ایران پرس- کره جنوبی و آمریکا روز دوشنبه، رزمایش جدید 9 روزه خود را با هدف افزایش سطح آمادگی دفاعی آغاز کردند.

این درحالی است که وزارت دفاع آمریکا و کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کردند، با هدف پیشبرد گفت و گوهای صلح در شبه جزیره کره رزمایش های مشترک خود را لغو می کنند.

برگزاری این رزمایش بلافاصله پس از شکست مذاکرات هانوی قابل توجه و تامل است و نشان می دهد که آمریکا تمایل زیادی برای ناآرام کردن مجدد شبه جزیره کره دارد تا کره شمالی را تحت فشار بیشتر نظامی و امنیتی قرار دهد.

پس از دور نخست مذاکرات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سنگاپور شبه جزیره کره شرایط آرامی را پشت سر گذاشت و ترامپ انتظار داشت رهبر کره شمالی در مذاکرات هانوی ضمن عقب نشینی از موضع خود با توقف برنامه های هسته ای و موشکی این کشور موافق کند.

این در حالی است که کیم جونگ اون بارها اعلام کرده است با اجرای برنامه گام به گام در خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره موافق است و در مذاکرات هانوی نیز در ازا انهدام تاسیسات هسته ای «یانگ بیون» خواهان لغو 5 تحریم شورای امنیت سازمان ملل در سالهای 2016 و 2017 شد.

با اعلام خواسته های کره شمالی، آمریکا رهبر کره شمالی را به زیاده خواهی در مذاکرات هانوی متهم و عامل شکست آن معرفی کرد. این در حالی است که کره شمالی، آمریکا را به تلاش برای تحمیل درخواستهایش به هیات کره ای در مذاکرات هانوی متهم می کند.

«ایگور مورگولوف» دیپلمات ارشد روسیه در این باره که باشگاه خبرنگاران جوان آنرا منتشر کرد، می گوید:

"مطلقا هیچ جایگزینی برای مذاکره وجود ندارد. برای آغاز مذاکرات باید رزمایش مشترک متوقف شود و همه با قرار گرفتن پشت خط قرمز، بر سر میز مذاکره حاضر شوند."

در چنین شرایطی از سرگیری رزمایش آمریکا با کره جنوبی نشان می دهد که واشنگتن ضمن دامن زدن به ناامنی و بحران در منطقه شبه جزیره کره می کوشد افکار عمومی در کره جنوبی را با خود ضد کره شمالی همراه کند.

حضور ارتش کره جنوبی در رزمایش با آمریکا با همین هدف صورت گرفته و این در حالی است که «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی تلاش زیادی را برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هانوی انجام داد. 

«جف استینبرگ» کارشناس مسایل سیاسی در گفتگو با شبکه (پرس.تی.وی) در این باره گفت:

"سوال اینجاست که آیا آمریکا به عنوان یک ابر قدرت قصد دارد تا بحران هسته ای شبه جزیره کره را به جنگ جهانی تبدیل کند که ممکن است این جنگ، جنگی اتمی باشد و یا این که دیپلماسی معقولی در پیش خواهد گرفت. توپ هم اکنون در زمین کره شمالی نیست، بلکه در زمین آمریکاست."

در هر حال، از سر گیری رزمایش آمریکا در شبه جزیره کره می تواند از طرف کره شمالی خط بطلان بر همه تلاشهای صلح طلبانه منطقه ای تلقی شود که از سوی چین و کره جنوبی با جدیت دنبال می شود.

علاوه براین برگزاری رزمایش 9 روزه آمریکا نشان می دهد که این کشور صرفا اهداف و منافع خود را دنبال می کند و هیچ توجهی به خواسته مردم کره جنوبی و کشورهای منطقه که استقرار امنیت و ارامش است ندارد. سیاستی که کره شمالی بارها در باره پیامدهای آن هشدار داده است.

نویسنده: مجید وقاری

116/118

بیشتر بخوانید:

 توقف رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا/ تحلیل

آمریکا و کره جنوبی رزمایش‌های مشترک خود را لغو کردند