و به دست کم 114 میلیارد دلار برای پاسخ گویی به نیازهای مالی فوری احتیاج دارد.

آفریقا در حالی اکنون با شیوع کرونا مواجه شده است که طی سال های اخیر بسیاری از کشورهای این قاره تلاش کرده اند تا با اجرای برنامه های توسعه اقتصادی و بهداشتی و اجتماعی شرایط کشورشان را بهبود بخشند، با فقر و بیکاری مبارزه و برای دستیابی به شاخص‌های استاندارد توسعه اقدام کنند اما اکنون شیوع کرونا و هزینه ها و عواقب آن می تواند خط بطلانی بر همه این تلاش ها باشد.

"سیریل رامافورسا" رئیس جمهور آفریقای جنوبی که ریاست اتحادیه آفریقا را برعهده دارد، گفت: این شکستی برای پیشرفت هایی است که ما برای ریشه کن کردن فقر، نابرابری و توسعه نیافتگی به دست آوردیم.

به نظر می‌رسد در این هنگامه که کشورهای آفریقا به ویژه کشورهای فقیرتر چشم انتظار مساعدت‌های بین المللی برای جلوگیری از مرگ و فقر ناشی از کرونا هستند، عملکرد کشورهای غنی‌تر چون کشورهای اروپایی و آمریکا از جمله اختصاص کمک‌های مادی و اقلام مورد نیاز، به وضوح میزان پایبندی آنها را به شعارها و برنامه های انسان دوستانه نشان می دهد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

139/118

بیشتر بخوانید:

شمار قربانیان کرونا در قاره آفریقا از مرز 1000 نفر گذشت

بحران کرونا و هشدار سازمان ملل درباره فروپاشی اقتصاد آفریقا

افزایش شمار قربانیان کرونا در آفریقا