تهران- ایران پرس: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت پنجمین سالگرد انعقاد توافق برجام (14 ژوئیه 2015) بر عزم تهران در اتخاذ موضع قاطع برای مقابله با هرگونه زیاده‌خواهی و رفتارهای غیرمسئولانه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، وزارت امور خارجه امروز (چهارشنبه) در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه برجام در پنجمین سالگرد خود با مخاطره جدی مواجه شده است، تصریح کرد: اگر این توافق مورد مراقبت جامعه بین المللی برای تضمین اجرای متوازن و با حُسن نیت تمامی طرف‌ها قرار نگیرد، می‌تواند قربانی دیگری از رویکرد یکجانبه گرایانه دولت آمریکا باشد که مسئولیت بین‌المللی و پیامدهای آن منحصرا متوجه این کشور و دولت‌های همراه خواهد بود.

وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه سرمایه بین‌المللی، حقوقی، فنی، راهبردی و سیاسی این توافق، متاثر از اقدامات مخربِ غیرقانونی آمریکا دچار فرسایشی عمیق شده است، یادآور شد: اعضای باقیمانده برجام بر این نکته واقف هستند که دلیل اصلی شرایط کنونی، نقض‌های مستمر قطعنامه 2231 و نهایتاً خروج غیرقانونی و یکجانبه آمریکا از این توافق است.

در بخش دیگر این بیانیه با اشاره به حُسن نیت تهران در انجام اقدامات داوطلبانه شفاف‌ساز و اعتمادساز در این توافق، آمده است: متاسفانه جمهوری اسلامی ایران نه تنها از منافع اقتصادی رفع تحریم‌ها منتفع نشد بلکه برخی از دشمنان برجام به دنبال احیای پرونده‌های مختومه، با هدف نابودی کامل دستاوردهای برجام هستند.

وزارت امور خارجه همچنین با قدردانی از اقدامات و مواضع دولت‌های چین و روسیه خطاب به سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه، آلمان) در این توافق تاکید کرد: به جای حرکت در مسیر سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه تهران، با پایبندی به تعهداتشان، زمینه حفظ و اجرای کامل برجام را فراهم کنند.

در ادامه این بیانیه ضمن ابراز نگرانی از هرگونه همراهی برخی اعضای باقیمانده برجام با توطئه‌های ایالات متحده علیه برجام، خاطرنشان شد: مذاکره مجدد برجام و اصلاح نظام رفع تحریم‌ها تحت هیچ شرایطی قابل تحمل نبوده و پاسخ جمهوری اسلامی ایران، قاطع و تعیین کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

درخواست قالیباف از ظریف؛ سیاست کاهش تعهدهای برجامی اجرایی شود

شش اقدام ایران در به جریان انداختن مکانیزم حل اختلافات در برجام

 تاکید بورل بر حفظ برجام؛ سیاست یک بام و دو هوای اروپا

نامه ظریف به بورل؛ ضرورت پایبندی اروپا به برجام