درخواست آلمان برای برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز پنج شنبه به بهانه نقض حقوق بشر از جانب جمهوری اسلامی ایران در جریان اغتشاشات اخیر در حالی صورت گرفت که نگاهی به سوابق حقوق بشری برلین نمایانگر سابقه بسیار منفی آلمان در این زمینه است.
در این نشست کشورهای غربی از جمله آلمان حملات تبلیغاتی هماهنگی را علیه ایران صورت داده و اتهامات بی پایه زیادی را مطرح نمودند.
«آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان مدعی شد: "ما در بسیاری از موارد از ایران خواستهایم که اقدامات سرکوبگرانه را متوقف کند ولی پاسخ آن فقط سرکوب بیشتر و شدیدتر بوده است." همچنین «اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان در توئیتر با اشاره به اغتشاشات و ناآرامی ها اخیر در ایران نوشت: "ما باید به نقض حقوق بشر(در ایران) توجه و اقدام کنیم."
مقامات ارشد آلمانی مانند صدر اعظم و وزیر امور خارجه این کشور در حالی مدعی نقض حقوق بشر در ایران شده اند که به صورت عامدانه و آگاهانه با در اختیار گذاشتن حجم عظیمی از مواد و تجهیزات لازم برای ساخت تسلیحات شیمیایی به رژیم بعث عراق در دوره جنگ تحمیلی، موجب ایجاد فجایع انسانی بزرگی در ایران و نیز علیه کردهای عراقی شدند.
این مساله ای است که مورد توجه مقامات ایرانی نیز قرار گرفته است. عراق در جنگ تحمیلی در مجموع 582 بار حمله شیمیایی شامل حملات آزمایشی، محدود، گسترده حجیم و فوق گسترده انجام داد.
در نتیجه این حملات بیش از ده هزار تن شهید، حدود صد هزار تن مصدوم و نیازمند مداومت درمان و 250 هزار تن دچار مصدومیت خفیف شدند.
«خدیجه کریمی» نماینده ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل اظهار داشت: "آلمان بزرگترین تدارک کننده مواد وتجهیزات لازم برای ساخت تسلیحات شیمیایی برای رژیم بعث عراق در زمان جنگ تحمیلی بود وکاریرد گسترده این تسلیحات از جانب ارتش بعثی موجب شهادت و مجروح شدن شمار زیادی از ایرانی ها در جنگ تحمیلی شد."
کشورهای غربی به ویژه آلمان نقش بسیار مهمی در زمینه تامین تجهیزات و مواد شیمیایی لازم برای رژیم بعث عراق به منظور تولید و به کارگیری عوامل شیمیایی در جنگ تحمیلی داشتند و همین مساله یکی از دلایل سکوت خبری و بی توجهی عمدی دولت ها و رسانه های غربی به حملات شیمیایی عراق علیه ایران در جریان جنگ تحمیلی بود.
دهها شرکت تولیدکننده مواد شیمیایی از عراق برای ساخت تسلیحات شیمیایی حمایت کردند که بیشترین آنها از آلمان بودند. «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در صفحه توییتر خود نوشت: "رژیم برلین، بهعنوان تامینکننده اصلی سلاح شیمیایی صدام علیه مردم ایران و دیگر فرصت طلبان، سالهاست با تحریمهای ناعادلانه و غیرانسانی خود، نقض گسترده حقوق بشر را انجام دادهاند. اکنون آنها ریاکارانه از سازوکارهای «حقوق بشر» سوء استفاده می کنند تا بیشتر از قبل اقدامات ضدحقوق بشری را علیه مردم ما انجام دهند، و همه اینها به نام «همبستگی» دروغین با ایرانیان."
دادههای موجود از مشارکت 85 شرکت آلمانی، 19 شرکت فرانسوی، 18 شرکت بریتانیایی و 18 شرکت آمریکایی حکایت دارند. نکته قابل توجه اینکه آلمان به عنوان تنها کشوری شناخته میشود که هم کنوانسیون ژنو را امضا کرده و هم اتحادیه اروپا اجازه دارد با بازرسی از صنایع شیمیایی آن کشور مانع از تولید سلاحهای شیمیایی به وسیله آلمان شود.
یکی از بزرگترین فروشندههای مواد لازمه بمبهای شیمیایی عراق، شرکت آلمانی« ایمهاوزن شیمی» بود و رسانههای اروپایی، بخصوص آلمانی مستندات بسیاری در این باره منتشر کردهاند.
هر چندکشورهای مختلفی مواد شیمیایی، تجهیزات فنی و مهندسی و محفظه بمب و کلاهک موشک ویژه سلاحهای شیمیایی را به عراق صادر کرده و در تولید این جنگافزار مرگبارسهیم بودند اما نقش آلمان دراین میان از همه برجسته تر است. بدین ترتیب اکنون آلمان به جای مدافع حقوق بشر باید در سکوی مجرم نشسته و به دلیل اقدامات ضد بشری اش محاکمه شود.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117