ایران پرس: دومین انتخابات ریاست جمهوری یک دهه اخیر سوریه از صبح امروز 26 می آغاز شد.  

چند نکته درباره انتخابات ریاست جمهوری سوریه وجود دارد:

نکته نخست این است که در این انتخابات سه نامزد با هم رقابت می‌کنند. در این دور از انتخابات دو نامزد به‌نام‌های «عبدالله سلوم عبدالله»، عضو حزب اتحاد سوسیالیست و «محمود احمد مرعی» از چهره‌های معارض داخلی با بشار اسد رئیس جمهور کنونی سوریه رقابت می‌کنند. با این حال، بشار اسد شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات دارد.

نکته دوم آمادگی وزارت کشور سوریه برای برگزاری انتخابات و تأمین امنیت آن است.در همین راستا،  «محمد الرحمون» وزیر کشور سوریه گفت برای برگزاری انتخابات 12 هزار و 102 مرکز رأی‌گیری در تمام شهرها و سرتاسر مناطق کشور ایجاد شده است و در صورت نیاز به مراکز رأی‌گیری شمار دیگری نیز افزوده می‌شود. برگزاری موفق و امن انتخابات یک دستاورد مهم برای نظام سوریه محسوب می‌شود.

نکته سوم مربوط به شمار واجدان شرایط در انتخابات است. مطابق اعلام وزارت کشور سوریه، تعداد شهروندانی سوری مقیم داخل و خارج که بر اساس قانون اساسی اجازه شرکت در انتخابات و ریختن آرای خود به صندوق‌ها را دارند، به 18 میلیون و 107 هزار و 109 نفر می‌رسد.

نکته چهارم مربوط به جغرافیای برگزاری انتخابات است. انتخابات در بخش اعظمی از جغرافیای سوریه برگزار می‌شود. در مناطق تحت اشغال ترکیه و شبه‌نظامیان وابسته به آن مانند «رأس‌العین» و «عفرین» و دیگر مناطقی که تحت کنترل آنان است و نیز مناطق تحت اشغال گروه‌های تروریستی در ادلب انتخابات برگزار نخواهد شد.

در شمال شرق سوریه هم در مناطق تحت کنترل دولت سوریه به‌ویژه در حسکه و قامشلی انتخابات برگزار خواهد شد، اما در مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان «قسد» وابسته به آمریکا، نگرانی درباره ممانعت از رسیدن سوری‌هایی که مایل به شرکت در انتخابات هستند وجود دارد.

«محمد الرحمون» وزیر کشور سوریه در مورد رأی‌گیری در مناطق آزاد نشده گفت: "در مناطقی که تحت کنترل گروه‌های تروریستی است، مراکزی در مجاورت آن مناطق ایجاد شده است تا به شهروندان اجازه برخورداری از حقشان را بدهد." این سیاست بیانگر این است که دولت سوریه در جهت آزادسازی تمام جغرافیای این کشور از اشغال تروریست‌ها و حامیان خارجی آنها تلاش خواهد کرد.

نکته پنجم این است که انتخابات ریاست جمهوری سوریه در شرایطی در حال برگزاری است که این کشور از سال 2011 تاکنون با توطئه‌های بین‌المللی و جنایات تروریست‌های تکفیری مواجه است و این توطئه‌ها همچنان ادامه دارد. شکست بازیگران مخالف نظام سوریه در سرنگون کردن دولت بشار اسد عامل مهمی است که سبب شد اکنون این بازیگران به خصوص آمریکا ضمن اینکه مشروعیت انتخابات ریاست جمهوری را زیر سوال برده، با تبلیغات زیاد در صدد هستند هم مردم در انتخابات مشارکت نکنند و هم در مناطق تحت اشغال و یا کشورهایی که سوری‌های مقیم آنها باید در انتخابات مشارکت کنند، کارشکنی انجام می‌دهند.

نکته ششم این است که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نشان می‌دهد سوریه پس از گذشت ده سال به برکت پایداری مردم و سران و ارتش این کشور و حمایت‌های محور مقاومت، همچنان با قدرت پابرجاست و نه تنها از خطر فروپاشی عبور کرده بلکه به مرحله ثبات سیاسی رسیده است. حضور مردم پای صندوق‌های رأی به منزله امیدواری آنها برای احیای زندگی عادی و همچنین احیای جایگاه سوریه در منطقه است.

نویسنده: سید رضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

بشار اسد: ملت سوریه در مقابل تروریسم متحد است

آغاز رای گیری انتخابات ریاست جمهوری سوریه