ایران پرس: روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها در قدس اشغالی نوشت: این تنها اسرائیل نیست که مانع به ثمر رسیدن آرمان استقلال طلبی فلسطینی ها شده، بلکه آمریکا هم در این فلاکت چندین دهه ای مقصر بوده است.

نویسنده این گزارش با ذکر روند رویدادها و حوداث اخیر در فلسطین اشغالی به ویژه در قدس شرقی و باریکه غزه، می گوید: "مساله مهم در این زمینه موضع گیری دولت «جو بایدن» است که وزارت خارجه آن خواستار «حفظ خونسردی» طرفین شده و حملات راکتی حماس و جهاد اسلامی را محکوم کرده و از حق اسرائیل برای محافظت از خود دفاع کرده است.

بدین ترتیب دولت بایدن نیز مانند دولت های قبلی آمریکا باز هم حق را به جانب اسرائیل داده و به نحوی جنایات کنونی رژیم صهیونیستی در تداوم سرکوب فلسطینی ها در کرانه غربی و قدس شرقی و حملات گسترده هوایی به باریکه غزه را به بهانه دفاع از خود توجیه می کند.

در واقع تمام روسای جمهور چندین دهه اخیر آمریکا هریک به نوعی در مناقشه اسرائیل و فلسطینی ها، جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و ضمن ارائه میلیاردها دلار کمک نظامی به این رژیم اشغالگر، به توسعه شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رضایت داده اند.

ضمن اینکه آمریکا همواره در نهادهای بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل سپر بلای اسرائیل شده و از آن دفاع کرده است.

به گفته تحلیلگران همین رویکرد حمایت گرایانه واشنگتن از تل آویو بوده است که وضعیت وخیم کنونی را موجب شده است.

«شبلی تلهامی» کارشناس سیاسی می گوید: "در این منازعه، آمریکا به هیچ عنوان صرفا یک نظاره گر نیست. آمریکا خودش جزیی از این عدم موازنه قواست که بطور ناعادلانه یک طرف را قربانی طرف دیگر می کند و راه رسیدن به صلح را هرچه دورتر و دورتر می کند."

دولت ترامپ، نقطه عطف در روند هفتاد ساله حمایت آمریکا از اسرائیل

نقطه عطف در روند هفتاد ساله حمایت آمریکا از اسرائیل، دولت «دونالد ترامپ» بوده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در دوره چهار ساله زمامداری خود سیاست حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت و اقداماتی بی سابقه را برای حمایت از اسرائیل مانند شناسایی الحاق جولان اشغالی به فلسطین اشغالی، اعلام طرح معامله قرن، قبول الحاق حدود 30 درصد از کرانه باختری به فلسطین اشغالی و آغاز روند عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل را صورت داد.

در عین حال اقدامات ترامپ در زمینه حمایت همه جانبه از اسرائیل و ضدیت با فلسطینی ها مانند قطع کمک ها به آنروا UNRWA، قطع کمک ها به تشکیلات خود گردان فلسطین و خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل و یونسکو در اعتراض به رویکرد ضد اسرائیلی آنها نیز صورت گرفت که البته با محکومیت جهانی مواجه شد.

اما اقدام کلیدی دولت ترامپ، به رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و دستور انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس در دسامبر 2017 بود.

سفارت آمریکا در 14 مه 2018، در هفتادمین سالروز تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی به قدس منتقل شد. قدس شرقی از سال 1967 در اشغال اسرائیل است.

به رغم اقدام غیر قانونی ترامپ، اما قدس در سطح جهانی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی پذیرفته نشده است. مجمع عمومی سازمان ملل در 21 دسامبر2017 با 128 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع، قطعنامه ای را علیه اقدام یکجانبه ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به این شهر به تصویب رساند.

با این حال این اقدام غیر قانونی ترامپ سرآغاز سلسله اقدامات رژیم صهیونیستی در تشدید فشارها علیه فلسطینی ها ساکن در قدس شرقی و تلاش سازمان یافته به منظور اخراج جمعی آنها از موطن شان بود که آخرین مورد آن اقدام برای اخراج ساکنان محله «شیخ جراح» است.

ضمن اینکه سران این رژیم با چراغ سبز ترامپ تلاش های خود به منظور تشدید محدودیت های زمانی و مکانی برای حضور فلسطینی ها در مسجد الاقصی را دو چندان کردند تا بدین ترتیب زمینه حضور هرچه بیشتر یهودیان افراطی در محوطه این مکان مقدس را فراهم کرده و به زعم خود زمینه یهودی سازی آن را فراهم کنند.

با این حال مقاومت مثال زدنی فلسطینی ها در هفته های اخیر و اکنون وارد شدن گروه های جهادی فلسطین به این معرکه ، ابتکار عمل را از رژیم صهیونیستی گرفته و واشنگتن را نیز در موضعی منفعلانه قرار داده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

نشست بی نتیجه شورای امنیت درباره قدس با کارشکنی آمریکا

موضع ریاکارانه دولت «جو بایدن» در قبال اقدامات جنایتکارانه رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها