ایران پرس- آغاز فعالیت کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی اندونزی موجب افزایش نشاط سیاسی در این کشور شده است.

مسئولان انتخابات اندونزی اعلام کردند، انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور برای نخستین بار قرار است بطور همزمان 17 آوریل 2019  برگزار شود.

«جوکو ویدو دو» رئیس جمهوری و ژنرال بازنشسته «پرابوو سوبیانتو» رقبای اصلی انتخابات ریاست جمهوری اندونزی هستند که برای بدست آوردن 80 میلیون رای جوانان این کشور که حدود 40 درصد آرای انتخاباتی را تشکیل می دهد از هم اکنون رقابت سختی را برای جلب نظر رای دهندگان آغاز کرده اند.

اندونزی که ازنخستین سال‌های دهه نود میلادی پس از سرنگونی حکومت دیکتاتوری «محمد سوهارتو» با ناآرامی های داخلی روبرو بوده اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند استقرار دولتی است که بتواند امنیت و آرامش را در پرجمعیت ترین کشوراسلامی تثبیت کند.

«جوکوویدودو» رئیس جمهوری اندونزی با مهار افراط گرایی، فعالیت گروه‌های خشونت گرا و تروریستی  و همچنین تجزیه طلب موفق به برقراری آرامش و امنیت دراندونزی شده و به همین دلیل از موقعیت سیاسی خوبی در جامعه این کشور برخوردار است.

اندونزی به دلیل مجمع الجزایر بودن با داشتن حدود 18 هزار جزیره و کثرت اقوام و گروه‌های مذهبی از شرایط خاصی در منطقه جنوب شرق آسیا برخوردار است و در سال‌های اخیر تلاش های زیادی از سوی دشمنان مردم اندونزی و اتحاد کشورهای اسلامی برای تضعیف موقعیت این کشور صورت گرفت.

اما با همکاری گروه‌های اسلامی از جمله نهضت العلما با رئیس جمهوری اندونزی، موفق شدند ضمن خنثی کردن این تلاش‌ها، وضعیت اقتصادی و اجتماعی اندونزی را نیز بهبود بخشند.  

«فوزی ایکسان»، کارشناس مسایل اقتصادی، بسیاری از مردم اندونزی نگران بازگشت این کشور به دوران ناامنی هستند.

آنان از مسئولان این کشور توقع دارند که به آنها اطمینان دهد، رشد اقتصادی اندونزی همچنان ادامه می یابد  تا از فقر نجات پیدا کنند.

اندونزی با جمعیتی بیش از 260 میلیون نفر، تا پیش از دهه نود میلادی از کشورهای پیشرو در رشد اقتصادی بود اما اکنون با توجه به فعالیت گروه‌های تروریستی همچون داعش در مناطق مختلف و تلاش آنها برای حضور و نفوذ در جنوب شرق آسیا مساله امنیت اولویت برنامه دولت‌ها و خواسته های عمومی در این منطقه محسوب می شود.

موفقیت «جوکو ویدودو» در مهار تروریسم موجب شده است در نظر سنجی ها از رقیب خود پیش باشد.

بدون تردید این وضعیت ممکن است متناسب با عملکرد دولت وی در آینده تغییرکند.  

«دیسی سیمانجونتاک» کارشناس مسایل سیاسی "تلاش های رئیس جمهوری اندونزی  نشان می دهد وی توانسته به وعده های خود عمل کند، اما پیروزی اش در انتخابات پیش رو نیازمند مقابله با فرقه گرایان و افراط گرایان است و اینکه بتواند بیش از این وضعیت اقتصادی کشور را سامان دهد."

درهرحال، به دلیل جوان بودن جمعیت اندونزی به نظر می رسد در کنار بحث امنیت، تلاش برای رشد اقتصادی، رفع بیکاری و ارتقا رفاه عمومی از مهمترین شعارهای انتخاباتی نامزدها و احزاب در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری اندونزی باشد.

هرچند به نظر می رسد وضعیت مسلمانان روهینگیا و موضع دولت جاکارتا در مورد دریای چین جنوبی نیز بی تاثیر در روند تحولات انتخاباتی اندونزی نباشد.

علاوه براین به نظر می رسد شبکه های اجتماعی در انتخابات اندونزی نقش مهم و موثری را برای جلب آرای رای دهندگان ایفا نمایند.

139/110

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

انحلال بزرگ‌ترین گروه مرتبط با داعش در اندونزی/ تحلیل

حضور گسترده مردم اندونزی در انتخابات محلی/ تحلیل