عراق در دو ماه اخیر شاهد تبدیل شدن اعتراض های مسالمت آمیز مردمی به بحرانی امنیتی است. در دو ماه اخیر، بیش از 120 موسسه دولتی و خصوصی در عراق از سوی معترضان به آتش کشیده شد که هیچ سنخیتی با جنس مطالبه معترضان ندارد و بیش از همه گویای شکل گیری هسته های بحران ساز در این کشور است.
در دور جدید فعالیت این هسته ها که عناصر آنها با چهره های نقاب زده، خشونت ها را مرتکب می شوند، بیش از آنکه تغییر دولت، اصلاحات، مبارزه با فساد یا مطالبه های معیشتی پیگیری شود، ضدیت و جریان سازی علیه مرجعیت عراق و علیه جمهوری اسلامی ایران به عنوان هدف اصلی پیگیری می شود.
در تحولات روزهای اخیر عراق ضمن اینکه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف به آتش کشیده شد، حمله به دفاتر مرجعیت و همچنین اهانت های آشکار به مرجعیت نیز به طور آشکار پیگیری شده است. اما سوال این است که چه کسانی در عراق با مرجعیت و همچنین روابط با جمهوری اسلامی ایران مخالف هستند؟ چه کسانی پشت این حمله های هدفمند و سازماندهی شده قرار دارند؟ چه کسانی در یک ماه هم به کنسولگری ایران در کربلا و هم در نجف حمله کرده اند و چرا با وجود تظاهرات گسترده عراقی در مخالفت با مداخله آمریکا و عربستان، اماکن دیپلماتیک این کشورها هدف حمله قرار نمی گیرد؟
در پاسخ به این سوال می توان به دو نکته اشاره کرد. اول اینکه چه کسانی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف حمله کردند؟ منابع عراقی اعلام کردند «احمد شربه» و دار و دسته اش که از نزدیکان «عدنان الزرفی»، نماینده کنونی مجلس عراق و عضو فراکسیون «النصر» که پیش از این استاندار نجف بود، حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف و همچنین حمله به دفتر مرجعیت در عراق را انجام داده اند. نکته مهم این است که «عدنان الزرفی» در ماههای اخیر به آمریکایی ها بسیار نزدیک شده و در حال حاضر اعضای خانواده اش در آمریکا به سر می برند.
دوم اینکه، شخصیت های متعدد عراقی و ایرانی صریحاً اعلام کرده اند که این حمله ها و همچنین تبدیل اعتراض های مردمی به بحران امنیتی در عراق با مدیریت و هدایت آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی انجام می شود که هدف این مثلث شوم ناامن ساختن عراق و تخریب روابط دو کشور ایران و عراق است.
«همام حمودی»، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در این خصوص با تاکید به اینکه «همه ما فدای آیت الله سیستانی هستیم»، گفت: «امروز در آمادگی کامل برای رویارویی با هر خطری هستیم که درصدد نا امن ساختن عراق است، کشوری که پناهگاه مردم آن مرجعیت دینی در نجف اشرف است.»
«ایرج مسجدی»، سفیر ایران در عراق نیز با بیان اینکه راهپیمایی اربعین ما گذشته در امنیت کامل برگزار شد و نشان داد خصومتی میان مردم ایران و عراق وجود ندارد، گفت: «قطعاً هدف عوامل این حادثه، تخریب روابط ایران و عراق است؛ آنها مزدوران خارجی هستند و از طرف شبکه های معاند مورد تحریک و تشویق قرار می گیرند و چیزی نمی خواهند جز اینکه در روابط برادرانه ایران و عراق ایجاد مشکل کنند و این موضوع خواست مردم و دولت عراق نیست.»
«محمد البلداوی»، نماینده ائتلاف الفتح عراق نیز صریحاً از نقش ایالات متحده آمریکا، امارات و شمار دیگری از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای منحرف کردن مسیر اعتراضات عراق پرده برداشت و عنوان کرد که «این کشورها شمار زیادی از مراکز و شخصیت های اهل رسانه را خریده اند تا از طریق ترویج خشونت و تبلیغ مسئله «سرنگونی دولت»، مسیر اعتراضات را منحرف کنند. این نهادها در حال حاضر در تلاش هستند که تصویری متفاوت از مطالبات تظاهرات کنندگان ارائه دهند و عراق را وارد یک فتنه داخلی کنند.»
نکته پایانی اینکه، تداوم این بحران های امنیتی هدایت شده می تواند عراق را وارد یک درگیری داخلی کند. از این رو، هوشیاری مردم عراق و اجماع شخصیت ها و گروههای عراقی در مقابل هسته های بحران ساز و ایجاد فتنه داخلی یک ضرورت است.
نویسنده: سید رضی عمادی
138/118
بیشتربخوانید:
موسوی: دولت عراق باید مسئولانه و موثر با مهاجمان به کنسولگری ایران برخورد کند
عبدالمهدی: آنچه در عراق میگذرد، یک فتنه بزرگ است
شناسایی آشوبگران و اخلالگران در تظاهرات عراق
حمله اغتشاشگران به کنسولگری ایران در نجف