ایران پرس- "مارک اسپر" وزیر دفاع آمریکا روز جمعه با تاکید مجدد بر لزوم خلع سلاح هسته ای کره شمالی، گفت: تحریم‌های سخت علیه این کشور باید سر جایشان باقی بمانند

یکی از وعده های "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا، حل و فصل بحران هسته ای شبه جزیره کره بوده است. وی در این زمینه در وهله نخست از ابزار تهدید نظامی استفاده کرد و همزمان بر انجام مذاکره با کره شمالی تاکید داشت. به رغم برگزاری سه دور مذاکره بین سران دو کشور اما هنوز هیچ پیشرفت واقعی در مسیر حل وفصل این بحران صورت نگرفته است.

اکنون بار دیگر واشنگتن از در تهدید کره شمالی وارد شده است.

اسپر که به سئول سفر کرده در جریان دیدار با "جونگ کیونگ دو" وزیر دفاع کره جنوبی گفت: آمریکا تاکید دارد تا زمانی که کره شمالی تمام تسلیحات هسته ای خود را منهدم نکرده باشد، تحریم‌ها را علیه این کشور لغو نمی‌کند.

واشنگتن مدعی است که در اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل  درباره تحریم کره شمالی تا زمانی که پیونگ یانگ فرایندکامل، قابل تایید و غیر قابل بازگشت هسته ای زدایی را انجام ندهد، انعطافی نشان نخواهد داد.

در این راستا وزیر دفاع آمریکا مدعی آمادگی آمریکا برای تعامل با کره شمالی و لغو تحریم ها شد، اما شرط لازم آن را نابودی تسلیحات هسته ای اعلام کرده است.

کره شمالی پس از شکست دور دوم مذاکرات سران آمریکا و کره شمالی در هانوی، اقداماتی را در راستای پیشبرد برنامه موشکی و هسته ای اش انجام داده است.

کره شمالی طی ده روز گذشته چند موشک‌ کوتاه و میان‌برد آزمایش کرده است.

"کیم جونگ اون"، رهبر کره شمالی اظهار داشت، آزمایش های اخیر موشکی این کشور در واکنش به رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا انجام شده است.

ترامپ نیز بر خلاف تعهد قبلی اش درباره لغو رزمایش های سالانه بین آمریکا و کره جنوبی اقدام کرده است.

در این زمینه کره جنوبی اعلام کرد،  به‌رغم هشدارهای کره شمالی، رزمایش مشترک این کشور با نیروهای آمریکایی انجام می‌شود.

این رزمایش مشترک که "دونگ مائنگ 2-19" نام‌گذاری شده است، جهت باصطلاح "مقابله با وضعیت اضطراری" در شبه جزیره کره از 5 اوت 2019 آغاز شده و تا 20 اوت ادامه خواهد یافت.

وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد این رزمایش که بیشتر مربوط به بخش فنی و رایانه‌ای  بوده، آزمونی برای سئول خواهد بود تا توانایی کنترل عملیاتی نیروهایش را بسنجد.

طبق پیمان امنیتی میان کره جنوبی و آمریکا، در صورت بروز جنگ، فرماندهی نیروهای کره جنوبی بر عهده یک ژنرال آمریکایی خواهد بود و سئول مدت‌هاست که در پی تغییر این وضعیت است.

تاکنون سه دیدار بین "دونالد ترامپ" و "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی در سنگاپور در ژوئن 2018، در هانوی ویتنام فوریه 2019 و منطقه غیرنظامی دو کره در ژوئن 2019 نتوانسته اختلافات پیونگ یانگ و واشنگتن برای پیش بردن مذاکرات خلع سلاح هسته ای کره شمالی را حل و فصل نماید.

به ویژه نشست هانوی پس از آن که دولت آمریکا از پذیرش رفع تحریم‌های کره شمالی خودداری کرد، بی نتیجه پایان یافت.

پیونگ‌ یانگ بارها از واشنگتن به دلیل ادامه اعمال فشار اقتصادی به کره شمالی، آن هم با وجود برخی اقدامات از جانب پیونگ یانگ در راستای خواسته های آمریکا انتقاد کرده  است.

رهبر کره شمالی به خوبی از نقش مهم برگ های برنده این کشور در مقابل آمریکا یعنی توانمندی هسته ای نظامی و قدرت موشکی کره شمالی آگاه است و به هیچ عنوان حاضر نیست که بدون گرفتن امتیازات اساسی به ویژه رفع تحریم ها از کره شمالی این توانمندی ها را کاهش داده و یا آنها را از بین ببرد.

پس از مطرح شدن درخواست های غیر منطقی واشنگتن از پیونگ یانگ یعنی توقف کامل برنامه هسته ای کره شمالی بدون دادن ما به ازایی در قبال آن یعنی رفع تحریم های گسترده علیه پیونگ یانگ، اکنون قطار مذاکرات متوقف شده و کره شمالی نیز آزمایش موشک های بالستیک خود را از سر گرفته است.

این شکستی آشکار برای ترامپ قلمداد می شود، در واقع آمریکا و کره شمالی به نقطه صفر بازگشته اند.

نویسنده: میرطاهر 

117

تظاهرات مردم کره جنوبی علیه رزمایش آمریکا

کره‌شمالی 2 موشک شلیک کرد

انتقاد کره شمالی از اقدامات شورای امنیت سازمان ملل ضد پیونگ یانگ/ تحلیل

آمریکا یک مقام کره‌شمالی را تحریم کرد