معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست بحران کمبود آب و تخریب محیط زیست را مهمترین و پرچالش ترین حوزه های مدیریت کشور در شرایط کنونی و آینده دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر اینکه چالش های محیط زیستی دارای راه حل های ضربتی نیست، تصریح کرد، این امکان وجود دارد که در کوتاه مدت نتایج مثبتی از اقدامات آشکار شود ولی برای کسب نتایج قطعی، زمان لازم است.

ابتکار، با یادآوری این موضوع که آب و محیط زیست، مهمترین و پرچالش ترین حوزه های مدیریت کشور در شرایط کنونی و آینده است، گفت، نمی توان انتظار داشت که چند دهه سیاست های نادرست محیط زیستی و غفلت ها، در کوتاه مدت جبران شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شرایط محیط زیست کشور در ابتدای دولت یازدهم افزود، به رغم سه سال تلاش مداوم در موضوع بهبود کیفیت هوای کشور به ویژه در کلانشهرها، اکنون در نقطه ای هستیم که اگرچه امیدوار کننده و دارای نتایج مثبت ملموس است اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله دارد.

به گفته وی، در تمام دنیا برنامه های مقابله با آلودگی هوا برای یک دهه یا دوره ای 15 ساله تعریف می شوند از همین رو برنامه مقابله با آلودگی هوا در سال 79 نیز به صورت برنامه ای بلند مدت تدوین و به تصویب رسید اما تنها تا سال 84 اجرا شد.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تمامی تلاش ها در حوزه بهبود کیفیت هوا منجر به کاهش آلودگی هوا و نه رفع قطعی آلودگی هوا می شود، تصریح کرد، این به آن معنا است که اجرای ضوابط و برنامه ها در حوزه هایی همچون حوزه مقابله با آلودگی هوا باید مستمر و مداوم باشد.

معاون رئیس جمهوری ضمن اشاره به توجه مثبت بودجه سال 96 به محیط زیست، از نمایندگان حاضر در جلسه خواست تا نگاه مجلس در فرآیند تصویب بودجه نیز تقویت این نگاه باشد، زیرا به رغم حمایت عامه مردم از محیط زیست به عنوان منفعت عام، شاید این حوزه به دلایل مختلف چندان هم مورد علاقه گروه های خاص نباشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین حمایت نمایندگان از برنامه ششم با محوریت آب و محیط زیست و لوایح محیط زیستی ارائه شده به مجلس همچون هوای پاک، حفاظت از خاک، حفاظت از تالاب ها و ارزیابی محیط زیستی را خواستار شد و اظهار کرد، رد کلیات لایحه ارزیابی زیست محیطی در مجلس نهم، شوکی بزرگ برای محیط زیست و رکوردی جهانی برای مخالفت نمایندگان مجلس با لوایح محیط زیستی بود.

معصومه ابتکار در پایان ضمن یادآوری تاثیر مثبت برجام در حوزه محیط زیست و دیپلماسی محیط زیستی، خاطرنشان کرد، امضاء و اجرایی شدن 16 تفاهم نامه بین المللی در حوزه محیط زیست، همچنین برگزاری 52 دوره آموزشی، توانمندسازی و فرهنگ سازی برای حدود 600 نفر از محیط بانان، کارشناسان و تشکل های محیط زیستی با هزینه بسیار ناچیز برای ایران از جمله دستاوردهای برجام در حوزه محیط زیست است.