شورای عالی امنیت ملی شامگاه دوشنبه با صدور بیانیه ای ضمن محکومیت شدید اقدام غیرقانونی و خطرناک رژیم ایالات متحده امریکا در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» در اقدام متقابل اعلام کرد که رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریزم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» میداند.
در بیانیه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصریح شده است؛ این فرماندهی(سنتکام) مسئولیت اجرای سیاستهای تروریستی دولت امریکا علیه منطقه غرب آسیا را به عهده داشته که امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بیگناه ایرانی و غیرایرانی را برای تحمیل سیاستهای خصمانه ایالات متحده بخطرانداخته است که از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۳۶۷، مشارکت در کشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیر نظامی در غرب آسیا را میتوان نام برد.
این نخستین باراست که واشنگتن، نهاد نظامی از کشور مستقل و دولتی قانونی را در چنین فهرستی قرار داده است. این اقدام در حالی صورت گرفت که رسانههای آمریکا پیشتر گزارش داده بودند؛ پنتاگون و سیا و همچنین بسیاری از مقام ها سیاسی از هردو جناح جمهوریخواهان و دموکراتها مخالف این تصمیم دولت آمریکا بودند.
این اقدام گستاخانه امریکا عبوراز خط قرمزی است که در باره عواقب آن؛ پیشتر هشدارهای جدی داده شده و با واکنشهایی هم روبرو شده است که قطعا برای امریکا تبعاتی به دنبال خواهد داشت.
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه، پیشتر در واکنش به تصمیم امریکایی ها در قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی تأکید کرد در صورت چنین حماقتی، ارتش و نیروهای امنیتی امریکا در منطقه غرب آسیا، دیگر آرامش امروز را نخواهند داشت.
اما امریکا چرا تا این اندازه خود را به آب وآتش میزند و با وجود همه هشدارها بر این تصمیم ابلهانه خود ایستاد.
دو نکته را در تحلیل این موضوع می توان در نظر گرفت:
نکته اول؛ این واقعیت است که امریکا می داند سپاه پاسداران بعنوان یک نیروی قدرتمند با خاستگاه مردمی، اثر گذار بودن خودرا از میدان های جنگ تحمیلی تا ماموریت های سخت مبارزه با تروریسم و صیانت از امنیت و تمامیت ارضی کشور به اثبات رسانده است.
به همین دلیل امریکا بجای رودررویی مستقیم با این نیروی قدرتمند و با تجربه؛ سیاست جریان سازی را در پیش گرفته است؛ با این تصور که با جریان سازی از نوع "سپاه هراسی" میتواند مشروعیت یکی از عناصر اصلی اقتدار نظامی و بازدارندگی ایران را با چالش مواجه کند؛ اما این؛ توهمی بیش نیست.
اما نکته دوم؛ ارزیابی این حرکت بعنوان اقدامی انفعالی و ناشی از سردرگمی است که نشان می دهد امریکا کاملا در بن بست قرار گرفته است؛ اما برای آنکه اثبات کند در سیاستهایش برای تحت فشار گذاشتن ایران جدی است؛ وارد مسیری انحرافی شده است.
در این وضعیت هدف احتمالی امریکا می تواند جلب توجه محافل سیاسی تند رو و ایجاد جریانی برای راضی نگه داشتن رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در منطقه باشد.
از اینرو برخی ناظران بین المللی قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی از دید گاه آمریکا را اقدامی نمادین میدانند. حتی نهادهای اطلاعاتی آمریکا هم درباره موفقیت آمیز بودن چنین اقدامی ابراز تردید جدی کرده اند.
آمریکا پیش از این تمام نهادهای بین المللی و شرکت های تجاری را از هرگونه مراوده مالی با ایران و سپاه پاسداران منع کرده است. بسیاری از اعضا و فرماندهان ارشد سپاه و نیز زیرمجموعه این نهاد تحریم شده اند.
بنابراین این اقدام امریکا به لحاظ اثر گذار بودن؛ فراتراز تحرکات قبلی امریکا نیست؛ البته با این تفاوت که امریکا در این مقطع با این تصمیم دچار اشتباه محاسباتی فاحشی شده است و با این خطای بزرگ عملا خود را در عرصه تقابل با ایران قرار داده است.
آسوشیتدپرس در گزارشی با اشاره به بخشی از این واقعیتها نوشت: «چنین اقدامی، میتواند تاثیرات گستردهای هم بر پرسنل آمریکا و سیاست این کشور در خاورمیانه و جاهای دیگر بگذارد.»
تجربه نشان میدهد دراقداماتی که آمریکا علیه ایران آغاز کرده است، شاید آغازگر واشنگتن بوده اما پایان آن هرگز در اختیار کاخ سفید قرار نگرفته است.
از این دید گاه این اقدام را می توان با نتیجه معکوس برای امریکا ارزیابی کرد که نه تنها ذره ای از ارزش ها ی سپاه بعنوان یک نیروی برامده از بطن ملت ایران نمی کاهد بلکه ماهیت ضد مردمی بودن سیاستمداران مجنون کاخ سفید را آشکارتر می سازد.
شناسنامه و هویت سپاه پاسداران در حفظ ثبات و امنیت نهادینه شده و افتخارات فراموش نشدنی این نهاد در دروران دفاع مقدس و در عرصه سازندگی و در روزهای سخت و دشوار است.
چنانکه این روزها نیز که مردم ایران در بخش های وسیعی از کشور با مصائب و ویرانی های سیل مواجهند و امریکا با تحریم هایش مانع ارسال کمک های مالی به مردم سیل زده ایران شده است؛ نیروهای سپاه و ارتش و بسیج؛ همه با هم و در کنار عالیترین سطوح از فرماندهان در بین مردم هستند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برخلاف آمریکا و متحدان منطقهای امریکا که همواره حامی گروههای افراطی و تروریستها در منطقه غرب آسیا بودهاند، پیوسته در خط مقدم مقابله با تروریزم و افراطیگری در منطقه بوده و نقش سپاه در مقابله با القاعده، داعش، النصره و سایر گروههای تروریستی در منطقه توسط مردم و دولتهای آسیبدیده همواره مورد تقدیربوده است.
بدیهی است تحمل این پیروزی ها برای امریکا دشوار است.بویژه آنکه امروز افکار عمومی در منطقه و رسانه های مستقل می دانند در زمانی که داعش در عراق و سوریه جنایت می کرد نیروهای امریکایی بجای جنگ با تروریست ها برای انها تجهیزات و آذوقه پرتاب می کردند و به خروج عناصر داعش از محاصره کمک می کردند.
این رسواییها؛ پروژه های ایران هراسانه امریکا را با شکست مواجه کرده است وامریکا با قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریست نمیتواند صورت مسئله را عوض کند.118
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
حمایت کاربران فضای مجازی از سپاه پاسداران با هشتگ "من یک سپاهی هستم"
عراقچی: از این پس پایگاه های آمریکا در منطقه تروریستی شناخته می شوند
ظریف: تروریستی خواندن "سپاه پاسداران" هدیه انتخاباتی آمریکا به نتانیاهو بود