ایران پرس: وقوع حمله خرابکارانه علیه تاسیسات هسته ای نطنز در روز یکشنبه 11 آوریل که اسرائیل مسئول آن شناخته شده است، بار دیگر مساله لزوم واکنش آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان نهاد نظارتی بین المللی در زمینه مواد و فعالیت های هسته ای کشورها را مطرح ساخته است.

تاسیسات هسته ای نطنز که غنی سازی اورانیوم در آن انجام می شود، یکی از چندین تاسیسات هسته‌ای ایران است که تحت نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی اختلال در شبکه توزیع برق تاسیسات نطنز را نتیجه حمله اسرائیل دانسته و مدعی شدند: "این اقدام بخشی ازمواجهه با برنامه هسته ای ایران است."

به گفته «رونن برگمن» خبرنگار نیویورک تایمز: "اگر یک برنامه جامع اقدام مشترک جدید امضا شود، اسرائیل همچنان به جنگ مخفیانه خود ادامه خواهد داد تا این توافق عملی نشود. این همان موضوعی است که هم اکنون روی می دهد. این جنگ مخفیانه اسرائیل علیه ایران برای اطمینان از اینکه پروژه هسته ای ایران به جایی نرسد، است."

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران پس از این حمله در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل با اشاره به تهدیدات قبلی رژیم صهیونیستی درباره حمله به تاسیسات هسته ای ایران نوشت: "حمله عامدانه به یک تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان - با ریسک بالای انتشار بالقوه مواد رادیواکتیو - یک اقدام مجرمانه تروریسم هسته‌ای است."

در میان کشورهای دارای برنامه هسته‌ای در دنیا، ایران از جمله کشورهایی است که بارها با حمله و تهدید به حمله تأسیسات و مراکز هسته‌ای خود مواجه بوده است.

مقابله رژیم صهیونیستی با توانمندی هسته ای ایران

رژیم صهیونیستی که خود دارای زرادخانه هسته ای بزرگی است همواره بر مقابله با توانمندی هسته ای ایران تاکید ورزیده است.

در این راستا، «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به حمله روز یکشنبه بر ضرورت برخورد جامعه بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی با تروریسم هسته ای تاکید کرده است.

اسرائیل علاوه بر تلاش مستمر برای ترور دانشمندان هسته ای ایران که آخرین مورد آن ترور «محسن فخری زاده» دانشمند هسته ای و دفاعی در سال 2020 بود، در سال های اخیر به طور مداوم به طراحی و اجرای انواع حملات سایبری و فیزیکی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران پرداخته است.

یکی از مهم‌ترین حملات سایبری رژیم صهیونیستی با همراهی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران در نطنز با استفاده از ویروس استاکس‌نت بود. چند سال بعد یعنی  در ژوئیه 2020  انفجاری درسالن مونتاژ سانتریفوژها درنطنز رخ داد که رسانه ها و حتی کارشناسان رژیم صهیونیستی به دست داشتن این رژیم در آن اذعان کردند.

درهمان زمان «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در سخنانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این انفجار را نتیجه خرابکاری اعلام کرده و خواهان آن شد که این اقدامات بدخواهانه توسط آژانس و اعضای آن قویاً محکوم شوند.

با این حال آژانس بین المللی انرژی اتمی ازهرگونه محکوم ساختن این حمله خرابکارانه خودداری ورزیدند. این در حالی است که به گفته غریب‌آبادی، در قطعنامه‌های مختلف کنفرانس عمومی آژانس تأکید شده است: "هرگونه حمله مسلحانه و تهدید علیه تاسیسات هسته ای اختصاص داده شده به مقاصد صلح آمیز و تحت پادمان، نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین الملل و اساسنامه آژانس تلقی می شود."

اشاره وی به این مساله است که از منظر حقوق بین‌الملل و به استناد اسناد بین‌المللی الزام‌آور در زمینه ایمنی تأسیسات هسته‌ای، قطعنامه‌های آژانس درباره ممنوعیت خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای کشورهای عضو و نیز اصول و قواعد منشور ملل متحد ازجمله اصل عدم توسل به‌زور، حمله به تأسیسات هسته‌ای کشورها ممنوع است.

اکنون با حمله خرابکارانه مجدد رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته ای نطنز با آسیب رسانی به سیستم برق آن که در نتیجه انفجار بوده است، این سوال و مطالبه جدی مطرح است که چرا آژانس و مدیر کل آن از هرگونه موضع گیری دراین زمینه خودداری می ورزند.

در حالی که آنها به خوبی می دانند که این حملات خرابکارانه برخلاف قوانین ومقررات آژانس و نیز تخطی آشکار ازقوانین بین المللی است. این مساله نشان می دهد که برخلاف ادعای «رافائل گروسی» مدیرکل این آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره رویکرد بی طرفانه آژانس و شخص وی، اما آنها در قبال این گونه اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی سکوتی منفعلانه پیشه می کنند.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

تاسیسات نطنز با سرعت به سمت اهداف تعیین‌شده حرکت خواهد کرد

غریب‌آبادی: غنی‌سازی در نطنز متوقف نشده است