پلیس نیجریه امسال نیز به سوی مسلمانان نیجریه ای که در مراسمی مسالمت آمیز در آستانه اربعین حسینی به سوی محل اقامت شیخ ابراهیم الزکزاکی حرکت می کردند، شلیک کرد.
برخورد خشونت بار و کشتار مسلمانان نیجریه طی سال های اخیر به ویژه از سال 2015 و در پی حمله نیروهای نظامی این کشور به حسینیه ای درشهر زاریای ایالت کادونا شدت گرفته است.در حمله نظامیان نیجریه به حسینه شهر زاریا بیش از صدها مسلمان شرکت کننده در مراسم کشته و «شیخ الزکزکی» رهبر جنبش شیعیان نیجریه نیز به همراه همسرش دستگیر شد .وی از آن سال تاکنون در حبس به سر می برد.
اگرچه مدتهاست حکم آزادی شیخ الزکزکی صادر شده است اما نه تنها وی آزاد نشده است، بلکه فشار بر مسلمانان نیجریه بیشتر شده است. طی سال های اخیر نیروی نظامی نیجریه با برگزاری هرگونه تجمع مسالمت آمیز از سوی مسلمانان مخالفت کرده است و با شرکت کنندگان در اینگونه تجمعات نیز برخوردهای خشونت بار صورت گرفته است. «مسعود شجره» رییس کمیسیون اسلامی حقوق بشر در اینباره می گوید: جنایت نیروهای امنیتی نیجریه ای علیه شیعیان در این کشور باید در دیوان کیفری بین المللی مطرح شود زیرا دولت نیجریه چشمان خود را بر روی این موضوع می بندد.
فشار بر مسلمانان نیجریه و برخوردهای خشونت بار با آنان در حالی است که جامعه مسلمانان نیجریه سالها با آرامش در کنار دیگر هموطنانشان زندگی می کردند. تحلیلگران معتقدند چنین شرایطی حاصل فشارها و اعمال سیاست های جدید از سوی برخی کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در منطقه آفریقا به ویژه نیجریه به عنوان پرجمعیت ترین کشور آفریقاست.
رژیم صهیونیستی در پی ناکامی سیاست هایش در منطقه چند سالی است که به دنبال حضور در بسیاری از کشورهای آفریقایی برای استفاده از منابع این کشورها و گسترش روابط است.عربستان و برخی دیگر از کشورهای عرب منطقه خلیج فارس نیز در رویکردی جدید، خواهان ایجاد تفرقه بین مسلمانان و گسترش نفوذ در کشورهای مسلمان آفریقا هستند. در این راستا حمایت از گروه های نظامی منطقه ای ،در اختیار گذاشتن سلاح و ادوات برای مقابله با مسلمانان می تواند از جمله اقدامات آنها باشد.در این باره «شیخ آدم سوهو» عضو ارشد جنبش اسلامی نیجریه می گوید: دولت نیجریه تحت نفوذ سیاست های رژیم سعودی، آمریکا و رژیم صهیونیستی است و همگی علیه مسلمانان به ویژه شیعیان نیجریه توطئه می کنند.
در حالی برخورد با مسلمانان نیجریه ادامه دارد که نیجریه اکنون با مشکلات داخلی و خارجی بسیاری رو به روست. حضور گروه تروریستی بوکوحرام در شمال این کشور و حملات تروریستی پراکنده این گروه، امنیت را در نیجریه مخدوش و سبب آوارگی بسیاری از ساکنان مناطق شمالی این کشور شده است. مشکلات اقتصادی، فقر و بیکاری، نا امنی در مناطق نفت خیز جنوب این کشور از دیگر مشکلات کنونی این کشور است. در این شرایط که به نظر می رسد برقراری آرامش و ثبات نسبی مهمترین خواسته شهروندان این کشور باشد،برخورد خشونت بار نیروی نظامی این کشور با مسلمانان نیجریه خود عاملی برای تشدید مشکلات ومانعی بر سر وحدت و ثبات در این کشور است.113/111
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
ادامه سرکوب هواداران شیخ الزکزکی در نیجریه/تحلیل
تظاهرات گسترده در نیجریه برای آزادی شیخ الزکزکی