ژنو- ایران پرس: دستیار ارشد وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با روسای هیات‌های روسیه و ترکیه در «ژنو» سوئیس بر ضرورت مشورت و همکاری بیشتر برای موفقیت کمیته قانون اساسی سوریه تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «علی اصغر خاجی» دستیار ارشد وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که جهت شرکت در اجلاس روند آستانه در حاشیه سومین نشست کمیته قانون اساسی سوریه به ژنو سفر کرده است، روز دوشنبه با «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه دیدار و گفتگو کرد. 

در این دیدار که در محل نمایندگی ایران در ژنو انجام شد، دو طرف با اشاره به تحولات کمیته قانون اساسی و نشست سوم آن که با تلاش های سه کشور ضامن روند آستانه و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه و طرف های سوری در حال برگزاری است، بر حمایت از استمرار و موفقیت کار کمیته قانون اساسی تاکید کردند‌. 

علی اصغر خاجی در این جلسه با اشاره به موفقیت های روند آستانه، بر استمرار تبادل نظر و همکاری کشورهای ضامن روند آستانه تاکید کرد. 

لاورنتیف نیز با اشاره به نقش روند آستانه در حل بحران سوریه بر برگزاری اجلاس های سران در تهران و پیش از آن نشست کارشناسان ارشد در «نورسلطان» پایتخت قزاقستان تاکید کرد.

تاکید ایران و ترکیه بر حمایت از نشست‌های کمیته قانون اساسی سوریه

علی اصغر خاجی دستیار ارشد وزیر امورخارجه ایران همچنین در دیدار با «سدات اونال» معاون وزیر خارجه ترکیه بر آمادگی ایران در جهت استمرار حمایت از نشست‌های کمیته قانون اساسی سوریه بدون دخالت خارجی تاکید کرد.

نشست روسای هیات های ایران و ترکیه در ژنو

در این دیدار، دو طرف با اشاره به اصول مورد توافق کشورهای عضو روند آستانه مبنی بر احترام به حاکمیت ملی، وحدت و تمامیت ارضی سوریه، بر استمرار حمایت از روند سیاسی و گفت‌وگوهای سوری - سوری در چارچوب کمیته قانون اساسی و مبارزه با تروریسم تاکید کردند.

اونال معاون وزیرخارجه ترکیه نیز بر آمادگی کشورش در راستای استمرار گفت‌وگوها در چارچوب روند آستانه و مشورت دو کشور در این خصوص و سایر موضوعات منطقه‌ای را مورد تاکید قرار داد.

دو طرف در پایان ابراز امیدواری کردند که کمیته قانون اساسی سوریه کار خود را به صورت موفقیت آمیز دنبال کند.

ایران، ترکیه و روسیه به عنوان کشورهای ضامن روند آستانه، برای حل بحران سوریه تلاش می کنند.

مذاکرات موسوم به روند آستانه از ژانویه 2017 با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و همکاری روسیه و ترکیه، با هدف برقراری صلح در سوریه شکل گرفت و تاکنون در قالب دستورکارهای مختلف و در سطح معاونان، وزیران خارجه و سران سه کشور برگزار شده است.

بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروه‎های تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان برای تغییر معادلات منطقه به نفع رژیم صهیونیستی آغاز شد.

117

بیشتر بخوانید:

فردا؛ اجلاس فوق‌العاده سران روند آستانه 

پایان نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو بدون دستیابی به تفاهم

هشدار روسیه درباره کارشکنی در فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه/ تحلیل

 

نشست روسای هیات های ایران و ترکیه در ژنو