رهبر و نامزد مغلوب شده مخالفان در انتخابات ریاست جمهوری کنیا پس از تنش های خونین انتخاباتی، طرفداران خود را به آرامش دعوت کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از روزنامه فرانسوی لوموند، «رایلا اودینگا» Raila Odinga، رهبر مخالفان که به پیروزی «اوهورو کنیاتا» Uhuru Kenyatta، رئیس جمهوری کنونی کنیا و نامزد حزب حاکم در انتخابات ریاست جمهوری معترض است، از طرفدارانش خواست تا در روز سه شنبه به برگزاری راهپیمایی مبادرت کنند.

«اودینگا» از طرفدارانش همچنین خواست به نشانه عزاداری برای کشته شدگان درگیری های اخیر و تا تعیین یک استراتژی جدید، در روز دوشنبه (امروز) در خانه هایشان بمانند. «اودینگا» قصد دارد استراتژی جدید خود را روز سه شنبه اعلام کند.

«نایروبی» که پس از انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه هشتم ماه اوت به شهر ارواح تبدیل شده، می توانند از فرصت به وجود آمده بهره جسته و به فعالیت های عادی بازگردند.

پایتخت نشینان کنیایی نیز همانند سایر هموطنان شان از طریق رسانه ها لحظه به لحظه روند تنش های عصر روز جمعه تا عصر روز شنبه که طی آن یازده نفر از جمله یک دختر 9 ساله کشته شدند را دنبال می کردند.

«فرد ماتیانگی» Fred Matiangi، وزیر کشور اعلام کرد که اوضاع تحت کنترل است، از این رو در روز یکشنبه شرایط تا حدودی برای از سر گرفتن زندگی عادی مردم مهیا شد. اوضاع «کیبرا»  Kibera  و «کاوانگوار» Kawangware دو شهر واقع در حومه نایروبی و همچنین شهر «کیسومو» Kisumu واقع در غرب کشور که کانون آشوب ها قلمداد می شدند نیز نسبتا آرام گزارش شده است.

ادامه درگیری ها میان اعضای دو طایفه در کنیا

اما عصر دیروز تنش و درگیری بین اعضای طایفه «اودینگا» موسوم به «لوئو» Luo و طرفداران کنیاتا از طایفه «کیکویو» Kikuyu در شهر ماتاره Mathare همچنان ادامه داشته است.

این تنش ها که دو زخمی برجای گذاشت، نشانه ای برای موقتی بودن آرامش برقرار شده قلمداد می شود. اودینگا پیش از آغاز این تنش ها سکوت 48 ساعته خود را در برابر هزاران تن از هوادارنش که قادر به خروج از کیبرا و ماتاره نیستند، شکست.

وی از سرقت نتیجه انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرد و گفت: «ما هنوز مغلوب نشده ایم و کار را رها نخواهیم کرد. منتظر سخنان من در راهپیمایی روز سه شنبه باشید. «جوبیلی» Jubilee (حزب حاکم) و پلیس و ارتش تحت کنترلش همه جا حضور دارند. پس فردا (دوشنبه) از خانه های تان خارج نشوید.»

اودینگا از تشریح استراتژی خود در روز سه شنبه خبر داد، اما به نظر می رسد که گزینه های محدودی پیش رو دارد. ائتلاف مخالفان موسوم به «ناسا» NASA  که وی رهبری آن را عهده دار است، قصد شکایت به دیوان عالی را ندارد.

شکایت ناسا به این دیوان در سال 2013 به جایی نرسید. به نظر نمی رسد که اودینگا بتواند روی ائتلافی منسجم که در حمایت از وی صف آرایی کنند حساب کند. دو طایفه که به ائتلاف ناسا ملحق شده بودند، در تنش ها نقش ایفا نکردند.

کنیاتا که از سال 2013 در راس قدرت قرار دارد، عصر روز جمعه اودینگا را به همکاری برای ائتلای کشور دعوت کرد.

مخالفان تاکنون به دست دراز شده رئیس جمهوری تمایلی نشان نداده اند، اما هنوز فرصت دارند.

سازمان ملل، اتحادیه اروپا و لندن از مخالفان دعوت کردند ضمن کنترل خشم شان، اعتراضات خود را در دادگاه مطرح کنند.

اودینگای 72 ساله پس از سه شکست متوالی در انتخابات ریاست جمهوری سال های 1997، 2007 و 2013 ، هر استراتژی که در پیش بگیرد، انتخابات سال 2017 آخرین حضور انتخاباتی وی قلمداد می شود. اودینگا دریافته است که حتی سرسخت ترین طرفدارانش نیز  بی چون و چرا از گفته هایش تبعیت نمی کنند.

اعتراض مخالفان پس از اعلام نتیجه اتنخابات ریاست جمهوری آغاز شد.

در نتایج اعلام شده از شمارش آراء کنیاتا با کسب 54/27 درصد از کل آرا در برابر اودینگا با 44/74 درصد از آراء پیروز این رقابت ها معرفی شد. این در حالی است که موسسات نظرسنجی از رقابت بسیار نزدیک دو نامزد خبر می دادند.

مخالفان بر این باورند که رای کسب شده توسط کنیاتا نتیجه دستکاری در سیستم الکترونیکی انتخاباتی بوده است.

133/112

بیشتر بخوانید:

ادامه تظاهرات در کنیا / آماده باش نیروهای پلیس در پایتخت کنیا+ ویدئو

شورش در کنیا؛ مخالفان نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری را نمی‌پذیرند+ ویدئو

اجتماع مخالفان حزب حاکم کنیا در آستانه انتخابات جنجالی+ ویدئو