ایران پرس: نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه، سه روز پس از سالروز دروغ بزرگ آمریکا علیه عراق با هدف زمینه‌سازی حمله نظامی به این کشور با انتقاد از اجرا نشدن عدالت در این رابطه، گفت: جنایت‌های غرب در عراق نادیده گرفته شد و بدون مجازات باقی ماند.

«واسیلی نبنزیا» افزود: در حمله به عراق جنایت‌های متعددی بدون مجازات باقی مانده‌اند اما اینکه انتظار داشته باشیم در نهایت عدالت اجرا شود، امری غیر واقع‌بینانه است.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به دروغ بزرگ آمریکایی‌ها که 20 سال قبل با طرح ادعای وجود سلاح‌ شیمیایی کشتار جمعی در عراق، صدور قطعنامه و اقدام نظامی علیه این کشور را خواستار شدند، خاطر نشان کرد: در مورد بسیاری از وقایع در جهان تحقیقات صورت نگرفته است. دروغ عراق نیز هرگز به طور کامل بررسی نشد.

واسیلی نبنزیا انتظار اجرای عدالت در مورد حمله به عراق را غیر واقع‌بینانه خواند و تاکید کرد: هیچکس برای جنایات انجام شده در عراق، مسئول شناخته نشد و من نباید امروز دلیل‌ آن را به شما توضیح دهم.

وی در این اظهارات به سیاست‌های ریاکارانه برخی اعضای شورای امنیت اشاره و تصریح کرد: اما سوالات همچنان باقی است. در مورد بسیاری از جنایات وانمود می‌شود که وجود ندارند، گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است.

رویکرد دوگانه شورای امنیت سازمان ملل در برخورد با اقدامات جنایتکارانه غربی ها

درخواست روسیه برای رسیدگی به جنایات مکرر و عظیم آمریکا و بریتانیا در جریان تهاجم و اشغال عراق که از مارس سال 2003 آغاز شد و پس از خروج رسمی نیروهای آمریکایی از عراق نیز ادامه داشته است با توجه به رویکرد دوگانه شورای امنیت سازمان ملل در برخورد با اقدامات جنایتکارانه غربی ها در مناطق مختلف جهان به ویژه در غرب آسیا و در مقابل حساسیت به چنین ادعاهایی درباره دیگر کشورها مانند روسیه در جریان جنگ اوکراین معنا پیدا می کند.

نباید فراموش کرد که آمریکا در ژانویه 2020 یعنی 9 سال پس از به اصطلاح خروج رسمی از عراق نیز در حمله ای پهپادی سردار سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «ابومهدی المهندس» معاون حشد الشعبی و همراهان این دو، را درفرودگاه بغداد به شهادت رساند.

این جنایت آمریکا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» صورت گرفت؛ با این حال از زمان حمله و اشغال عراق توسط آمریکا و بریتانیا نظامیان این دو کشور مرتکب جنایات زیادی علیه مردم عراق شدند.

دولت بوش پس از حملات 11 سپتامبر 2001 میلادی  به بهانه مبارزه با تسلیحات کشتار جمعی در مارس 2003 به عراق حمله کرد. اشغال نظامی عراق علاوه بر تلفات بسیار سنگین در میان مردم عراق به مرگ چند هزار نظامی آمریکایی انجامید و هزینه بسیار هنگفتی بر اقتصاد و اعتبار بین المللی آمریکا تحمیل کرد.

درباره آمار کشته شدگان مستقیم و غیرمستقیم حمله و اشغال عراق توسط آمریکا ارقام مختلفی مطرح شده است که معتبرترین آمار مربوط به سازمان بریتانیایی (Opinion Research Business) است.

مطابق این آمار و تنها تا سال 2007 یعنی چهار سال پس از آغاز جنگ، یک میلیون و دویست هزار عراقی کشته شدند. نکته تاسف‌برانگیز آنکه قریب به 40 درصد از این کشته‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

«جورج بوش» رئیس جمهوری وقت آمریکا در حالی جنگی ویرانگر را علیه عراق به راه انداخت که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و دیگر آژانس‌های اطلاعاتی شاهد این بودند که کاخ سفید به صورت گسترده برای توجیه حمله خود اقدام به دروغ پردازی علیه کشوری اقدام کرد که نه حمله‌ای به آمریکا کرده و نه حتی تهدید به حمله علیه آمریکا کرده بود.

پس از حدود 9 سال آخرین گروه از نظامیان متجاوز آمریکایی در 15 دسامبر 2011 از خاک عراق خارج شدند.

بریتانیا نیز به عنوان متحد استراتژیک آمریکا، شریک اصلی واشنگتن در حمله به عراق بود و نظامیان بریتانیایی نیز مرتکب جنایات زیادی در این کشور جنگزده شدند.

فریبکاری «تونی بلر» نخست‌وزیر وقت بریتانیا درباره ادعای وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق و همراهی بی‌چون و چرای او با جورج بوش در این حمله، سال‌ها بعد هدف تحقیقات کمیته بررسی جنگ عراق قرار گرفت که در نتایج خود اعلام کرد لندن با اطلاعات مخدوش و برمبنای قانونی ناکافی به جنگ عراق رفت.

دیوان کیفری بین‌المللی در گزارشی در سال 2020 اتهامات بسیاری از موارد سوءاستفاده نظامیان بریتانیایی که می‌تواند مصداق جنایت جنگی باشد، شامل کشتن غیرنظامیان، تجاوز و خشونت جنسی، سرپوش گذاشتن بر جنایات، شکنجه زندانیان، قصور نهادها در گزارش شکنجه و جنایات جنگی و ضرب و شتم نوجوانان در بازداشتگاه را ارائه داد.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

 

 

عراق آمریکا جنگ روسیه جنایات