ایرن‌پرس: آمریکا در دوره زمامداری دونالد ترامپ اقدامات بی سابقه ای را به نفع رژیم صهیونیستی انجام داده است. از جمله این اقدامات تلاش دولت ترامپ برای به رسمیت شناخته شدن اسرائیل توسط کشورهای عرب متحد واشنگتن است. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در این زمینه نقش مهمی را برعهده گرفته است.

در این راستا، پمپئو سفر منطقه ای را در پیش گرفت و نخستین ایستگاه وی فلسطین اشغالی بود. وی با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی دیدار و در زمینه عادی‌سازی روابط این رژیم و امارات، تداوم روند شناسایی اسرائیل از سوی کشورهای عربی و نیز تهدیدات ادعایی از جانب ایران گفت و گو کرد.

پمپئو پس از این دیدارها عصر دوشنبه در پیامی توئیتری تأکید کرد که حمایت‌های کاخ سفید از رژیم صهیونیستی همچنان با جدیت تمام ادامه خواهد یافت. پمپئو با اشاره به دیدارش با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نوشت: « ما درباره راههای مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، چالش‌های مشترکی که آمریکا و اسرائیل با آن مواجهند و نیز منافع توافق آبراهام (نامی که ترامپ بر توافق عادی‌سازی روابط اسرائیل و امارات نهاده) گفت و گو کردیم. همچون همیشه، تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل تزلزل‌ناپذیراست.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید اقدامات جنجالی زیادی در عرصه سیاست خارجی انجام داده است. یکی از موارد بارز رویکرد خارجی ترامپ، موضع وی در زمینه حمایت بی قید وشرط از اسرائیل و عملی کردن اقداماتی است که روسای جمهور قبلی آمریکا از انجام آنها خودداری کرده بودند.

مهمترین آنها به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، به رسمیت شناختن الحاق جولان به فلسطین اشغالی، ارائه طرح معامله قرن که منافع و امتیازات بی سابقه ای را به رژیم صهیونیستی ارائه و در مقابل فلسطینی ها را از حقوق مسلم خود محروم می کند و نهایتا رضایت دولت ترامپ به الحاق بخشی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی است. گام جدید آمریکا، تلاش مستمر برای ترغیب کشورهای عرب متحد آمریکا به منظور شناسایی رژیم صهیونیستی و برقراری روابط سیاسی و اقتصادی با آن است. کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس در مرحله نخست هدف واشنگتن در این زمینه بوده و امارات نخستین کشور عرب این حوزه بود که درمراسمی با حضور ترامپ در کاخ سفید در 17 اوت برابر با 27 مرداد اعلام کرد که با رژیم صهیونیستی روابط سیاسی برقرار می کند. به گفته «رندی نورد»، تحلیلگر آمریکایی: توافق اسرائیل و امارات یک خنجر بزرگ به پشت فلسطینی ها است.

اماراتی ها تصور می کردند که پس ازاین اقدام، محدویت های قبلی در زمینه فروش تسلیحات بسیار پیشرفته توسط آمریکا کنار گذاشته شده و درعین حال مدعی شدند که نتانیاهو قبول کرده که طرح الحاق بخش هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی را به حالت تعویق درآورد. به گفته «دیوید ماکوفسکی»، مدیر پروژه روابط عربی و اسرائیل در انستیتو سیاست واشنگتن در غرب آسیا: این توافق یک مزیت برای امارات است و بدون شک واجد شرایط فروش تجهیزات نظامی می‌شود که به دلیل داشتن محدودیت‌های برتری نظامی به دلیل ترس از احتمال استفاده از فناوری خاص در برابر اسرائیل نمی‌توانست به دست آورد.

با این حال هر دو این تصورات نادرست از کار درآمده اند. نتانیاهو نه فقط  تعویق طرح الحاق کرانه باختری را منتفی دانسته بلکه صراحتا اعلام کرد که اعتراض اسرائیل درباره فروش جنگنده  اف 35 به امارات ادامه دارد. وی تاکید کرد که دولت آمریکا متعهد به برتری نظامی اسرائیل است،همانطور که در سال‌های گذشته از زمان توافق صلح با اردن و مصر همین کار را کرد و بدون شک به همین رویکرد ادامه می‌دهد.

بدین ترتیب مشخص است که وعده دولت ترامپ به اماراتی ها در باره فروش اف 35 پوچ است. کاخ سفید با وعده هایی به برخی کشورهای عربی، آنها را ترغیب به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می کند و اساسا لابی اسرائیل در آمریکا اجازه عملی شدن این وعده ها را نخواهد داد. ضمن اینکه مقامات دولت ترامپ به ویژه مایک پمپئو همواره برای پیشبرد این مساله بر طبل ایران هراسی کوبیده اند وایران را به عنوان تهدید اصلی و مهم برای کشورهای عرب منطقه به ویژه در حوزه جنوبی خلیج فارس مطرح کرده اند. هدف واشنگتن از این اقدام صرفا ایجاد زمینه برای ایجاد روابط با رژیم صهیونیستی، فروش هر چه بیشتر تسلیحات به کشورهای عرب منطقه و درنهایت تثبیت موقعیت آمریکا با ادعای حمایت ازاعراب منطقه است.

وزیر امور خارجه آمریکا قرار است پس از فلسطین اشغالی عازم سودان، بحرین و امارات شده و تلاش‌ها برای مجاب کردن کشورها به عادی سا‌زی روابط با رژیم صهیونیستی را ادامه دهد.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید: 

نوار غزه بر زیر آتش حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی

عربستان و دوراهی عادی‌سازی روابط با اسرائیل!

پیامدهای امنیتی توافق خیانت