تحلیل:

ایران پرس: «کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی درباره تبعات ویرانگر جنگ احتمالی رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله لبنان هشدار داد.

در هفته‌های اخیر احتمال آغاز جنگی جدید در منطقه غرب آسیا افزایش یافته است. مطابق گزارش منابع خبری و همچنین اظهارنظرهای مقامات صهیونیستی، این رژیم برای حمله علیه حزب‌الله لبنان آماده می‌شود.

 با تشدید تنش بین اسرائیل و حزب‌الله تاکنون کشورهایی چون کانادا، هلند و آلمان از شهروندان خود خواسته‌اند هر چه سریع‌تر خاک لبنان را ترک کنند. 

سفارت آمریکا در بیروت نیز روز پنجشنبه ۷ تیر ضمن هشدار از شهروندان آمریکایی در لبنان خواست به جنوب لبنان و مناطق مرزی لبنان و سوریه سفر نکنند.

از زمان آغاز حمله هفتم اکتبر 2023 - 15 مهر 1402، حزب‌الله و اسرائیل تقریبا هر روز در منطقه مرزی به تبادل آتش می‌پردازند. رژیم صهیونیستی که مورد حمایت همه‌جانبه آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی قرار دارد، حاضر نیست حتی حمایت حداقلی از غزه را بپذیرد و حزب‌الله را به جنگی جدید و گسترده تهدید می‌کند.

حزب‌الله لبنان که از روز 8 اکتبر 2023 حمایت خود را از غزه اعلام کرد، صرفاً اقدام نظامی محدودی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد. حزب‌الله تنها بخشی از توان نظامی خود برای دفاع از فلسطین و به خصوص غزه استفاده کرد، اما رژیم صهیونیستی که تاکنون در جنگ علیه غزه به اهداف نظامی خود دست نیافته است، تهدید به آغاز جنگی جدید علیه حزب‌الله کرده است.

جنگ احتمالی علیه حزب‌الله لبنان تاکنون با واکنش‌ها و هشدارهای گسترده‌ای مواجه شد. جمهوری اسلامی ایران بارها درباره تبعات این جنگ هشدار داده است.

از جمله مواردی که جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده، این است که جنگ رژیم صهیونیستی با حزب‌الله لبنان صرفاً به طرفین محدود نخواهد شد و منطقه غرب آسیا شاهد جنگ گسترده منطقه‌ای خواهد بود.

در جنگ احتمالی رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله لبنان الگوی رفتاری بازیگران محور مقاومت تغییر خواهد کرد و آنها مشارکت گسترده‌تری در این جنگ خواهند داشت. 

در همین راستا، نمایندگی ایران در سازمان ملل درباره عواقب «حمله تمام عیار اسرائیل به لبنان» هشدار داد. 

نمایندگی ایران در سازمان ملل در حساب کاربری خود نوشت: "در چنین حالتی همه گزینه‌ها از جمله مشارکت کامل همه جبهه‌های مقاومت روی میز خواهد بود."

«سیدکمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقه‌ ای به یک جنگ منطقه‌ای ندارد، از آمریکا خواست تا برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری‌ها، اسرائیل را تحت فشار قرار دهد. 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران افزود: "احتمال گسترش جنگ به کل منطقه که همه کشورها از جمله ایران درگیر آن شوند، وجود خواهد داشت و در چنان شرایطی، چاره‌ای جز حمایت تمام و کمال از حزب‌ الله نداریم."

وی افزود: "گسترش جنگ به نفع هیچ‌کس نیست، نه ایران و نه آمریکا."

علاوه بر هشدار ایران، آمریکا نیز به‌ عنوان بزرگ‌ترین حامی رژیم صهیونیستی، پس از تهدید ایران درباره حمله احتمالی به لبنان، هشدار داد که هر گونه حمله این رژیم به حزب‌الله می‌تواند جرقه‌ای بزرگ برای آغاز یک جنگ منطقه‌ای باشد.

به نظر می‌رسد این هشدار آمریکایی‌ها نیز دریافت پیام از جمهوری اسلامی ایران درباره ورود غرب آسیا به جنگی گسترده است که در این صورت مدیریت آن حتی برای آمریکا نیز سخت خواهد شد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117