ایران پرس: "در ایران برای تولید واکسن کووید 19 گروه‌های تحقیقاتی متعددی فعال هستند و پیشرفت‌های امیدوارکننده‌ای در این زمینه بدست آمده است."

جمشید امین زاده- سعید نمکی وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی در مصاحبه ای با اعلام این خبر، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک خبرهای خوشی در این باره به مردم اعلام کند.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به فعالیت 57 گروه تحقیقاتی برای تولید داروی بیماری کرونا افزود: این گروه از دانشمندان ایرانی روی دستورالعمل های دارویی بسیاری کار می کنند که نتایج آن در یک کمیته علمی بررسی می شود و انتظار می رود که به زودی بتوان واکسن تولیدی محققان ایرانی را روی انسان آزمایش  کرد.

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان از مرز 14 میلیون نفر فراتر رفته است که از این تعداد نزدیک به ششصد هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

تعداد مبتلایان به ویروس کووید- 19 در ایران هم به حدود 270 هزار نفر رسیده است و متاسفانه حدود 14 هزار نفر براثر این بیماری  جان خود را از دست داده اند. 

در فرآیند مقابله با این بیماری مهلک، دو بحث کلان وجود دارد:

بحث نخست؛ نحوه مقابله با گسترش ویروس کرونا است که در کاهش ابتلا به این بیماری نقش بسیار مهمی دارد.

کادر درمانی و پزشکی کشور توانسته است با یک کار بزرگ جهادی روند شیوع ویروس را با وجود آغاز موج دوم شیوع بیماری کنترل کند.

بطوریکه از روز جمعه با توجه به افزایش شاخص های بهداشتی و سلامتی در فرودگاه ها، پرواز شرکت‌های هواپیمایی خارجی از آسمان ایران به حالت عادی برگشته است.

بحث دوم؛ تلاش برای تسریع در درمان بیماری کرونا است. گام مهم ایران در این زمینه حاکی از رشد حرکت علمی و پزشکی در کشور است. این حرکت با وجود مشکلاتی که ویروس کرونا ایجاد کرد؛ بسرعت  در جامعه علمی کشور شروع شد.

دکتر مصطفی قانعی؛ رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه می گوید: "کمتر کشوری را در دنیا سراغ داریم که وقتی بیماری ویروسی در داخل کشور می آید و به تمام امکانات، تجهیزات و کیت های تشخیصی احتیاج دارد، ظرف دو ماه به کشور صادر کننده بدل شود. این نشان می دهد بنیه فناورانه ایران نسبت به کشورهایی که ادعا داشتند بسیار خوب است و این می تواند نوید بخش این موضوع باشد که کشور توسط دانش بنیان ها و فناوران مراقبت شود."

 به موازات این حرکت، کارهای علمی و تحقیقاتی مهم دیگری نیز با تحقیق و آزمایش برروی ساخت واکسن شروع شده است که به خوبی درحال پیشرفت است.

اظهارات وزیر بهداشت ایران در تایید همین نکته است.

درحال حاضرمحققان کشور در حال انجام تست روی  واکسن وداروهای موثر در درمان مبتلایان به کرونا هستند.

بدیهی است نتایج تحقیقات در این زمینه با کشورهای دیگر نیز در میان گذاشته می شود.

چنانچه یکی از این روش ها و یا داروها مؤثر باشند، با تائید کمیته علمی مقابله با کرونا وارد پروتکل درمانی خواهند شد. 

در تحقیقات جهانی و بین المللی نیز ایران بعنوان یکی از کشورهای فعال حضور دارد و در تعداد بسیار بالایی از موارد و نتایج تحقیقاتی مشارکت دارد. 

این روندها نشان می دهد که ایران در چرخه تحقیقات کرونا با دقت در حال تست فرضیه ها و تحقیقات معتبر علمی است.

محققان در ایران به دنبال راه‌حل‌هایی برای از بین بردن ویروس کرونا با روش های نوین پزشکی و درمانی هستند و آنگونه که وزیر بهداشت تصریح کرده است؛ "ایران همگام با  5 کشور بزرگی که روی کووید 19 کار می کنند پیش می رود و گامی هم از آنها عقب نیست."

بیشتر بخوانید:

ساخت واکسن ایرانی کرونا همپای دنیا

نمکی: ایران وارد عرصه تولید واکسن کووید- 19 شد

پیشرفته‌ترین واکسن مبارزه با کرونا تولید می‌شود

خبر خوش نمکی درباره واکسن کرونا