چرا مهم است:
این رویداد به عنوان یک پلتفرم مهم برای ترویج نوآوری و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در ایران به شمار میرود و میتواند به توسعه اقتصاد دانشبنیان و تقویت همکاری بین بخشهای دولتی و خصوصی کمک کند.
زمینه خبر:
دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست که از دیروز (چهارشنبه) در شهرک علمی و تحقیقاتی أصفهان به مدت دو روز آغاز شد ، امروز (پنج شنبه) نیز به کار خود ادامه داد.
این رویداد با شعار «ایران پیشرفته با فناوریهای نوظهور» به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و شهرک علمی و تحقیقاتی أصفهان و در سه محور اصلی «زیست فناوری و پزشکی دقیق»، «فناوریهای اُپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و «فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته» برگزار شد.
در این مراسم به رتبههای برتر این رویداد در بخش های زیست فناوری و پزشکی دقیق، لیزر، کوانتوم و میکرو الکترونیک، و بخش مواد و ساخت پیشرفته جایزه اهدا شد.
آنها چه می گویند:
در مراسم اختتامیه دومین رویداد جایزه ملی نکست، سید مهدی ابطحی فروشانی، رئیس مجموعه علمی و تحقیقاتی اصفهان، با اشاره به فرصتهایی که قانون برای سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای بزرگ در شرکتها و مؤسسات دانشبنیان فراهم کرده، از کشورهای منطقه خواست تا از این فرصتها بهرهبرداری کنند.
سید احمد رضا خضری، مشاور وزیر علوم، بر نقش دولت در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تسهیل گری، اصلاح فرایندها و سرعت بخشیدن روند کار، جلوگیری از مانع تراشی و ایجاد قوانین دست و پا گیر برای حمایت از دانشبنیان ها و رشد فناوری کشور تأکید کرد.
دکتر تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز با اشاره به ۱۷ هزار دستاورد علمی ایران در بیش از دو دهه اخیر، بر ضرورت پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان و توسعه فناوریهای نوظهور مثل هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال رو توسعه تأکید کرد.
سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، نیز اقتدار تکنولوژیک را بنیان اقتدار کشور در حوزههای دیگر از جمله اقتدار اجتماعی و اقتدار نظامی و اقتدار اقتصادی دانست و اظهار داشت که این بخش از جانب دشمن توسط حربه تحریم مورد هدف قرار گرفته است. وی همچنین از کمتوجهی مسؤولان به تأکیدات مقام معظم رهبری بر تقویت علم و فناوری گلایه کرده و کوچ نخبگان ایرانی را خسارتی استراتژیک قلمداد کرد.
نکات کلیدی:
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان بنیانگذار پارکهای فناوری کشور در راستای کمک به توسعه فناوریهای نوظهور جهانی در کشور و تشویق عناصر اکوسیستم برای مشارکت جدی تر در جهت ورود و سرمایهگذاری در این شاخه از فناوریها، اقدام به طراحی رویداد جدیدی با نام «نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه)» کرده است که هدف آن شناسایی و حمایت از فنآفرینان کشور در جهت توسعه سبد محصولات خود با بهرهگیری از فناوریهای نوظهور جهانی است.
مهمترین هدف این رویداد گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه و تمرکز بر فناوریهای پیشران است که در پیشرفتها و نوآوریهای امروز در حوزههای گوناگون و سیستمهای مختلف پدیدار میشوند.
نگاه عمیقتر:
اولین دوره جایزه ملی فناوری نکست در موضوعات هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت، اتصالپذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک و زیست فناوری و زیست مهندسی در تاریخ 2 اسفند ماه 1402 (21 فوریه 2024) برگزار شد.
این رویداد نشاندهنده اهمیت تقویت نوآوری و فناوری در ایران است و نیاز به حمایت از شرکتهای دانشبنیان را در مواجهه با چالشهای اقتصادی و سیاسی برجسته میکند. همچنین، ضرورت همکاری میان دولت و بخش خصوصی را برای دستیابی به توسعه پایدار و افزایش رقابتپذیری کشور در حوزههای فناوری ، مورد تأکید قرار میدهد.
ضرورت حمایت از شرکتهای فنآور برای ارائه محصولات ارزآور
33