ایران پرس: آمریکا همچنان به سیاست های خصمانه خود علیه کشورهای چپگرای آمریکای لاتین ادامه می دهد.

در این راستا، کوبا به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای منطقه، به نهمین نشست سران قاره آمریکا که قرار است ژوئن آینده برگزار شود، دعوت نشده است.

«برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا ضمن محکوم کردن حذف هاوانا در این نشست از سوی واشنگتن گفت: هدف از حذف کوبا در این نشست با انگیزه سیاسی به عنوان بخشی از استانداردهای دوگانه مرتبط با وضعیت داخلی و انتخاباتی در ایالات متحده است.

آمریکا سالهاست در صدد تشدید نفوذ در آمریکای لاتین و روی کار آوردن دولت های وابسته به واشنگتن به ویژه در کشورهای چپگرا همچون ونزوئلا، بولیوی، کوبا و نیکاراگوئه است اما به رغم همه تهدیدات و اعمال سیاست های خصمانه، واشنگتن تاکنون موفق به مطیع کردن این کشورها نشده است.

برخی از کشورهای آمریکای لاتین با توجه به تجربه های تاریخی خود و طی کردن دوران وابستگی به ایالات متحده، اکنون دهه هاست سیاست های عدالت محوری، ضد استعماری و دفاع از آزادی و آزادگی را محور فعالیت های خود قرار داده اند؛ چنان که «رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا تاکید می کند: ایالات متحده باید درک کند که آمریکای لاتین برای همیشه تغییر کرده است و جایی برای تحمیل دیدگاه وجود ندارد.

اما به رغم مقاومت کشورهای آمریکای لاتین، مقامات آمریکا همچنین از انواع حربه ها برای تسلیم کردن کشورهای منطقه استفاده می کند.

آنها به بهانه دفاع از حقوق بشر و دموکراسی، انتخابات برگزار شده در کشورهای آمریکای لاتین و پیروزی احزاب چپگرا  را فاقد وجاهت می دانند و در این راستا حتی از سازمان ها  نهادهای منطقه ای نیز استفاده می کنند؛ چنان که «سازمان کشورهای آمریکایی» به ابزاری برای اعمال فشار واشنگتن بر کشورهای منطقه تبدیل شده است.

در این راستا، مجمع عمومی سازمان کشورهای آمریکایی هفته گذشته قطعنامه‌ ای را تصویب و در آن اعلام کرد که آخرین انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه آزاد، عادلانه یا شفاف نبوده و مشروعیت دموکراتیک ندارد.

این قطعنامه، اعتراض شدید دولت نیکاراگوئه را به دنبال آورد و این کشور اعلام کرد که این سازمان را ترک می کند. پیش از این ونزوئلا، نیز در اعتراض به رویکرد «سازمان کشورهای آمریکایی» این سازمان را ترک کرده بود.

«دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه گفت، این کشور نماینده دائم خود را در سازمان کشورهای آمریکایی خارج و ماموریت خود را در آنجا تعطیل کرده است. مونکادا تاکید کرد نیکاراگوئه دیگر عضوی از ساز و کارهای فریبکارانه این سازمان نخواهد بود.

با این حال، آمریکا همچنان رویای حاکمیت بر آمریکای لاتین و فرمانبرداری بر  کشورها این منطقه را در سر می پروراند. 

تارنمای اسپانیایی« بیبیسی» در گزارشی نوشت: بسیاری همچنان اصرار دارند آمریکای لاتین را حیاط خلوت آمریکا بخوانند اما حقیقت این است که واشنگتن از اعمال هژمونی مطلق در قبال این منطقه فاصله دارد.

به نظر می رسد مقامات آمریکا به رغم همه تلاش ها، باید شکست سیاست ها ی  مداخله جویانه خود را در آمریکای لاتین بپذیرند.

نشریه « کُنترالینِئا» در این زمینه نوشت: در دنیایی که تغییر کرده و در حال ورود به عصر جغرافیای چندقطبی و علاوه بر آن، چند فرهنگی است، آمریکای لاتین خود را منطقه صلح تعریف کرده است.

این منطقه می تواند استراتژی های امنیتی و توسعه ای خود را بر اساس حق حاکمیت و استقلال و بی اعتنا به دیدگاه قدیمی جنگ سرد و مونروئیسم سنتی بسازد.

روندی که باب میل واشنگتن نیست و به همین دلیل می توان پیش بینی کرد که تلاش های مداخله جویانه ایالات متحده در امور داخلی کشورهای منطقه نیز، شدت یابد.  

آتوسا دینیاریان