آتشبس میان رژیم صهیونیستی و حماس به مدت چهار روز خواهد بود. مطابق این توافق، ۵۰ اسیر صهیونیست در مقابل ۱۵۰ اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد. همچنین رژیم صهیونیستی اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را نیز میدهد.
دلایل موافقت رژیم صهیونیستی برای برقراری آتشبس در غزه
آتشبس با میانجیگری قطر و موافقت آمریکا به دست آمده است. بنابراین نخستین دلیل توافق برای آتشبس موافقت آمریکا بود. آمریکاییها بیش از این از مخالفان آتشبس بودند و آتشبس را به نفع حماس میدانستند.
عامل دیگری که در توافق برای آتشبس مؤثر بود ناکامی رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهداف نظامی علیه غزه و حماس بود. کابینه «بنیامین نتانیاهو» به طور خاص موفق نشد به اسرای خود که در اختیار حماس بودند دست پیدا کرده و آنها را آزاد کند.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی حتی بیمارستانها و مدارس غزه از جمله مدارس تحت نظر سازمان ملل متحد را هدف بمباران قرار داد، زیرا مدعی بود که اسرا در زیر مدارس و بیمارستان ها هستند. با ناکامی رژیم صهیونیستی در آزادی اسرا، در یک هفته گذشته تظاهرات مردم در اراضی اشغالی برگزار شد و مردم خواستار توقف جنگ و آزادی اسرا شدند.
عامل مهم دیگر فشار افکار عمومی در سطح جهان بود. تظاهرات مردم سراسر جهان در محکومیت نسلکشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی که به شدت افزایش یافت. علاوه بر این معترضان حمایت آمریکا از جنایتهای رژیم صهیونیستی را نیز محکوم کردند. در چنین شرایطی دولت آمریکا که در داخل این کشور شدیداً تحت فشار افکار عمومی قرار گرفت به کابینه نتانیاهو برای پذیرش آتشبس اعمال فشار کرد.
نکته مهم این است که آتش بس اعلام شده در غزه به معنای ناکامی رژیم در رسیدن به اهداف اعلام شده اش در غزه است. رژیم صهیونیستی پس از ۴۷ روز بمباران همه جانبه علیه مردم غزه بدون اینکه موفق به نابودی مقاومت شود و بدون آنکه به اسرای صهیونیست دست پیدا کند وادار شد به شروط حماس تن دهد.
توقف حملات به غزه و آزادی ۱۵۰ زن و کودک فلسطینی در این مرحله به معنای تحمیل شروط حماس به رژیم است. رژیم که موفق نشد در ۴۷ روز گذشته اسرای خود را آزاد کند، تنها در مقابل آزادی ۵۰ اسیر با اتش بس موافقت کرد تا دست کم از فشار افکار عمومی در داخل اراضی اشغالی بکاهد.
این در حالی است که هنوز ۲۰۰ اسیر صهیونیست در اختیار حماس هستند و در ادامه نیز به عنوان برگ برنده میتواند از اسرای صهیونیست استفاده کند.
این واقعیت که پذیرش آتش بس بدون دستیابی به اهداف تعیین شده نظامی، شکستی دیگر برای رژیم صهیونیستی است سبب شد حتی وزیر کابینه نیز به این شکست اذعان کند.
«ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با اعلام نارضایتی از آتش بس، گفت: "ما یک بار دیگر شاهد تفرقه هستیم. دولت اسرائیل بار دیگر دارد مرتکب اشتباه بسیار بزرگی میشود. هرگونه توافق برای تبادل اسرا یک فاجعه و نشانه حماقت کابینه جنگ است."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117