ایران پرس- انصارالله یمن اعلام کرد که حمله های 14 مه به دو تاسیسات وابسته به آرامکوی عربستان سرآغاز عملیاتی برای هدف قرار دادن 300 هدف حیاتی و نظامی در عربستان، امارات و یمن است.

پنجمین سال جنگ ائتلاف عربی علیه یمن در حال سپری شدن است. پس از چهار سال، این جنگ را از زوایای مختلفی می توان تحلیل کرد، اما یکی از مهمترین ابعاد آن توان مقاومت و ظرفیت پدافندی انصارالله و ارتش یمن است. عربستان طی 50 ماه گذشته قدرت مهاجم در جنگ علیه یمن بود. به عبارت دیگر، عربستان آغازگر جنگ و حمله کننده طی 50 ماه گذشته بود.

تحول مهمی که در عرصه این جنگ رخ داد، ظرفیت تهاجمی و پدافندی انصارالله و ارتش یمن است. کمیته های مردمی و ارتش یمن طی سال های اولیه جنگ، توان ضربه زدن اندکی به عربستان و متحدانش داشته اند و عمده تمرکز آنها بر جنگ داخلی، حفظ مناطق تحت کنترل و ممانعت از سقوط صنعا، پایتخت بود.

طی ماههای اخیر این روند دچار تغییر شده و تحول مهمی در میدان جنگ یمن رخ داده است. انصارالله و ارتش یمن از فاز دفاعی خارج شده، ظرفیت پدافندی خود را تقویت کرده و با بهره گیری از پهپادها توان ضربه زدن به عربستان و متحدانش را دارند.

در همین راستا، طی روزهای اخیر پهپادهای انصارالله و ارتش یمن با حمله به فرودگاه نجران عربستان، یک انبار تسلیحاتی را در این فرودگاه به آتش کشیده اند. شبکه الهدف وابسته به عربستان اذعان کرد که انصارالله یکی از مراکز حساس و حیاتی عربستان را با پهپادهای انفجاری هدف قرار داده است.

پس از این اتفاق مهم، یک منبع وزارت دفاع وابسته به دولت انصارالله در صنعا در بیانیه ای اعلام کرد که عملیات 14 مه سرآغازی برای عملیات نظامی آتی است که از طریق آن نیروهای مسلح، اهداف وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی شامل 300 هدف حیاتی و نظامی را هدف قرار خواهند داد.

این تحول مهم، پیامدهای مهمی نیز در میدان جنگ یمن خواهد داشت.

اول اینکه، انصارالله و ارتش یمن نشان دادند که تداوم و فرسایشی شدن جنگ نه تنها قوای آنها را تعدیل و تضعیف نمی کند بلکه دانش نظامی آنها را تقویت کرده و سبب افزایش ظرفیت و قابلیت تهاجمی آنها خواهد شد.

دوم اینکه، در نظر گرفتن 300 هدف حیاتی و حساس گویای اشراف اطلاعاتی و همچنین دقت بالای موشک های انصارالله و ارتش یمن است.

اهداف در نظر گرفته شده شامل دفاتر، تاسیسات نظامی و حیاتی و در امتداد جغرافیای امارات و عربستان و نیز تاسیسات، مقرها و پایگاه نظامی وابسته به ائتلاف متجاوز در یمن خواهد بود.

سوم اینکه، این تحول مهم در جنگ یمن نشان می دهد که ادامه و پایان این جنگ آن گونه نخواهد بود که عربستان و متحدانش در نظر داشته اند.

عربستان و امارات باید انتظار حمله های جدید و آسیب های بیشتر را داشته باشند. مذاکرات سیاسی نیز با هدف تحمیل خواسته های شان بر انصارالله پیگیری نخواهد شد زیرا موقعیت انصارالله و متحدانش در یمن در مقایسه با چهار سال قبل به مراتب تقویت شده است.

بنابراین، پایان این جنگ نه تنها تسلیم انصارالله و متحدانش نخواهد بود بلکه در صورتی که عربستان واقعیت جاری در یمن را در نظر نگیرد، یمن می تواند «ویتنام» آل سعود باشد.118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

300 نقطه حساس عربستان و امارات در تیررس یمنی ها

یگان موشکی یمن دوباره "عسیر" عربستان را هدف قرار داد