ایران پرس - ۱۳ آبان (4 نوامبر) در تاریخ مناسبت های تقویمی ایران و در تاریخ مبارزات ملت ایران علیه استکبار یاد آور سه رویداد مهم در سه مقطع مختلف از تاریخ ایران است.

 این سه رویداد مهم در سه مقطع مختلف از تاریخ ایران عبارتند از:

سالروز تبعید امام خمینی به ترکیه، کشتار شماری  از دانش آموزان بدست رژیم طاغوت در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ( روز دانش آموز) و حرکت انقلابی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران توسط دانشجویان پیرو خط امام.

این سه رویداد از اهمیت ویژه‏ای در تاریخ مبارزات انقلابی ملت ایران و پیروزی انقلاب  اسلامی برخوردار است.

فصل مشترک این سه رویداد تجلی روحیه انقلابی و استکبار ستیزی ملت ایران است.

اما در بین این سه مناسبت تاریخی؛ حادثه تسخیر لانه جاسوسی از اهمیت برجسته تری برخوردار است.

سی و هشت سال پیش (13 آبان، نوامبر سال 1979) دانشجویان ایران در اعتراض به توطئه‌های متعدد آمریکا ضد انقلاب اسلامی ایران، لانه جاسوسی (سفارت) آمریکا را در تهران تسخیر کردند.

این روز، در واقع روز جوانانِی انقلابی است که با اقدام خود در تسخیر لانه جاسوسی، دشمن را از هرگونه حرکت بازداشتند.

پیوند مردم، دانشجویان و دانش‌آموزان با نهضتی که حضرت امام ‏خمینی (ره) آغاز کرد، در واقع عکس العمل طبیعی ملت در برابر استکبار و استبداد بود و ۱۳ آبان را ‏به جنبش ملی و اجتماعی ضد مظاهر استعمار تبدیل کرد.‏

در تاریخ سیاسی ایران، قیام های بسیاری بر ضد قدرت های استکباری تجربه شده است که هریک از اهمیت خاصی در تاریخ تحولات سیاسی ایران برخوردار بوده اند.

از میان این رویدادهای سرنوشت ساز می توان به کودتای امریکایی - انگلیسی ضد دولت وقت ایران در سال 1332 (1953.م) و قیام تاریخی امام خمینی علیه رژیم مستبد شاه در پانزده خرداد 1342 (ژوئن 1963) و نیز سلسله رویدادهای سیاسی اجتماعی ایران تا پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد.

 کاپیتولاسیون: «سندبردگی ملت ایران‌»

نگاهی به سلسله وقایع این دوران از تاریخ ایران نشان می دهد نفوذ امریکائی ها تا آنجا پیش رفت که رژیم کاپیتولاسیون را در ایران به اجرا گذاردند، قانونی که کمتر واحد سیاسی در جهان به آن تن می دهد.

افزایش تعداد امریکایی ها در ایران گسترش همه جانبه روابط دیپلماتیک و محوریت امریکا در تمامی برنامه های رژیم به همراه ضرورتهای نظام دو قطبی و نقش ایران در ائتلاف باغرب؛ از عواملی بود که زمینه تسلط بیش از پیش امریکا بر ایران را فراهم کرد.

به همین دلیل امام  خمینی (ره) لبه تیز حملات خود را از خرداد 1342 به بعد متوجه امریکا کردند و امریکا را عنوان «شیطان بزرگ» مورد استناد قرار دادند.

امام (ره) در روز 4 آبان 1343 (اکتبر  1964) در بیانیه ای از کاپیتولاسیون به عنوان «سندبردگی ملت ایران‌» یاد کردند‎.

‎رژیم شاه که با افشاگری های امام پایه های حکومت خود را در حال  فروریختن می دید تنها راه ادامه حیات حکومت را تبعید امام از ایران دانست، اما با تبعید امام مبارزات انقلابی ملت ایران پایان نیافت.

امریکا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تمام تلاش خود را در حمایت از رژیم شاه و جلوگیری از پیروزی انقلاب به کار بست و پس از پیروزی انقلاب نیز سفارت خود را به پایگاهی برای طراحی و اجرای توطئه علیه انقلاب تبدیل کرد، تا بتواند آن بخشی از اقداماتش را که می‏توانست در پوشش دیپلماتیک برای شکست یا به انحراف کشاندن نظام نو پای اسلامی انجام دهد، با مرکزیت سفارت به اجرا درآورد.

تاریخ به روشنی نشان می دهد که اگر ملت ایران در دوران امام خمینی (ره) در مقابل آمریکا ایستاد و اگر امروز نیز همچنان بر ضد آمریکا شعار می دهد و در مقابل این کشور می ایستد، بر اساس یک منطق محکم و مستدل است.

نقش آمریکا در تغییر روند سیاسی نظام ایران در قبل از انقلاب

روزنامه واشنگتن پست نوامبر 2016 در مقاله ای با اشاره نقش امریکا در کودتای 28 مرداد سال 1332 (اوت 1953) و اظهار نظر مقامات جدید آمریکا درباره ضرورت تغییر حکومت در ایران نوشت:

"... مقامات آمریکا با نشان دادن فراموشی تاریخی خود در حال انجام یک بازی خطرناک هستند که می تواند منجر به شکست خودشان شود."

نویسنده مقاله واشنگتن پست در این گزارش افزود:

"... وزارت امور خارجه آمریکا صدها سند مربوط به نقش آمریکا در کودتای سال هزار و نهصد و پنجاه و سه در ایران را منتشر کرد. در آن سال، توطئه مشترک سیا و انگلیس سبب سرنگونی دولت قانونی  ایران شد، اقدامی که مسائل ژئوپلتیکی مرتبط با جنگ سرد و همچنین خشم غرب از روند ملی کردن صنعت نفت توسط مصدق، از جمله عوامل تشدید کننده آن بود.اکنون ممکن است آمریکایی ها احساس کنند این کودتا را به فراموشی سپرده اند، اما این موضوع در اذهان بسیاری در خاورمیانه (غرب آسیا) باقی مانده است."

«ارواند آبراهامیان» مورخ ایرانی در این زمینه می گوید:

"هندرسون سفیر وقت امریکا در ایران هر از گاهی با چهره ای مصمم می گفت: آمریکا سیاست اصولی عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها را دنبال می کند. سپس او با خونسردی در مسیر مداخله قرار می گرفت."

زیر بنای فکری مقام های امریکا در نگاه به ایران

اقداماتی از نوع براندازی نرم از درون و استفاده از قدرت نظامی و تهدید و تحریم برای تغییر نظام جمهوری اسلامی از عناصری هستند که زیربنای فکری مقام های امریکا در نگاه به ایران را تشکیل می دهند.

در این دیدگاه یک واقعیت وجود دارد و اینکه نشان می دهد امریکا برای رسیدن به اهداف  خود علیه ایران  به هر گزینه ای فکر می کند.

اکنون نیز همان سخنان و اندیشه ها از زبان دولتمردان کنونی امریکا تکرار می شود.

بزرگترین خطای راهبردی امریکا این است که جمهوری اسلامی ایران را با رژیم های سست و وابسته  قیاس می کند و دچار این توهم است که می تواند همچون گذشته ایران را تهدید و یا وادار به تسلیم سازد.

«رکس تیلرسون» Rex Tillerson وزیر خارجه آمریکا چندی قبل این توهم را در کمیته امور خارجی سنای آمریکا بر زبان آورد و گفت:

"آمریکا از عناصر داخلی در ایران که بتواند به واشنگتن در انتقال صلح‌ آمیز قدرت کمک کند ، پشتیبانی خواهد کرد." 

البته امریکا از سال ها  قبل و از همان آغاز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره)، دست به اقدامات گسترده سیاسی و همچنین تمهیدات نظامی زد، ناوگان نظامی خود را به خلیج فارس اعزام و اعلام کرد که آماده است تا هرلحظه به ایران حمله کند، اما در همه این سناریوها شکست خورد.

اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران بعد از انقلاب

شکست حمله نظامی امریکا در طبس، شکست کودتای نقاب،  تلاش برای به انزوا کشاندن ایران در عرصه های بین المللی و قرار دادن ایران در لیست محور شرارت از جمله اقدامات خصمانه و تهاجمی امریکا علیه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. 

با نگاه به این اقدامات خصمانه می توان گفت که آمریکا، در چهار دهه گذشته انواع مختلفی از توطئه ها، تحریم‎ها و افتراها و ادعاها برضد ایران را به اجرا گذاشت و حتی در منطقه پیرامونی ایران دست به  اقدام هایی زد تا سبب انزوای ایران و ایجاد تفرقه و بدبینی نسبت به ایران شود.

امریکا حتی ادعا کرد، فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران، سایه «تهدید  هسته ای» را بر خاورمیانه افکنده و بدون تردید می تواند منجر به «جنگ جهانی سوم» گردد. 

دولت امریکا 420 میلیون دلار به عملیات ایجاد بی‎ثباتی در ایران اختصاص داد و از گروهک تروریستی منافقین حمایت و نام این گروهک را از فهرست گروههای تروریستی ثبت شده در وزارت خارجه امریکا؛ خط زد . 

ریشه های عداوت آمریکا با ایران

«نوام چامسکی»، نظریه پرداز و تحلیلگر مسایل سیاسی و از منتقدان مشهور امریکا در مصاحبه‌‌ای در تشریح ریشه‌های عداوت آمریکا با ایران می گوید:

"ایالات متحده و اسرائیل نمی‌توانند وجود یک نیروی مستقل در منطقه‌‌ای را تحمل کنند که خودشان را صاحب آن منطقه تصور می‌کنند."

چامسکی  در ادامه، با لحنی طعنه‌آمیز افزود:

"اما ماجرا ابعاد بیشتری دارد. گناه نابخشودنی ایران این است که دیکتاتوری را سرنگون کرد که آمریکا در سال 1953 با کودتای نظامی آن را روی کار آورده بود؛ کودتایی که نظام پارلمانی ایران و باور ناحق این کشور برای تملک منابع طبیعی خودش را نابود کرد. دنیا پیچیده‌تر از آن است که پدپده‌هایش را بتوان به سادگی تشریح کرد، اما به نظر من ریشه ماجرا در این است."

دولتمردان آمریکا اما دستکم باید از تاریخ و به خصوص حوادث و روند تحولات چهار دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران آموخته باشند که جمهوری اسلامی مستحکم و با اقتدار کامل ایستاده و دشمنان نمی توانند به ملت ایران سیلی بزنند بلکه ملت به آنها سیلی خواهد زد.  

رهبر معظم انقلاب: آمریکا، دشمن خبیث و اصلی ایران است

«حضرت آیت الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنج‌شنبه در دیدار پرشور هزاران نفر از دانش آموزان و دانشجویان، در آستانه مناسبت 13 آبان ، نسل جوان را پیشرو و پیشرانِ جامعه خواندند و تأکید کردند: 

"این نسل خوش‌استعداد و خوش‌فهم، بی‌تردید ایران عزیز را با عبور از موانع و سختی‌ها به نقطه مطلوب خواهد رساند؛ البته تحقق این هدف درخشان، نیازمند «شناخت دشمن اصلی و خبیث ملت ایران یعنی آمریکا» است."

رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند:

"آمریکا به‌ معنای واقعی کلمه، دشمن خبیث و اصلی است و این حقیقت نه از سر تعصب و نگاه بدبینانه بلکه ناشی از تجربه، فهم درست مسائل و دیدن واقعیات میدان است."

مقامهای امریکا چه در گذشته و چه اکنون برای ضربه زدن به ایران هر کاری می توانستند انجام داده‌اند اما باید  بدانند که هر کسی علیه ملت ایران تعرض کند، بدون تردید، به ضرر خودش تمام می شود، چرا که ملت ایران ماهیت و ترفندهای امریکا را بخوبی می شناسد و با ایستادگی در مقابل فشارها به زیاده خواهی های امریکا، «نه» گفته و این پاسخی پرمعنا است که ملت ایران در همه این سال ها به امریکا داده است.

همانگونه که رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کردند:

"خصومت عمیق آمریکا با ملت ایران موجب کوری چشمِ محاسباتی آمریکایی‌ها و تکرار اشتباهات آنها شده است."

ایشان افزودند:

"آمریکایی‌ها به همان توطئه‌های بی‌نتیجه ادامه  می‌دهند، چرا که خصومت و کینه‌ ورزی، آنها را از دیدن و درک واقعیات و ارزیابی درست محروم کرده است."

نویسنده: جمشید امین زاده

116/112

بیشتر بخوانید:

13 آبان فریاد استکبار ستیزی ایرانیان

تقویت و حفظ روحیه استکبار ستیزی، از اهداف مراسم 13 آبان امسال