ایران پرس: تشدید اقدامات اسلام ستیزانه در فرانسه با انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) و دفاع سرسختانه «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری این کشور از این اقدامات به بهانه آزادی بیان خشم مسلمانان جهان را برانگیخته است.

این مساله موجب نگرانی دولت فرانسه و واکنش شتاب زده آن شده است و اکنون پاریس موضعی دوگانه در این زمینه در پیش گرفته است.

مقامات فرانسوی از یک سو امکان درگیری بین فرانسه و جهان اسلام را نفی می کنند و از سوی دیگر به تهدید کشورهای اسلامی مانند ترکیه که موضع تندی علیه اظهارات مکرون گرفته است پرداخته اند.

در این راستا «اتین دو گونویل» سفیر فرانسه در سوئد هر گونه درگیری میان این کشور و جهان اسلام را به دلیل اظهارات اسلام ستیزانه امانوئل مکرون غیر محتمل دانسته و ضمن اشاره به وجود حدود 4 تا 8 میلیون شهروند فرانسوی دارای میراث مسلمانی اظهار داشت که  فرانسه یک کشور مسلمان است و اسلام دومین دین بزرگ آن است.

این اظهارات در حالی صورت گرفته مکرون به تازگی در سخنانی تاکید کرد که فرانسه همچنان به انتشار کاریکاتور‌های توهین آمیز علیه پیامبر اسلام (ص) ادامه خواهد داد و  دولت این کشور سیاست‌های سکولار سخت‌تری را اعمال خواهد کرد.

درپی این اظهارات، هشتگ «تحریم کالا‌های فرانسوی» در کشور‌های عربی به ترند اول تبدیل شد و بسیاری استفاده از این کالا‌ها را ممنوع کردند.

مشخص است که موضع مکرون درباره اسلام اساسا با موضع سفیر این کشور مغایر است.

در واقع سیاست دولت فرانسه در قبال اسلام و مسلمانان همان چیزی است که در اظهارات مکرون آمده است.

پاریس عامدانه با مجاز دانستن تبلیغات ضد اسلامی و به ویژه تلاش برای ترویج اقدامات اهانت آمیز علیه پیامبر اکرم (ص) به بهانه آزادی بیان به زعم خود به مبارزه با دین مبین اسلام پرداخته است.

«شیخ عبداللطیف دریان» مفتی اعظم لبنان اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) در فرانسه را دشمنی در حق تمامی مسلمانان جهان دانست و گفت: "آزادی بیان و عقیده به معنای توهین به عقاید دیگران نیست و باید در مفهوم «آزادی مطلق» تجدید نظر صورت گیرد."

در عین حال نگاهی به آمارها نشان می دهد که گرایش به اسلام روز به روز در این کشور بزرگ اروپایی بیشتر می شود و در واقع تبلیغات و موضع گیری ضد اسلامی مکرون به جای اینکه باعث تنفر فرانسویان از اسلام شود کنجکاوی و اشتیاق آنها برای شناخت این دین آسمانی و پیامبر گرامی اسلام (ص) را افزایش داده است.

اما از سوی دیگر، دولت فرانسه در برابر منتقدان اقدامات اسلام ستیزانه اش موضع تهدید در پیش گرفته و ادعاهایی واهی در این زمینه مطرح کرده است.

«جرالد دارمانین» وزیر کشور فرانسه به ترکیه در مورد آنچه مداخله در امور داخلی این کشور خوانده، هشدار داده و اظهار داشت که دخالت قدرت‌های خارجی در آنچه در فرانسه می‌گذرد، شوک آور است.

فرانسه قبلاً به دلیل اظهارات «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه سفیر خود را از پایتخت ترکیه فراخوانده بود. اردوغان در اظهارات چند روز پیش خود با اشاره به رویکرد اسلام ستیزانه مکرون گفته بود که وی باید تست سلامت روانی بدهد.

سئوالی که مطرح است این است که فرانسه به خود اجازه می دهد که به طور آشکار در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کند که نمونه عینی آن سفرهای مکرون به لبنان و امر ونهی های وی در امور داخلی این کشور است.

در حالی که مساله اسلام ستیزی و توهین به ساحت پیامبر اکرم (ص) نه مساله ای داخلی است و نه پیامدهای آن محدود به فرانسه باقی می ماند.

به همین دلیل اکنون فرانسه با سیل محکومیت ها از جانب مسلمانان و کشورهای اسلامی و تحریم از طرف آنها مواجه شده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

کمپین تحریم کالاهای فرانسوی در عراق در محکومیت اظهارات مکرون

تلاش مکرون برای توجیه یک لایحه اسلام ستیزانه در فرانسه