ایران پرس- بلافاصله پس از پایان نخستین سفر خارجی «دونالد ترامپ»، رییس جمهوری آمریکا و بازگشت وی به کشورش، اسرائیل از برخی اقدامات و تصمیمات خود برای توسعه شهرک های صهیونیست نشین و یهودی سازی در کرانه باختری رود اردن و قدس اشغالی، خبر داد.

به گزارش ایران پرس به نقل از قدس پرس، از زمان اشغال شرق بیت المقدس در سال 1967 ازسوی رژیم صهیونیستی، کابینه این رژیم برای نخستین بار جلسه هفتگی خود را در منطقه دیوار براق ( دیوار غربی مسجد الاقصی) برگزار کرد؛ جایی که اسرائیل آن را دیوار ندبه می نامد و معتقد است یکی از دیوارهای معبد هیکل است.

یهودی سازی این منطقه و بخش قدیمی بیت المقدس از طریق مجموعه ای از طرح ها که دسترسی صدها هزار شهرک نشین صهیونیست و گردشگر خارجی هوادار اسرائیل را به قدس آسان سازد، از جمله تصمیماتی بود که پس از نشست کابینه اسرائیل در منطقه دیوار براق، اتخاذ شد.

رژیم اسرائیل همچنین تصمیم گرفته است تا یک شهرک صهیونیست نشین را در مرکز کرانه باختری رود اردن ( شمال قدس اشغالی) با هدف اسکان ساکنان شهرک صهیونیست نشین «عمونه» احداث کند.

نتایج مستقیم سفر ترامپ

«خالد زبارقه» کارشناس امور بیت المقدس و مقدسات قدس اشغالی در این باره گفت، نشست کابینه اسرائیل در منطقه دیوار براق و تصویب چند طرح برای یهودی سازی دیوار براق و شرق بیت المقدس، یکی از نتایج مستقیم سفر دونالد ترامپ، به منطقه خاورمیانه است تا اسرائیل بتواند به اهداف خود در شهر اشغالی قدس، برسد.

زبارقه تاکید کرد، این کابینه اسرائیل است که طرح های خود را برنامه ریزی می کند و گروه های یهودی و گروه های معبد هیکل نقشی چندانی در این طرح ها ندارند؛ اسرائیل خود حملات روزمره به مسجد الاقصی را طراحی کرده و به آن ادامه می دهد، این رژیم امنیت گردشگران را برای ورود به مسجد الاقصی و بازدید از آن به عنوان مکانی یهودی تامین کرده و اذهان این گردشگران را با مشتی دروغ و فریب، شست و شو می دهد.

این کارشناس سیاسی می افزاید، اسرائیل با هدف بیان و ترجمه روایت تلمودی درباره معبد هیکل برای گردشگران خارجی در داخل مسجد الاقصی، از مترجمان همه زبان ها استفاده می کند.

به گفته زبارقه ، با بررسی نحوه برخورد سران عرب با رییس جمهور آمریکا درمی یابیم که این سران (عرب) فاقد اراده سیاسی هستند بر این اساس اکنون مرحله جدید تصرف کامل شهر بیت المقدس و یهودی سازی آن با نظارت آمریکا، آغاز شده است.

این کارشناس فلسطینی با هشدار درباره این که سیاست های جدید اسرائیل و دولت آمریکا سبب بحرانی شدن اوضاع خواهد شد، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل، کابینه این رژیم و ترامپ و دولت آمریکا را مسوول رویدادهای خطرناکی دانست که در منطقه و بیت المقدس به وقوع خواهند پیوست.

زبارقه تاکید کرد، کابینه اسرائیل چند طرح را برای تسهیل در انتقال شهرک نشینان صهیونیست به منطقه دیوار براق تصویب کرده است تا بدین ترتیب هدف نهایی خود یعنی « دسترسی آسان یهودیان به مسجد الاقصی و جذب میلیون ها گردشگر صهیونیست از نقاط مختلف جهان به بیت المقدس و همچنین دیوار براق و مسجد الاقصی » را محقق سازد.

این کارشناس در ادامه، یهودی سازی شهر بیت المقدس و هویت اسلامی منطقه و تغییر ویژگی های جغرافیای انسانی قدس به ویژه بخش قدیمی این شهر و مسجد الاقصی را هدف رژیم اسرائیل دانست.

زبارقه بی تفاوتی فلسطینیان و کشورهای عربی و اسلامی را نیز درقبال رویدادهای اخیر بیت المقدس محکوم کرد؛ این درحالی است که انتظار می رفت برگزاری این جلسه (نشست هفتگی کابینه اسرائیل در منطقه دیوار براق) و اتخاذ چنین تصمیم هایی ازسوی این رژیم، احساسات مسوولان و سازمان های رسمی معتقد به اسلامی بودن قدس را جریحه دار کند، به ویژه آن که برخی گروه های رسمی و سازمان های عربی خود را مسوول حمایت از قدس و مسجد الاقصی می دانند.

وی افزود، اما سکوت سازمان های عربی بیانگر حمایت آنها از سیاست های یهودی سازی رژیم اسرائیل است و این بدان معناست که این سازمان ها در طرح های صهیونیستی نقشی فراتر دارند.

زبارقه در پایان مساله دفاع از بیت المقدس را متکی به ملت های عرب و مسلمان و به خصوص ملت فلسطین دانست به ویژه آن که ملت فلسطین به تنهایی و طی صد سال گذشته توانسته است در مقابل طرح صهیونیستی بایستد و به تنهایی می تواند با همه طرح های یهودی سازی مقابله کند.

چراغ سبز برای ادامه یهودی سازی بیت المقدس

در این حال «خلیل التفکجی» کارشناس نقشه نگاری و مدیر اداره نقشه نگاری در موسسه پژوهش‌های قدس در این باره گفت، ترامپ در سفر به فلسطین، به موضوع قدس و شهرک های صهیونیست نشین نپرداخته اما اسرائیل این امر را به مثابه نشان دادن چراغ سبز برای ادامه ساخت شهرک های صهیونست نشین و یهودی سازی بیت المقدس، قلمداد کرده است.

التفکجی اظهار داشت، اسرائیل از این چراغ سبز برای گسترش دامنه ساخت واحدهای صهیونیست نشین، یهودی سازی قدس و هدف قرار دادن مسجد الاقصی استفاده می کند و رژیم اسرائیل در سایه بی توجهی جامعه جهانی، برنامه شفافی درباره قدس دارد و اکنون نیز درحال تکمیل این برنامه است.

این کارشناس فلسطینی درباره این که رژیم اشغالگر صهیونیستی همه جنبه های زندگی اعم از بافت جمعیتی، آموزش و مظاهر قدس را از طری چند طرح یهودی سازی هدف قرار داده است، درباره اجرای این طرح ها هشدار داد.

کابینه رژیم اسرائیل در نشست هفتگی روز یکشنبه خود که در منطقه دیوار براق برگزار شد، طرحی را تحت عنوان «توسعه» با هدف یهودی سازی شهر بیت المقدس و بخش قدیمی قدس، تصویب کرد.

 کانال هفتم تلویزیون اسرائیل در این باره گفت، کابینه اسرائیل بالاخره با اجرای طرح هایی که 13 سال پیش تصویب شده بود، موافقت کرد و پس از انجام اقدامات لازم، این طرح ها را فورا در قدس اجرا خواهد کرد.

توسعه حوض مقدس در بخش قدیمی قدس و ساخت آسانسورها، گذرگاه ها و تونل های زیرزمینی برای رسیدن به محله ی یهودی نشین و دسترسی به دیوار براق از اصلی ترین طرح های رژیم اسرائیل است که با 50 میلیون شیکل ( 15 میلیون دلار) هزینه، درصدد اجرای آن است.

اجرای طرح ساخت قطار هوایی در مناطق قدس شرقی تا باب المغاربه، از دیگر برنامه های رژیم اسرائیل است.

اجرای چنین طرح هایی، به حفاری های گسترده زیر زمینی به ویژه در منطقه دیوار براق نیاز دارد که این مساله تهدیدی برای آثار عربی و اسلامی این منطقه به شمار می رود و همچنین دیوار براق را به مرکزی کاملا یهودی، مبدل خواهد کرد.

روزنامه اسرائیلی یدیعوت احارونوت نیز در این باره می نویسد، قطار هوایی در بیت المقدس با چهل واگن که هریک از آنها 10 سرنشین خواهند داشت، 1400 متر طول دارد و سرنشینان این قطار خواهند توانست از فضایی بالاتر، بیت المقدس را مشاهده کنند.

یدیعوت احارونوت به مسیر حساسی که خطوط قطار هوایی طی خواهد کرد، اشاره کرد و افزود، این قطار از داخل فلسطین عبور می کند و یکی از ایستگاه های آن نیز زیر ساختمان اداره انجمن شهرک نشینان «العاد» خواهد بود؛ العاد انجمنی است که به یهودی سازی قدس و ساخت شهرک های صهیونیست نشین در این شهر به ویژه در محله «سلوان»، بسیار توجه داشته است.

این روزنامه افزود، شرکت فرانسوی که قرار بود مجری این طرح باشد، در اثر فشارهای سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه و مشکلات مهندسی مربوط به ساخت ستون های بزرگ در فاصله های نزدیک به یکدیگر در اطراف دیوار بیت المقدس و نزدیک اماکن حساس دینی، از تصمیم خود منصرف شده است.

یدیعوت احارونوت هزینه اجرای این طرح را حدود 200 میلیون شیکل ( 55 میلیون دلار) برآورد کرده است.113/111

بیشتربخوانید:

تظاهرات اسرائيلي های مخالف شهرک سازی در تل‌آويو+ ویدئو

اشغالگری و شهرک سازی؛ مشکل اصلی فلسطینیان

نتانیاهو : شهرک سازی در قدس ادامه دارد+ویدئو