اتحادیه اروپا و انگلیس در ادامه رویکردهای مداخله‌جویانه خود 29 فرد و 3 نهاد ایرانی را تحریم کردند.

بروز اغتشاشات اخیر در ایران به بهانه مرگ مهسا امینی، بار دیگر موجب شد تا آمریکا و کشورهای اروپایی از آن به مثابه فرصتی برای مداخله در امور داخلی ایران و نیز تحریک هر چه بیشتر آشوب‌ها استفاده کنند. وضع تحریم‌های گسترده از جمله راهای مداخله اروپا و آمریکا در امور داخلی ایران و حمایت آنها از اغتشاش‌ها در ایران است. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای اروپایی امروز دوشنبه بر سر تحریم ایران به توافق رسیدند.

اتحادیه اروپا و انگلیس روز دوشنبه تحریم‌های جدیدی را علیه ۲۹ شخصیت و ۳ سازمان ایرانی به بهانه مسائل حقوق بشری و مرتبط با آنچه به‌کارگیری خشونت علیه معترضان در ایران نامید وضع کرد.

بر اساس گزارش تارنمای اتحادیه اروپا دارایی‌های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت‌ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.

امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا، احمد وحیدی وزیر کشور و همچنین شبکه پرس‌تی‌وی از جمله اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که با طرح ادعاهای حقوق بشری تحریم شدند. به این ترتیب فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به ۱۲۶ شخصیت و ۱۱ نهاد رسید.

«جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما در کنار مردم ایران می‌ایستیم و از حق آنها برای تظاهرات مسالمت آمیز و صدا زدن خواسته‌ها و دیدگاه‌هایشان به صورت آزادانه حمایت می‌کنیم».

هم زمان وزارت امور خارجه انگلیس نیز با صدور بیانیه‌ای از تحریم عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات ایران، سردار وحید مجید و شماری از شخصیت‌های نیروی انتظامی و سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.

این افراد عبارتند از احمد طاهری (فرمانده سابق نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان)، محمود سعادتی (فرمانده سابق نیروی انتظامی زاهدان)، حسین معروفی (معاون هماهنگ کننده بسیج سپاه سیستان و بلوچستان)، احمد شفاهی (فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان) و حسین مدرس خیابانی (استاندار سیستان و بلوچستان)، علی آزادی (فرمانده نیروی انتظامی کردستان)، علی رضا مرادی (فرمانده نیروی انتظامی سنندج)، علی سید صفری (فرمانده نیروی انتظامی در سقز)، عباس عبدی (فرمانده انتظامی شهرستان دیواندره) در دیواندره، سرنگ حسین رجب پور (فرمانده سپاه بیجار)، مرتضی میرآقایی (فرمانده سپاه سنندج)، اسماعیل زارعی کوشا (استاندار کردستان)، سردار سید صادق حسینی (فرمانده سپاه کردستان)حسین رحیمی (رئیس نیروی انتظامی تهران) و حسن حسن زاده (فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ) از دیگر افرادی هستند که در فهرست تحریم‌های انگلیس قرار گرفته‌اند.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران ساعاتی پیش درمورد مواضع کشورهای اروپایی گفت: چند کشور معدود به رفتارهای سیاسی روی آورده اند و جمهوری اسلامی اجازه دخالت به این کشورها را نخواهد داد. توصیه ما این است که کشورهای اروپایی از استفاده ابزاری از حقوق بشر اجتناب کنند و به چارچوب دیپلماتیک ایفا کنند.

وی تصریح کرد: تحریم و استفاده از ابزارهای تحریمی ورق سوخته ای است که برای ایران کارامدی لازم را نخواهد داشت، ایران درمورد تحریم پاسخ متناسب و لازم را خواهد داد. / 114