به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «فیصل الفایز»، رئیس مجلس اعیان اردن در گفتوگو با راشاتودی با اشاره به شفاف عمل کردن شاه اردن در قبال حوادث اخیر این کشور گفت: این قضیه در چارچوب خاندان پادشاهی اردن مورد رسیدگی قرار گرفت و شاهزاده حمزه هم با صدور بیانیهای بر وفاداری خود به شاه و ولیعهد تاکید کرد.
الفایز با بیان اینکه برخی از وضعیت اقتصادی اردن برای فتنه انگیزی میان مردم این کشور و هرج و مرج سوء استفاده کردند، افزود: مردم اردن پشت پادشاه ایستادند، با وجود اینکه عده اندکی درصدد فتنه انگیزی و هرج و مرج افکنی برآمدند اما دولت اردن با درایت به موضوع رسیدگی کرد .
وی در عین حال تاکید کرد که بر اساس خیلی از گزارشهای نهادهای اروپایی، دخالت کشورهایی از منطقه و دولت آمریکا و جراد کوشنر، مشاور رئیس جمهور اسبق آمریکا در حوادث اردن وجود دارد.
الفایز نقش کشورش را در ثبات منطقه مهم ارزیابی کرد و گفت اگر اردن دچار هرچ و مرج شود در باقی منطقه نیز هرج و مرج گسترش پیدا خواهد کرد و حتی غربیها از وضعیت ژئوسیاسی و جایگاه و اهمیت ثبات اردن باخبرند، اما دولت ترامپ به ثبات اردن اهمیتی نمی داد و حساب این را نمیکرد که این ثبات برای کشورهای غربی، اتحادیه اروپا، جنوب شرق آسیا، چین و ژاپن اهمیت دارد.
رئیس مجلس اعیان اردن افزود: وقتی که ترامپ از طریق کوشنر طرح معامله قرن را به شاه اردن ارائه داد که بر اساس آن ۱۵ درصد از مرزهای تاریخی فلسطین به فلسطینیها تعلق میگرفت، آنها خواستند مشکل فلسطین را به زیان اردن حل کنند؛ اما پادشاه صریح و شفاف بود و تاکید کرد که وطن جایگزینی برای فلسطینیها در کار نخواهد بود و نباید فلسطینیها جای دیگری اسکان داده شوند، قدس خط قرمز است و قیمومیت خاندان هاشمی اردن بر مقدسات فلسطین نیز خط قرمز است.
الفایز با بیان اینکه روابط میان دولت آمریکا و اردن خوب نیست، گفت: این روابط در دوران ترامپ سرد شد و شاه اردن همه سیاستهای ترامپ در قبال خاورمیانه را رد کرد و مخالف الحاق قدس و اراضی کرانه باختری به اسرائیل است.
الفایز همچنین تصریح کرد ضعیف شدن اردن به نفع اسرائیل است و از همین رو اسرائیل در سیاست خصمانه خود علیه اردن و فلسطینیها روابط خوبی با ترامپ داشت.
اردن روز سوم آوریل شاهد کودتای نافرجام شاهزاده حمزه بن حسین، برادر ناتنی عبدالله دوم، پادشاه اردن به همراه شمار دیگری از شاهزادگان بود. // 114
بیشتر بخوانید:
کودتای پیچیده در اردن
سه دیدگاه درباره موج دستگیریها در اردن؛ کودتا، توطئه و اقدام خارجی