ایران پرس: بامداد روز یکشنبه، حادثه‌ای در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز رخ داد.

«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به حادثه نطنز در «مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن»، ضمن محکوم کردن این حرکت مذبوحانه گفت: "تروریسم هسته ای که علیه مرکز غنی سازی نظنز انجام شد نشان دهنده شکست مخالفان پیشرفت‌های صنعتی و سیاسی کشور برای جلوگیری از توسعه چشمگیر صنعت هسته‌ای است."

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران هم روز دوشنبه در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه نطنز بر ضرورت حفاظت مناسب از تاسیسات و دانشمندان هسته‌ای در این شرایط حساس تاکید کرد.

ظریف با بیان اینکه مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی صراحتا گفته بودند که اجازه پیشرفت در رفع تحریم‌های ظالمانه را نخواهند داد و اکنون تصور می‌کنند به هدف خود می‌رسند، افزود: "صهیونیست‌ها پاسخ خود را در پیشرفت‌های بیشتر هسته‌ای ایران خواهند گرفت."

سابقه حملات سایبری مشترک آمریکا و اسراییل به تاسیسات هسته‌ای نطنز

تاسیسات هسته‌ای نطنز در گذشته نیز مورد حملات سایبری مشترک آمریکا و اسراییل قرار گرفته است. سابقه این حملات به سال 2006 و دوران ریاست‌جمهوری «جورج بوش» می‌رسد که در زمان  ریاست‌ جمهوری «باراک اوباما» نیز تکرار شد.

استفاده از بدافزار «دوکو» در زمان مذاکرات 1+5 در سال 2015 در وین و انتقال ویروس «استاکس نت» و «شعله» به تاسیسات هسته ای ایران بخشی از سابقه این عملیات خرابکارانه است. 

از منظر حقوق بین‌الملل و به استناد مقررات الزام‌آور در زمینه ایمنی تأسیسات هسته‌ای و قطعنامه‌های آژانس، اقدامات خرابکارانه و حملات سایبری در تأسیسات هسته‌ای کشورها ممنوع است. 

رژیم جنایتکار اسرائیل اما با کمک متحدان تروریست خود  به دنبال ایجاد بحران در منطقه است.

ازاینرو جای تعجب نیست که مقام های اشغالگر صهیونیستی، در چارچوب فعالیت های تروریسم دولتی خود و به صورت وقیحانه ای اقدامات خرابکارانه را سازماندهی می کنند.

حملات سایبری می‌تواند به‌صورت نیابتی انجام شود و حتی نیازی به پذیرش مسئولیت مستقیم نیست. شاید به همین دلیل باشد که رژیم صهیونیستی برای فرار از مسئولیت حملات، از طریق عوامل خود حملات سایبری را علیه اهدافش انجام می‌دهد. اقدامات تجاوزکارانه اسراییل البته جنبه های آشکارزیادی نیزدارد.

حمله سال 1981 اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای عراق یکی ازمواردی است که ناقض مقررات منشور ملل متحد و عمل تجاوزکارانه قلمداد شد. شورای امنیت در قطعنامه 487 خود، پس از اعلام اینکه حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای عراق ناقض مقررات منشور ملل متحد بوده و محکوم است، از اسرائیل خواست تعرضات و اقدامات خرابکارانه اش را متوقف کند.

رژیم صهیونیستی که موجودیت آن وابسته به اقدامات تروریستی است، اما همچنان به فعالیت های خرابکارانه و نقض مقررات بین المللی ادامه می دهد.

حملات مکرر هوایی اسراییل به سوریه، همکاری موساد با شبکه های جاسوسی و گروه های شناخته شده تروریستی در منطقه و همچنین  فعالیت های اتمی  غیر متعارف  در تاسیسات هسته ای «دیمونا» و تداوم فعالیت های خرابکارنه از نوع  تروریسم هسته ای، همه از نشانه های رویکرد تهاجمی خطرناک اسرائیل در منطقه است.

در هر حال، بر اساس معاهدات بین المللی هرگونه اقدام خرابکارانه در تأسیسات هسته‌ای که زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است، نقض اصول منشور ملل متحد، اساسنامه آژانس و مغایر با اسناد بین‌المللی الزام‌آور در حوزه ایمنی هسته‌ای تلقی می‌شود.

با تاکید بر همین اصول، «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بر ضرورت برخورد جامعه بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی با تروریسم هسته‌ای تاکید کرد و گفت: "جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای اقدام علیه عاملین و آمرین و مباشرین محفوظ می‌دارد."

نویسنده: جمشید امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

عامل اختلال در سیستم برق نطنز که بود؟

حادثه برای کمالوندی در نطنز+ توضیحات

خطیب زاده: سانتریفیوژهایی که در نطنز از مدار خارج شدند IR1 بودند

تلویزیون رژیم صهیونیستی: موساد در حادثه نطنز دست داشت

صالحی: اقدام علیه مرکز غنی‌سازی نطنز نشانه شکست مخالفان پیشرفت صنعتی و سیاسی ایران است

وقوع حادثه‌ در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات نطنز