ایران پرس: دور جدید هجمه علیه حشد الشعبی با بهره‌گیری از سینما و شبکه‌های مجازی آغاز شده است.

این دور از هجمه نیز توسط آمریکا و عربستان سعودی هدایت و اجرا می‌شود. عربستان با بهره‌گیری از شبکه‌های مجازی درصدد تخریب چهره حشد الشعبی از طریق متهم کردن آن به خشونت، فساد و فرقه‌گرایی است.

آمریکا با ساخت فیلم سینمایی «موصل» تلاش کرد نقش حشد الشعبی و ارتش عراق را در آزادسازی موصل از اشغال داعش نادیده گیرد و نقش ارتش آمریکا را پررنگ کند. فیلم موصل که با لهجه عراقی توسط شرکت آمریکایی «نتفلیکس» Netflix تولید شد هم‌اکنون در سطح جهانی در حال پخش است.

شرکت آمریکایی نتفلیکس که به داشتن موضع ضد اسلامی مشهور است در این فیلم جنگ «روایتی» را درباره آزادسازی موصل در پیش گرفته است. این فیلم اکشن با تحریف وقایع جنگ با داعش در موصل، روایت هالیوودی از این جنگ ارائه کرد که اعتبار روایت آن از سوی عراقی‌ها زیر سؤال رفته است.

«سعد معن» مدیر ارتباطات و رسانه وزارت کشور عراق در این خصوص گفت: "در فیلم موصل تلاش شده است تا با ضعیف و فاسد خواندن نیروهای نظامی عراق و حشد الشعبی، جایگاه و اهمیت آنها کوچک شمرده شود."

همچنین «مهند العقابی» مدیر رسانه‌ای حشد الشعبی نیز گفت: "این فیلم نه‌تنها علیه حشد الشعبی بلکه علیه تمام نیروهای عراقی تهیه شده است." وی خاطرنشان کرد: "در عملیات آزادسازی موصل هیچ مأموریت جنگی بر عهده نیروهای سوات (نیروهای ویژه آمریکا) نبود."

چند هدف مهم در خصوص علل این هجمه رسانه‌ای علیه حشد الشعبی وجود دارد:

هدف اول این است که نقش آمریکا در مبارزه با تروریسم داعشی در عراق برجسته شود و در واقع، آمریکا به‌عنوان رهبر مبارزه با داعش معرفی شود. برای نیل به این هدف از قابلیت‌های سینما و تکنیک‌های هالیوود بهره گرفته و تلاش شد روایت آمریکایی از آزادسازی موصل برجسته شود.

هدف دوم این است که یکی از مهم‌ترین کارکردهای حشد الشعبی که همان نقش پررنگ در آزادسازی تمامیت ارضی عراق از اشغال داعش بود، تضعیف و خدشه به آن وارد شود. این کارکردی است که نه‌تنها حشد الشعبی بلکه بخش زیادی از مردم عراق نیز به آن افتخار می‌کنند. آمریکایی‌ها برای نیل به این هدف، ارتش عراق را ارتشی فروپاشیده و حشد الشعبی را نیز نهادی تازه تأسیس، کم‌تجربه، فرقه‌گرا و درگیر فساد معرفی کردند.

هدف سوم این است که حضور نظامیان آمریکایی در عراق برای مردم این کشور به‌عنوان یک ضرورت مطرح شود، چراکه اگر نظامیان آمریکایی از عراق خارج شوند، این کشور به دلیل ضعف ارتش و فساد با مشکل امنیتی مواجه می‌شود.

هدف چهارم این است که در آستانه انتخابات پارلمانی زودهنگام، چهره حشد الشعبی در افکار عمومی عراق تخریب شود. این موضوع به‌خصوص هدفی است که همزمان با بهره‌گیری آمریکا از هالیوود، عربستان سعودی نیز در شبکه‌های اجتماعی پیگیری می‌کند.

نکته پایانی اینکه؛ افکار عمومی عراق با هشتگ‌های حمایتی از حشد الشعبی در شبکه‌های اجتماعی به فیلم موصل و سیاه‌نمایی سعودی‌ها به‌طور گسترده واکنش نشان دادند تا جنگ روایتی آمریکا و عربستان علیه حشد الشعبی نیز در آستانه شکست باشد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

حشد الشعبی؛ بازیگری خردمند با هویت ملی عراقی

حمایت سیاسی و مردمی عراقی‌ها از حشد الشعبی