تحلیل:

ایران پرس: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نامه‌ای به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار این شد آژانس پیامد‌های خطرات ناشی از استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای از سوی رژیم صهیونیستی ضد مردم فلسطین در باریکه غزه را به شورای امنیت سازمان ملل متحد منعکس کند.

36 روز از جنایت رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه می‌گذرد. طی این مدت، در اثر بمباران مناطق مختلف به خصوص بیمارستان‌ها، مناطق مسکونی و اردوگاه‌ها حدود یازده هزار فلسطینی شهید و حدود 27 هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

با این حال، «آمیخای الیاهو» وزیر کابینه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته استفاده از بمب اتمی ضد مردم فلسطین در باریکه غزه را به عنوان گزینه روی میز اسرائیل پیشنهاد و با اجازه ورود هرگونه کمک بشردوستانه به این منطقه مخالفت کرده بود. 

نامه «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی به «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حاوی چند نکته مهم است:

نکته نخست اینکه؛ این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی کشورهای دیگر را به استفاده از بمب اتمی تهدید می‌کند. جمهوری اسلامی ایران نیز تاکنون در چند نوبت از سوی رژیم صهیونیستی به استفاده از بمب اتمی تهدید شده است.

در نامه اسلامی به گروسی نیز آمده است: "مقامات رژیم صهیونیستی نظیر همین تهدیدات را در گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران نیز به کار برده بودند. در جلسه ۲۲ سپتامبر مجمع عمومی سال جاری سازمان ملل نیز بنیامین نتانیاهو طی سخنانی که بطور زنده در سراسر جهان پخش می‌شد گفت: ایران باید با تهدید هسته‌ای معتبر مواجه شود."

نکته دوم اینکه؛ رژیم صهیونیستی تاکنون هیچ یک از اسناد بین‌المللی هسته‌ای را نپذیرفته و سلاح هسته‌ای خود را نیز با نقض معاهده عدم اشاعه سلاح هسته‌ای (NPT) به دست آورده است. با این حال، هیچ سازمان و قدرتی این رژیم را تاکنون دست کم تحت فشار قرار نداده و تل آویو حتی تهدید به استفاده از بمب اتمی می‌کند. 

در واقع، رژیم صهیونیستی با رفتار خود اسناد و مقررات بین‌المللی را تضعیف می‌کند. تخلف رژیم صهیونیستی صرفاً عضو نشدن در NPT و پادمان‌های هسته‌ای نیست بلکه تضعیف این معاهده و پادمان‌ها است.

در نامه اسلامی به گروسی نیز آمده است: "اسرائیل با نادیده گرفتن اصول شناخته شده بین‌المللی، اثربخشی و کارایی NPT و رژیم پادمانی آژانس را مستقیماً تضعیف می‌کند."

نکته سوم اینکه؛ رژیم صهیونیستی اکنون نیز به خود اجازه می‌دهد همه مقررات بشردوستانه را در قبال مردم غزه مرتکب شود و نسل‌کشی انجام دهد، اما باز هم سازمان‌های جهانی و قدرت‌های بزرگ این رژیم را آزاد گذاشته‌اند و شریک جنایت‌های رژیم شده‌اند. در واقع، رژیم صهیونیستی به تعبیر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران «با تهدید مردم مظلوم و بی‌پناه غزه، ساده‌ترین اصول حقوق بین‌الملل بشردوستانه را به چالش کشید». 

نکته چهارم اینکه؛ الگوی رفتاری رژیم اشغالگر قدس در تهدید استفاده از بمب اتمی هم منطقه غرب آسیا را به سمت هسته‌ای شدن سوق می‌دهد و هم عملاً این منطقه را با مسابقه تسلیحاتی مواجه می‌کند زیرا این تهدید می‌تواند در آینده علیه کشورهای دیگر و به خصوص قدرت‌های منطقه نیز به کار گرفته شود. 

نکته پنجم اینکه؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اکنون مسئولیت دارد از یک سو از موجودیت خود و اسناد بین‌المللی وابسته به این سازمان دفاع کند و از سوی دیگر تهدیدهای رژیم صهیونیستی را به شورای امنیت سازمان ملل متحد منعکس سازد. در صورتی که آژانس از این اقدام خودداری کند در تضعیف خود با رژیم صهیونیستی همسو شده است. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

نامه رئیس سازمان انرژی اتمی به گروسی: تهدیدهای رژیم اسرائیل به شورای امنیت منعکس شود