آتوسا دینیاریان- در ادامه خشونت های نیروی نظامی نیجریه، بار دیگر مسلمانان این کشور هدف حملات مرگبار قرار گرفتند.

شمار شهدای تیراندازی روز دوشنبه نظامیان نیجریه به سوی شیعیان این کشور در شهر کانو به بیش از یکصد تن رسیده است.

جنبش اسلامی نیجریه روز دوشنبه اعلام کرد شماری از مسلمانان  که  درحال برگزاری مراسم نمادین راهپیمایی اربعین حسینی (ع) ازکانو به سمت کادونا بودند، مورد حمله ارتش نیجریه قرار گرفتند.

دراین حمله دستکم یکصد نفر جان باختند  و صدها نفر دیگر مجروح شدند.خشونت‌ها زمانی آغاز شد که پلیس نیجریه با استفاده اززوراقدام به متفرق کردن مسلمانانی کرد که درآستانه مراسم اربعین شهادت امام حسین (ع) از کانو به سمت کادونا در حال راهپیمایی بودند.

این حمله در حالی رخ داد  که  کمیسیون حقوق‌بشر اسلامی از دولت نیجریه خواسته بود امنیت مسلمانان را در طول آیین  اربعین  تأمین کند.

نظامیان نیجریه ماه گذشته نیز با حمله به مراسم عاشورا در شهر فونتوا در ایالت کاتسینا دست کم 20 نفر را کشته  و شماری را زخمی کردند.

خشونت علیه مسلمانان در نیجریه مدت هاست که در این کشور اوج گرفته است و مسلمانان در مراسم مذهبی مورد حمله نظامیان این کشور قرار می گیرند.

ارتش نیجریه از سال گذشته و در پی حمله به مسلمانان و دستگیری شیخ الزکزکی رهبر مسلمانان این کشور، فشار بر مسلمانان را آغاز کرد با ادامه این حملات، تنش ها بیشتر و فضای فعالیت برای مسلمانان این کشور تنگ تر شده است.

رهبر مسلمانان این کشور همچنان در حبس به سر می برد و تلاش ها برای آزادی وی تاکنون به نتیجه ای نرسیده است، تجمعات اعتراض آمیز و تلاش های مسلمانان نیز  تاکنون کارگشا نبوده است.

« فمی فالانا» وکیل شیخ ابراهیم زکزاکی پیشتر اعلام کرده بود: وضعیت رهبر شیعیان این کشور در زندان های نیجریه نامناسب است و دولت و نیروهای امنیتی به هیچ وجه پاسخگو نیستند.

نیروی نظامی نیجریه در حالی فشار بر مسلمانان را در این کشور افزایش داده است که این کشور با مشکلات بسیاری رو به روست.

فعالیت های تروریستی بوکوحرام در مناطق مختلف این کشور، قحطی و نبود آذوقه همچنین نیاز ساکنان مناطق شمالی این کشور به کمک های غذایی، مهاجرت های ناخواسته به دلیل نا امنی حاصل از فعالیت های تروریستی و شرایط وخیم زندگی مهاجران، نارضایتی ایالات جنوبی از عملکرد دولت، انفجارهای لوله تاسیسات نفتی توسط گروه های شورشی از جمله مشکلات  این کشور است.

کاهش قیمت نفت و شرایط سخت اقتصادی نیز موضوع دیگری است که زندگی شهروندان این کشور را سخت کرده است. اما در این میان تفرقه افکنی بیگانگان به ویژه نفوذ رژیم صهیونیستی در برخی کشورهای این قاره برای اعمال سیاست های خود همچنین تلاش عربستان در پی شکست سیاست هایش در منطقه برای پیدا کردن متحدان جدید  نیز سبب تشدید اختلافات و تنش در این کشور شده است.

دراین شرایط، اگر دولت نیجریه همچنان با تحرکات نظامیان در مسیر خشونت و کشتارگام بردارد ؛ نه فقط مشکلات  این کشور  حل نخواهد شد بلکه  شکافی میان  حاکمیت  وجامعه مسلمانان ایجاد خواهد شد.

در حالیکه  نیجریه  برای مبارزه همه جانبه با گروه تروریستی بوکوحرام و برقراری ثبات و امنیت در کشور به وحدت  نیازدارد.