به گزارش ایران پرس، این 12 سازمان و گروه حقوق بشری بین المللی در این بیانیه خاطرنشان کردند، "مُرسی" از آغاز دستگیریش در سال 2013 با قصور درمانی و مراقبت های پزشکی مواجه بود.
سازمان ها و گروه هایی که این بیانیه را صادر کردند عبارتند از مرکز حقوق بشری "شهاب" مستقر در لندن، مؤسسه حقوق بشری "عدالت" مستقر در استانبول، سازمان "صلح برای حمایت از حقوق بشر" مستقر در لندن، سازمان حقوق بشر "مانیتور" مستقر در لندن، سازمان "صدای آزاد" مستقر در پاریس، سازمان AVTT مستقر در ژنو، سمینار جهانی حقوق بشر و آزادی ها، مرکز "قربانیان حقوق بشر و هماهنگی مصری برای حقوق بشر و آزادی ها" مستقر در قاهره، سازمان "همبستگی برای حقوق بشر" و انجمن "قربانیان شکنجه" مستقر در تونس و سازمان حقوق بشری "نجده" در لندن.
"مُرسی" عصر دوشنبه هنگام برگزاری جلسه محاکمهاش در دادگاه بیهوش و پس از آن فوت کرد.
شبکه الجزیره قطر اعلام کرد، رئیسجمهور مخلوع مصر در جلسه قبلی دادگاهش که هفتم ماه مه برگزار شد گفته بود، خطری جانش را تهدید میکند.
"عبدالفتاح السیسی" در سال 2013 با یک کودتای نظامی، "مُرسی" رئیس جمهور قانونی مصر را از قدرت برکنار کرد. "السیسی" در آن زمان وزیر دفاع بود.
از زمان برکناری "مُرسی" در سال 2013 تاکنون نیروهای پلیس و ارتش این کشور دستکم 1400 تظاهرکننده طرفدار وی را کشته و بیش از 15 هزار نفر دیگر را سرکوب و زندانی کردهاند.
مرسی از زمان برکناری تا زمان مرگ در زندان بهسر برد و در چندین پرونده به اعدام و یا حبس ابد محکوم شده بود.
سازمان دیدبان حقوق بشر دوشنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد، دولت "کودتاچی" مصر مسئول مرگ "محمد مُرسی"، رئیسجمهور مخلوع این کشور است.
117
پسر مُرسی: از عزاداری در منزلمان منع شدیم
اخوان المسلمین: "مرسی" بتدریج به قتل رسید
پیکر "مُرسی" در میان تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد
ایران درگذشت "محمد مُرسی" را تسلیت گفت