تهران- ایران پرس: دبیر جشنواره های خوارزمی گفت: در جشنواره خوارزمی که هشتم اسفند در تهران برگزار می شود از پژوهش های برتر تقدیر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسن زمانیان» امروز (چهارشنبه) در نشست خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی که در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران برگزار شد، اظهار داشت: جشنواره خوارزمی رهیافت سنجیده‌ای برای شناسایی و معرفی طرح‌های برتر ملی و قدردانی از دانشمندان، پژوهشگران و نوآوران و فناوران است که با دانش و نوآفرینی‌های ذهنی و عملی خود دنیای پرتلاطم امروز را به سویی روشن‌تر و امن‌تر می‌برد.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی تاکید کرد: در جشنواره خوارزمی سراغ محورهای پژوهشی دنیا تا سال ۲۰۵۰ رفته‌ایم.

زمانیان رتبه ایران در تولید علم را ۱۵ و در نوآوری ۵۴ عنوان کرد و گفت: در کشوری مانند ژاپن میزان تحقیقات رتبه پایینی دارد، اما در تولید دانش فنی از کف جدول به اواسط آن صعود می‌کند و این اعداد نشان می‌دهد که این کشور به دنبال علم نافع است تا دانش را به محصول تبدیل کند و به بازار ارائه دهد و باید این رویه نیز در ایران انجام و پیگیری شود.

وی افزود: امسال در روزهای ۶ و ۷ اسفند همایش بین‌المللی فناوری و نوآوری خوارزمی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی برگزار می‌شود و جشنواره اصلی سه شنبه آینده - 8 اسفند در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.

زمانیان درباره مقاله هایی که به جشنواره خوارزمی ارسال شده است، گفت: ۲۳۰ مقاله به دبیرخانه کنگره جشنواره خوارزمی رسید که ۱۷۶ مقاله در ۲ روز کنگره ارائه می‌شود.

جشنواره خوارزمی که در سال ۱۳۶۶ بنا نهاده شد، اکنون باسابقه‌ترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران است و جامعه برگزیدگان این جشنواره به اجتماعی چند هزارنفره می‌رسد. این جایزه به‌تدریج تکامل یافت و جشنواره جوان خوارزمی نیز در سال ۱۳۷۸ به آن اضافه شد.

اولین دوره جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی نیز سال گذشته به دیگر بخش‌های این جشنواره پیوست و این زنجیره را کامل کرد. سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، متولی برگزاری جشنواره‌های خوارزمی است و اعضای هیات‌علمی این سازمان در قالب گروه‌های مختلف تخصصی داوری اولیه را برعهده دارند.

جشنواره بین‌المللی خوارزمی در چهار محور اصلی پژوهش‌های بنیادی، طرح‌های کاربردی، طرح‌های توسعه‌ای، نوآوری و فناوری و ابتکار و در ۱۸ گروه تخصصی شامل زیست فناوری، امنیت غذایی، بحران آب و کشاورزی و منابع طبیعی، صنایع و مدیریت هوشمند فناوری، مواد، متالوژی، نانو فناوری، فناوری اطلاعات، عمران، معماری و شهرسازی، هوافضا، هنر، فناوری های شیمیایی، هوش محاسباتی و فناوری کوانتوم، مکانیک، برق و کامپیوتر و طرح موفق در تولید ملی پذیرای آثار برتر است.

117

بیشتر بخوانید:

جشنواره بین‌المللی خوارزمی برگزیدگان خود را شناخت