با این حال ، برخی کشورها توانسته اند با سیاستگذاری های صحیح و اصولی درهای شان را به روی گردشگران خارجی باز کرده و در کنار آن صنعت گردشگری را در داخل کشورهای خود را گسترش دهند.
به این ترتیب ، باید گفت: بسیاری از کشورهای جهان بویژه آن دسته از کشورها که از منابع طبیعی و خدادادی بی بهره هستند ، به صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت قابل اعتماد به منظور بازسازی اقتصاد کشورهای جهان بهره برداری می کنند.
در این میان ، کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی - اکو- با در نظر گرفتن مزایای صنعت گردشگری ، در بیش از یک دهه گذشته توجه ویژه ای به این صنعت مبذول داشته اند. در یک دهه گذشته ده ها نشست و همایش به منظور تقویت ساختارهای اقتصادی این کشورها برگزار شده است.
در همین ارتباط ، جشنواره بین المللی "دوشنبه پایتخت گردشگری سازمان همکاری اقتصادی" و همایش بین المللی "توسعه صنعت گردشگری کشاورزی تاجیکستان" از امروز یکشنبه (29 اوت) در پایتخت تاجیکستان آغاز به کار کرده است.
کمیته توسعه گردشگری وابسته به نهاد ریاست جمهوری تاجیکستان در این باره اعلام کرد:
برگزاری این جشنواره ها و همایش ها درچارچوب اعلام شهر دوشنبه به عنوان پایتخت فرهنگی سازمان همکاری اقتصادی برای سالهای 2020-2021 میلادی در دستور کار قرار گرفته است.
معرفی امکانات صنعت گردشگری تاجیکستان ، جذب جهانگردان خارجی و توسعه و گسترش صنعت گردشگری در این کشور آسیای مرکزی از جمله اهداف برگزاری این رویدادها قلمداد می شوند.
برگزاری کنفرانس ها و نمایشگاه های گردشگری سلامت اکو به اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران سپرده شده و تعاملات موردنظر به منظور بهرهمندی حداکثری ازبرنامههای پیش رو در دستور کار اعضا قرار گرفته است.
در جریان بیست و نهمین نشست شورای برنامهریزی اکو درماه دسامبر سال 2018 میلادی ، موضوع انتخاب پایتخت گردشگری کشورهای عضو این سازمان از سوی ایران پیشنهاد شد.
پس از ارائه گزارش توجیهی و مکانیزم انتخاب پایتخت ازمیان شهرهای کشورهای عضو اکو، موضوع درنشست وزرای گردشگری اکو در شهر خجند تاجیکستان درماه اکتبر سال 2019 میلادی مطرح و با استقبال وزرای گردشگری کشورهای عضو این سازمان اقتصادی مواجه شده است.
مقرر شده است که پس ازدوشنبه ، شهرهای ساری در استان مازندران و شهر اردبیل از استان اردبیل ایران ، به عنوان میزبان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو ایفای نقش کنند. درهمین ارتباط ، "محمد ابراهیم لاریجانی" ازمسوولان سابق وزارت گردشگری ایران و کارشناس ارشد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفته است:
"شهرهای ساری و اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ انتخاب شدهاند. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران میزبان پنجمین نشست وزرای گردشگری و هفتمین نشست کارشناسان ارشد اکو خواهد بود".
ناگفته نماند که کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی - اکو- (Economic Cooperation Organization) علاوه بر مرزهای مشترک سیاسی - جغرافیایی ، دارای همپوشانی قلمروهای فرهنگی هستند که تاثیر این مشترکات ، تاریخ و تمدن منطقه را شکل داده است و یکی ازقدیمی ترین زیستگاههای جوامع بشری در دنیا محسوب می شود. به همین دلیل ، همکاری های اعضای اکو در بخش های فرهنگی و گردشگری جدا از اهداف اقتصادی ، حائز اهمیت زیادی است.
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
112
بیشتر بخوانید:
تقویت دوستی و برادری، هدف موسسه فرهنگی اکو
آمادگی ایران برای همکاری با اعضای اکو در بخش سلامت