ایران پرس- سرویس امنیت ملی ارمنستان، جمهوری آذربایجان را به فعالیت های جاسوسی در آن کشور متهم کرد.

در بیانیه سرویس امنیت ملی ارمنستان، آمده است: اعضای سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری آذربایجان از خاک ترکیه به جاسوسی از ارمنستان اقدام کرده اند. 

در بیانیه سرویس امنیت ملی ارمنستان همچنین تصریح شده است که، اخیرا" شخصی که خود را از ماموران سرویس امنیت ملی ارمنستان معرفی کرده بود با برقراری ارتباط با ارامنه از طریق فضای مجازی‌، اطلاعاتی در مورد واحدهای نظامی و تجهیزات ارتش ارمنستان دریافت کرده است.  

بر اساس این بیانیه، جاسوس آذری، اطلاعات جمع آوری شده را - که احتمال می رود تمامیت ارضی و امنیت ارمنستان را به خطر بیندازند به نهادهای اطلاعاتی جمهوری آذربایجان می داده است.

 انتشار بیانیه سرویس امنیت ملی ارمنستان علیه فعالیت‌های جاسوسی جمهوری آذربایجان علیه این کشور در حالی منتشر شده است که، سران باکو و ایروان به موفقیت‌های نشست اخیر در وین و همچنین مذاکرات وزیران امور خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مسکو اذعان کرده اند.

در واقع، در شرایطی که پس از 25 سال از امضای مقررات آتش بس گفتگوهای صلح باکو و ایروان در آستانه حل و فصل قرار گرفته است، به نظر می رسد که، حساسیت‌های طرفین به یکدیگر هر چه بیشتر افزایش یافته و ابعاد گسترده تری پیدا می کند.

شکی نیست که، مشکل اصلی رهبران باکو و ایروان در زمینه پایان دادن به مناقشه قره باغ کوهستانی، فقدان اعتماد متقابل است.

در این ارتباط، «جورجی فدوراف» (Georgi Fedorov)‌، تحلیلگر سیاسی و خبرنگار مشهور روسیه ، گفته است: «بی اعتمادی میان باکو و ایروان‌، مانع اصلی حل منافشه قره باغ است. ضمن آن که، حل مناقشه قره باغ، می بایست روندی طولانی مدت را طی کند، به همین دلیل، تلاش و همکاری مشترک و متقابل دولت و مردم جمهوری آذربایجان و ارمنستان را می طلبد.»

در عین حال، شکی نیست که برخی از محرک های خارجی به روند بی اعتمادی میان طرفین کمک می کنند.

ازجمله این که، رسانه‌های رژیم نژادپرست اسرائیل با هدف تخریب ارمنستان، به اشکال مختلف و به صورت روزانه به انتشار مقالاتی - که کینه و دشمنی میان طرفین متخاصم را تقویت می کند - اقدام می کنند.

به عنوان مثال و فقط به عنوان یک نمونه ، می توان به مقاله تحریک آمیز اخیر روزنامه «اسراییل هایوم» اشاره کرد.

این روزنامه اخیرا" در مقاله‌ای نوشته است: «ارامنه در سال 1993 میلادی ، «للاتپّه» را تصرف و در آنجا مواضعی تقریبا تسخیرناپذیر ایجاد کرده بودند.اما، سربازان و افسران آذری تقریبا" در مدت زمان 20 دقیقه این منطقه را آزاد کردند.»

در واقع، هدف رژیم صهیونیستی از انتشار این مقاله تحریک آمیز و مقالات مشابه، تشدید کینه، خصومت و دشمنی میان دولت‌ها و ملت‌های منطقه قفقاز جنوبی است که طی سه دهه گذشته، بر سر مالکیت منطقه قره باغ کوهستانی در جنگ بوده‌اند.

درمجموع، باید گفت: تداوم انتقادها و اتهام‌های متقابل نهادهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان ممکن است روند جاری گفتگوهای صلح قره باغ را تحت تاثیرات منفی قرار دهد.

141/118

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید:

موافقت ارمنستان با گفتگوهای صلح قره باغ بدون حضور طرف ثالث/تحلیل  

اعتراض ارمنستان به فروش تسلیحات رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان/تحلیل