دو کُره در مراسم افتتاحیه مسابقات المپیک زمستانی «پیونگ چانگ» با پرچم مشترک و واحد حاضر خواهند شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری «یونهاپ»، مقام‌های کره شمالی و کره جنوبی، صبح سه‌شنبه، برای نخستین بار و بعد از گذشت دو سال، در مورد المپیک زمستانی و روابط دو جانبه دور تازه‌ای از مذاکرات رسمی خود را آغاز کردند.

سه نماینده از هر یک از دو کشور همسایه روز چهارشنبه در گفتگوهای کاری که در روستای مرزی پانمونجوم برگزار شد، حضور یافتند.

توافق آتش بس میان دو کشور نیز در سال 1953در همین روستا امضا شد و به سه سال جنگ میان دو کشور پایان داد.

مقامات کره جنوبی پیشنهاد کرده اند که یک تیم مشترک هاکی روی یخ از دو کشور در مسابقات المپیک زمستانی شرکت کند و هیئت های ورزشی مشترکی از دو کشور نیز در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این رویداد ورزشی حضور داشته باشند.

نتایج گفتگوهای امروز میان دو کره در دستور کار نشست دو کشور که شنبه آینده با کمیته بین المللی المپیک در لوزان سوئیس برگزار خواهد شد، گنجانده می شود.

کمیته بین المللی المپیک اعلام کرده است مسئولان کره شمالی و جنوبی بیستم ژانویه به اتفاق مسئولان برگزار کننده بازیهای المپیک زمستانی 2018 و همچنین کمیته بین المللی المپیک در نشستی چهارجانبه در لوزان سوئیس شرکت خواهند کرد تا درباره چگونگی شرکت ورزشکاران کره شمالی در مسابقات پیونگچانگ تصمیم گیری کنند.

قرار است کمیته بین المللی المپیک با مشارکت برخی از ورزشکاران کره شمالی که از راهیابی به بازیهای المپیک پیونگچانگ بازمانده یا در ثبت نام برای شرکت در این مسابقات با تاخیر عمل کرده اند، موافقت نماید.

پیش‌تر، «کیم جونگ اون» Kim Jong-un رهبر کره شمالی در سخنرانی خود به مناسبت سال نو میلادی گفت: «امیدوار است، المپیک زمستانی کره جنوبی با حضور ورزشکاران همه کشورها ازجمله کره شمالی به طور موفقیت آمیز برگزار شود.»

کیم جونگ اون تاکید کرد: این المپیک فرصت خوبی برای نشان دادن حسن رفتار کره ای ها به جهانیان است.

رهبر کره شمالی همچنین گفت: تنش های نظامی شدید بین دو کره باید کاهش یابد و فضای صلح آمیز باید برقرار شود.

مشارکت پیونگ یانگ در وقایع ورزشی کره جنوبی در گذشته تا حد زیادی به اوضاع سیاسی و نظامی شبه جزیره کره وابسته بوده است.

سئول و سازمان دهندگان المپیک زمستانی که از نهم فوریه آغاز می شود از این رویداد به عنوان المپیک صلح نام برده و خواستار حضور کره شمالی در این رقابت ها هستند.

مکان اصلی برگزاری المپیک زمستانی در هشتاد کیلومتری مرز پرتنش با کره شمالی قرار دارد و تنش ها بر سر آزمایش های موشکی و هسته ای پیونگ یانگ بر آماده سازی برگزاری این رقابت ها سایه افکنده است. 113/110

بیشتر بخوانید:

گزارش: شروع مذاکرات دو کره در مورد المپیک زمستانی و روابط دو جانبه